iPhone 11 ekranı nasıldır?

H0melander

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 2 hafta sonra iPhone 11 alacağım ama ekranın kalitesi çok aklıma takıldı. Bana başka telefon önermeyin çünkü alacağım cihaz yakınımın iki aylık cihazı ve piyasa fiyatına göre uyguna geliyor. iPhone 11 ekranı dayanılmaz derecede mi gerçekten. Şu an kullandığım telefonun ekranı 1080p AMOLED, siyahları çok iyi bu yüzden 11'in ekranı, özellikle geceleri, hoşuma gitmeyebilir diye endişeleniyorum. Mağazaya gidip denedim ve renk doğruluğu iyi geldi gözüme ama mağazada çok ışık olduğu için siyahları tam net deneyimleyemedim. Ekranın 800p olması da ayrı mesele, yakından bakınca evet anlaşılıyor düşük çözünürlük olduğu ama gündelik kullanımda ne kadar fark eder bilemedim. iPhone 11'i kullanmış biri gece ve gündelikteki deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendim 13 Pro Max kullanıcısıyım. Babamda ise iPhone 11 var. Elime alınca bariz bir dandiklik hissediyorum ve aşırı dandik geliyor gözüme. Bir önceki telefonum Samsung A70'di ondan önce de Note 4 vardı. Note 4'ün ekranı bile o kadar dandik değildi.

Ekran olarak üzmez ama AMOLED ekrandan LCD bir ekrana geçeceğiniz için alışmanız zaman alabilir, arada bariz fark oluyor.

O kadar para verip hala LCD ekran kullanmak akıl işi değil gibime geliyor fakat alıcısı çok. 10r kullanan arkadaşımınki de LCD o kadar kötü değil gördüm yani fakat cihazın haketmediği bir ekran.
EDIT: Çözünürlük meselesinde çok bir sıkıntı yok apple güzel ayarlamış ekranı o konuda. Androidin 1080p si gibi açıkçası.

AMOLED'den bu ekrana geçince net fark edilir.

Kendini her türlü belli ediyor. Özellikle güneş altında, film izlerken ve yüksek ışık altında en yüksek parlaklıkta. Sıfır olarak kesinlikle alınmaz bu arada, özellikle Galaxy S21 serisi varken.

11'in ekran kalitesi günümüz için fazlası ile yeterli. 11'deki ekranda sorun kalite değil verimlilik. 11 de YouTube ve Instagram uygulamasını yoğun kullanırsanız cihaz ekrandan dolayı aşırı pil tüketiyor.

Çıktığı yıl olan 2019 yılında olsak belki çok göze batmazdı ama günümüzdeki giriş seviyesi cihazlarla karşılaştırınca bile ekranın kötülüğü fark ediliyor. En azından iPhone 12 falan alınmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…