iPhone 12 ve 13 arasındaki fiyat farkına değer mi?

fundassss

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Android telefonumu değiştirip IPS telefon alacağım. Alacağım telefonu uzun yıllar kullanacağım. 12 ve 13 arasında kaldım. Fakat arada fiyat farkı neredeyse 10k buluyor. Sizce değer mi? Telefonu çok yoran birisi değilim. Öyle yüksek kalitede oyunlar falan oynamam. Hatta şu an kullandığım telefon Samsung Galaxy'a 50 6 yıldır kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de değil öncelikle. 2. el düşünürsen sıfır düz 13 parasına 2. el 13 Pro var. 13 Pro ile bu cihazların alakası yok uzaktan yakından. Alsan çok iyi olur.
Ya da sıfır istersen yurt dışı olarak 15 Pro'ya da 15 Pro Max veya istersen 16 Pro serisini bekleyebilirsin. Kayıtsız kullanım şeklini anlatabilirim.
İlla bu ikisinden birini alacaksan düz 13 almalısın 12 artık bitti kasma, takılma yapan cihaz. Daha uzun ömürlü olur düz 13 ama düz model iPhone önermem, alınmaz.

İkisi de değil öncelikle. 2. el düşünürsen sıfır düz 13 parasına 2. el 13 Pro var. 13 Pro ile bu cihazların alakası yok uzaktan yakından. Alsan çok iyi olur.
Ya da sıfır istersen yurt dışı olarak 15 Pro'ya da 15 Pro Max veya istersen 16 Pro serisini bekleyebilirsin. Kayıtsız kullanım şeklini anlatabilirim.
İlla bu ikisinden birini alacaksan düz 13 almalısın 12 artık bitti kasma, takılma yapan cihaz. Daha uzun ömürlü olur düz 13 ama düz model iPhone önermem, alınmaz.
İkinci el düşünmüyorum açıkçası bana biraz riskli geliyor 🙈 15 ve 16 için de bütçemi zorlamak istemiyorum orta halli bir şey baktığım telefonlar

Yaklaşık 1 ay önce 12 aldım, bence güzel bir cihaz. Ama açık konuşmam gerekirse aynı paraya yurt dışı 15 alabiliyordum. Biraz pişman oldum açıkçası.

Olumsuz yönleri:
Kamerada bazen 4K/60fps kayıt yaparken kasma yapıyor. Karanlık çekim yaparken ışık yansıdığı zaman görüntülerde yeşil simgeler beliriyor. Nadir olsa da üst üste sosyal medya uygulamalarını açınca takılmalar oluyor.

İkinci el düşünmüyorum açıkçası bana biraz riskli geliyor 🙈 15 ve 16 için de bütçemi zorlamak istemiyorum orta halli bir şey baktığım telefonlar

Yurt dışı fiyatları sıfır Türkiye cihazı 13 ile aynı 15 Pro'nun misal. Döviz böyle giderse 16 Pro'nun da benzer olacak. Sen bilirsin elbette düşünürsen kayıtsız kullanım senaryosunu anlatırım. Üstte zaten 12 ve 13 için de açıkladım fikrimi.

İnsanlar sadece bir marka uğruna fiyatını hak etmeyen telefonları nasıl alabiliyor ya?

Bende sizin gibi düşünüyordum kullanana kadar. Pek fikrim değişmedi açıkçası :)

Yine de sosyal medya ve kamera ikilisinin kullanımında fark olduğu bir gerçek.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı