iPhone 11 kaç yıl daha kullanılır?

Kötü kullanmışsınız işte.
Her telefon kötü kullanılırsa kötü olur.

Aynen öyle hocam bana göre 12 ile aynı seviyede iPhone 11 hatta 13'ten bile akıcılık anlamında çok aman aman bir fark olduğunu sanmıyorum ben işlemciler dışında ve ekran dışında hepsi aynı benim gözümde iPhone 11'in ekranı kötü ama o bir gerçek ekranı daha kaliteli olsaymış daha iyi olabilirmiş 1280x720 nedir be hocam 1920x1080 falan olsaydı keşke bu yüzdende biraz eleştiriliyor telefon aslına bakılırsa şu an bende kullanmaktayım 2-3 sene daha gideri var dediğim gibi üniversitede de kullanmayı düşünüyorum büyük ihtimal ya da satar S24'e geçerim üstüne biraz daha ekleyip bilmiyorum ama telefon ölene kadar kullanmaya devam gereksiz para harca lüzumu duymuyorum açıkçası hepsi aynı şeyin laciverti bence iPhone tarafında sadece ekran ve işlemci değişiyor bir de kamera ve kameraların yerleri hepsi bu geri kalan her şey aynı iPhone'da yıllardır aynı.

Kesinlikle bende 11 kullanıcısıyım gayet memnunum hocam dediğiniz gibi her söylediğinize katılıyorum.

Kendi şahsi görüşümü yazdım işte.

PUBG de canavar gibi Fatih olmuşluğum var o konuda güzel ama ısınıyor sıkıntı biraz.

Yani her telefona yüklenilirse ısınır hocam bu bir gerçek ama çok da ısınmıyor dürüst olmak gerekirse aralıksız 2 saat en yüksek grafiklerde eFootball oynadım geçen gün bana mısın demedi 2 saatin sonralarına doğru ısındı öyle söyleyeyim iPhone 11 gerçekten canavar bir cihaz 2024'e baktığımızda özellikle iPhone 13 ile bile arasında neredeyse çok fark yok yani bunu her iPhone kullanıcısı bence biliyordur sadece işlemci ve kamera farkı var hepsi bu iPhone'ların diğer modelleri de aynı performansta zaten onlarda da kasma ısınma vardır emin olun Android'e geçmeyi düşünmüştüm aslında geçen ay ama sonra vazgeçtim bu hızda bir Android yoktur diye bir tek S24 var işte ona geçmeyi düşünüyorum üniversite zamanı bakalım belki geçerim belki geçmem şu an 11'den memnunum her alanda rahat götürüyor ve dediğiniz gibi öyle aman aman bir ısınma durumu da söz konusu değil.

Son düzenleme:
iPhone 11 ve daha eski iPhone övenler neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum. Babaannemin kullandığı gibi kullanırsan telefon tabi iş görür. Ben de iPhone 11 var ve şu an ilk hedefim telefonu ikiye bölmeden bir an önce satıp kurtulmak. O kadar rezalet bir telefon. Hatta 2,5 senelik telefonda ölü piksel çıktığı için ve ahizeden gelen ses çok azaldığı için tüketici hakem heyetine bile vermeyi düşünüyorum. Eski iPhone'leri kullanıp da memnun olanların telefondan zaten bir beklentisi yok demek ki. iPhone 11'inden memnun olanlar Google Maps kullanıp yarım saat kadar bir yol tarifi almaya çalışsınlar bakalım ne kadar yavaşladığını kendi gözleriyle görsün. Sadece sosyal medya ve mesajlaşma işini Galaxy Note 4 de aynı şekilde yapıyor zaten. iPhone 11 şu an her türlü işte kasan bir telefon. Otel ayarlarken, uçak bileti alırken, whatsapp'ta mesaj yazarken (klavyede bir harfin üzerine bastıktan 2 saniye sonra yazı yazmaya başlıyor), arayüzde gezinirken vs. Bir uygulamadan başka bir uygulmaya geçerken en az 3-4 saniye yüklenmesini bekliyorum ki bu kalibredeki bir telefon için rezalet bir yavaşlık. Batarya ömrü zaten malum söylememe gerek yok.(%84) Multitasking performansı da çok kötü. Bellekte en fazla 2 uygulama falan tutabiliyor. Çoğu zaman safaride açık bıraktığım bir web sayfasını yeniden yüklemek zorunda kalıyorum. "iPhone az RAM kullanıyor qanqa ya" diyen arkadaşlar nerdesiniz
Ayrıca şunu da belirteyim normalde iPhone 11 2 sene öncesine kadar gerçekten de övüldüğü kadar iyi olan bir telefondu. Hâlâ da öyle aslında ama yazılımla telefonu kullanılmaz hâle getiriyorlar. A13 Bionic gibi bir işlemcisi var ama ne hikmetse 2 sene içinde telefonu pert ettiler. Zaten herhangi bir iPhone'un bataryası 2 sene içinde bitip tükeniyor. Daha doğrusu Apple batarya bitmiş süsü vererek telefonu yavaşlatıyor. Yoksa bir batarya bu kadar kısa sürede rezalet bir duruma gelmez. Kardeşimde en az 4 yıllık Redmi Note 9 var. İşlemcisi daha verimsiz ve kötü olmasına rağmen 4 senenin sonunda batarya ömrü hala çok iyi. 2 gün telefonu rahatlıkla kullanıyor. Benim iPhone 11 de 10 dakika Google Maps'e girsem pili %50 gidiyor. Üstüne bir de performans kaybı oluyor.
Kısacası iPhone 11 şu saatten sonra bir gün daha kullanılacak cihaz değil. Elinde olanların bir an önce satıp yeni donanımlı bir cihaza geçmeleri en kârlı seçim olur.

Şu anda 8 Plus kullanıyorum ve kaba olması dışında bir sıkıntı çekmiyorum. Kamerası geniş açı ve gece çekimlerini saymazsak hala çok güzel. Batarya olarak iPhone 11'in iOS 18 den sonra çok tatmin etmeyeceğini tahmin ediyorum. Onun dışında kibar ve kamerası hala çok güzel olan bir telefon. Eğer iOS bir cihaz almak istiyorsanız 1-2 yıl eğer bazı uygulamalar olmadan da hayata devam edebilirim derseniz 3 yılı vardır. Sonuçta hala iPhone 7 kullananlar bile var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…