iPhone 11'in hızlı şarj olması için hangi adaptörü almak gerekir?

Ufuk Kayax

Megapat
Daha fazla  
iPhone 11 aldım. Samsung 18W'lık ve Xiaomi 33 wat orijinal adaptörle denememe rağmen hala yavaş doluyor 3 4 saatte. Apple 20W adaptör mü gerekli acaba?

Merhaba,

Apple cihazlarının hızlı şarj olabilmesi için, şarj aletinin PD , daha Doğrusu USB Power Delivery desteğine sahip olması lazım. PD v1 ve PD v2 (v3 de mevcut ama iphone telefonlar 1 ve 2 destekliyor) diye versiyonları mevcut. Belkin, sitesinde çok güzel anlatmış. Yapılan testlere göre 18W PD destekli şarj aletleri ile çok güzel bir şekilde hızlı şarj yapılabiliyor, Iphone'lar 30W şarj aletlerini kullanabilselerde güvenlik sebebi ile bir süre sonra çektikleri enerjiyi azaltıyorlar. Toplamda pilin tam şarj olma süresi 18W ile 30W adaptör arasında bir fark yok gibi: Ama 10-15 dk şarjda tutup, dışarı çıkacaksanız tabiki ozaman 30W adaptör büyük fark yaratacaktır.

Ref:

Hocam bu linkteki ile aynı değil mi?
Değil. Biri Anker biri Apple.

Yalnız uyarayım, sizin linkteki satıcı Hepsiburada değil. Apple'ın aksesuarlarını ya direkt Apple'dan ya da kendileri satmak şartıyla Hepsiburada/Amazon.com.tr'den alın. Piyasa sahte aksesuar kaynıyor. Ayırt edemeyeceğiniz kadar kaliteli çakma yapıyorlar.

Değil. Biri Anker biri Apple.

Yalnız uyarayım, sizin linkteki satıcı Hepsiburada değil. Apple'ın aksesuarlarını ya direkt Apple'dan ya da kendileri satmak şartıyla Hepsiburada/Amazon.com.tr'den alın. Piyasa sahte aksesuar kaynıyor. Ayırt edemeyeceğiniz kadar kaliteli çakma yapıyorlar.

Hocam Hepsiburada satıcısından alacağım zaten linkini attım sadece farkı var mı diye

Apple'ın adaptörünü almana gerek yok bence. Ben iPad'den çıktığı için kullanıyorum yoksa Anker tercih ederdim. Zaten MFI lisansı mevcut ki bu lisansı Apple'dan alabiliyorsun sadece. Kalite anlamında Apple'ın orijinal adaptöründen bir farkı yok. Sadece daha küçük bu da GaN teknolojisi sayesinde zaten. İlla Apple adaptörünü alacağım diyorsan satıcının HB'nin kendisi olduğuna dikkat et. Attığın linkte satıcı TM Bilişim diye bir yer. Apple'ın adaptörlerinde yan sanayi satışı çok fazla var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı