IPhone 12 telefonda birden fazla problem var

Arkadaşlar iPhone 12 model bir telefon satın aldım. Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. iPhone kalitesi cart curt diye diye sonunda paraya kıydım aldım fakat 2.500 TL'ye aldığım Honor 20 Lite model bir Android cihazda bile yaşamadığım her şeyi yaşıyorum. Bu IPhone'lar genel olarak böyle mi yoksa cihazım mı sıkıntılı veya güncelleme mi beklemeleyim bilemedim.

İlk yaşadığım problem YouTube'da bir video açtım ve reklamı atla demeyi beklerken ekranın üst sol köşesinde büyük bir diktörtgen bulanıklık vardı bende videodan sandım geçtim reklamı ve videoyu izleyip bitirdim sonra ana ekrana geri dönüş yaptım bir de ne göreyim ekranın sol üst köşeşi yani saatin göründüğü bölümden çentiğin diğer tarafına kadar bulanık, ne yapsam düzelmiyor en sonunda telefonu kapat aç yaptım düzeldi.

İkinci yaşadığım problem fotoğraflarda ne zaman gezsem parlaklıkta ufak tefek azalma çoğalma olduğunu görüyorum.

Üçüncü ve son olarak yaşadığım problem ise çok basit güç gerektirmeyen bir programda bir şeyler bakarken birden ekran parlaklığım düştü, yükseltip azaltmama rağmen bir değişiklik olmayan parlaklık, tam onunla uğraşırken telefon birden aşırı derece ısınmaya başladı. Her şey kapalı ana ekrandayım telefon daha da ısınmaya başladı ekranı kilitledim düzelmedi, ne yapsam düzelmedi. Otomatik parlaklık kapalıydı, onu aç kapa yaptım yok, ekran parlaklığı takılı kaldı. Telefonu kapattım açtım ve her şey eskiye döndü. Telefon soğudu ve ekran parlaklığım ayarlanabilir duruma geldi.

Üç haftaya, üç can sıkıcı bug mı desem yazılımsal mı desem donanımsal mı desem problem girdi her hafta boş geçmiyor Apple, şu an ileri derecede telefonu satıp 8-9 bin TL'ye güzel bir Android cihaz aldıktan sonra kalan para ile de 1-2 gün tatil yapmayı düşünmüyorum desem yalan olur :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Güneş altında kullanınca telefon ısınıyor ve parlaklığı azaltarak kendini korumaya alıyor. Bulanıklık konusunda bir fikrim yok onu Apple Destek ile görüşün ama muhtemelen güncelleme ile düzelir. Fotoğraflarda da parlaklığın değişmesi HDR'dan olabilir nasıl değişiyor anlamadım ama HDR özellikli ekranda ve fotoğraflarda parlak alanlar daha parlak oluyor ekranda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı