iPad Air 4 vs. Matepad 11

selovaski

Centipat
Selamlar. Bilgisayar Mühendisliğinden mezun oldum, kendi işlerim için emektar bir Monster ve iş bilgisayarı var. Artık Monster hem sesli çalışmasıyla hem ağır olmasıyla ve üzerinde oyun vs. de oynamamam nedeniyle misyonunu tamamladı. Oyun için konsol kullanıyorum, harici monitörü hem konsolu hem de artık masaüstü bilgisayara çevirdiğim Monster'ı takarak kullanıyorum genelde.

Taşınabilir yeni bir bilgisayar bakarken tablet ihtimalini düşündüm. Daha önce hiç tablet kullanmadım. Günlük kullanımda evde masa başından ayrılmak için, bilgisayar ile çalışırken harici bir ekran olarak kullanmak için, muhtemelen yüksek lisansta not, sunum, kaynak kullanımı gibi işleri yapmak için almak istiyorum. Arasında kaldığım modellerden biri Huawei'nin geçen gün incelediğim Matepad 11 tableti. Gerçekten yeni işletim sisteminden midir 120 Hz ekrandan mıdır bilmiyorum çok çok akıcı geldi gözüme çok temiz iş çıkarmışlar gibi. Bu tabletin güzel yanı her şey dahil 5000 TL'lik kalem, klavye setiyle satılması. Google servisleri durumunun sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum pek.

iPad Air 4 ise hali hazırda satılan iPad'ler arasında bana en ideal görünen model. Zaten en başta bu modelde karar kılmıştım ama klavyesiyle kalemiyle tamamlayınca aşağı yukarı 8000-8500 TL bandına çıkıp o fiyatta tabletlerden önce gözüme çarpan Huawei Matebook D16 / M1 Macbook Air fiyatlarına geldiği için kararsız kalıyorum. Sizce Matepad 11, Air 4'ün alternatifi olabilir mi benim kullanımım için, varsa öneri bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla harici bir notebook daha almanız sizin için olmazsa olmaz değil, bence ihtiyaçları tabletler de karşılar. Ama aynı parayı verdikten sonra ben de M1 Air'e yönelmek isterdim büyük ihtimalle. Android cihazlara bulaşmak istemiyorsanız Matepad 11 güzel seçim olur diye düşünüyorum fiyatına göre.

Anladığım kadarıyla harici bir notebook daha almanız sizin için olmazsa olmaz değil, bence ihtiyaçları tabletler de karşılar. Ama aynı parayı verdikten sonra ben de M1 Air'e yönelmek isterdim büyük ihtimalle. Android cihazlara bulaşmak istemiyorsanız Matepad 11 güzel seçim olur diye düşünüyorum fiyatına göre.
Hocam özel olarak Android istemiyorum gibi bir şey demiyorum ama tablet muhtemelen cep telefonu ya da bilgisayar gibi bir süre sonra güncellemek isteyeceğim bir alet olmayacak. Bu nedenle ne kadar uzun ömürlü olursa o kadar iyi diye düşünerek iPad düşünmüştüm, devamında Matepad'leri gördüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı