iPhone 12 vs Mi 11 Lite ekranı

Halit5737

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, şu an Xiaomi Mi 11 Lite kullanıyorum. Geçenlerde iPhone X aldık annem için ve telefon bana çok hızlı geldi. Arayüzü akıyor resmen. Ben de iPhone 12 bakmaya başladım kendim için. Ancak ekran konusunda kararsız kaldım. Mi 11 Lite ekranı parlaklık olarak iPhone 12'den daha mı parlak? İki cihazın da en yüksek ulaştığı nit sayısı tam olarak nedir? iPhone 12 için 625 diye gördüm ama Mi 11 Lite 800 sanırım. Ortalama 10 bin TL ödeyip daha kötü bir ekran da kullanmak istemem açıkçası.

Mi 11 Lite el ile 500, otomatik 800 candela.
12 el ile 625 candela, otomatik 1200 candela.

Mi 11 Lite 10bit, %96 NTSC ve dE<0.55 ekranı ile daha iyi bir renk, 12(8bit) ise daha parlak bir ekran sunuyor.

Bena parlak ekran kullanmayı seviyorum. Gündüz dışarıdayken otomatik de kullanmam mesela sürekli en yüksek parlaklıkta kullanırım. Yani bana Mi 11 lite dan daha düşük parlaklık vermez değil mi?

Bena parlak ekran kullanmayı seviyorum. Gündüz dışarıdayken otomatik de kullanmam mesela sürekli en yüksek parlaklıkta kullanırım. Yani bana Mi 11 lite dan daha düşük parlaklık vermez değil mi?
Vermez ama ikisini karşılaştırmak pek doğru değil. Aynı seviyede cihaz değiller.
Mi 11 Lite için %96 NTSC demişim ama iPhone 12 de AMOLED ekran olduğundan doğal olarak renk gamı onun da yüksek.

Ayrıca kişiye bildirim gitmesi için alıntı veya etiket atın.

Peki Mi 11 lite da konsantrast oranı 5.000.000.1 iken İ phone 12 de 2.000.000.1 değerinde gördüm. Bunun anlamı nedir acaba? Bu arada cevap için teşekkür ederim.
@LaMorte

Merhaba arkadaşlar, şu an Xiaomi Mi 11 Lite kullanıyorum. Geçenlerde iPhone X aldık annem için ve telefon bana çok hızlı geldi. Arayüzü akıyor resmen. Ben de iPhone 12 bakmaya başladım kendim için. Ancak ekran konusunda kararsız kaldım. Mi 11 Lite ekranı parlaklık olarak iPhone 12'den daha mı parlak? İki cihazın da en yüksek ulaştığı nit sayısı tam olarak nedir? iPhone 12 için 625 diye gördüm ama mi 11 Lite 800 sanırım. Ortalama 10 bin TL ödeyip daha kötü bir ekran da kullanmak istemem açıkçası.

Hocam ekran konusunda hadi IPS LCD 60Hz ile AMOLED 90Hz karşılaştırsanız tamamda bu nedir ya?
Sırf ekran için 12 almamazlık yapmayın ki zaten ekran olarak mi 11 Lite modelinden çok bir farkı yok sadece renkler cansız/az gelir size.

Aralarında bu - yönünü 10 kez yok edecek kadar büyük fark var, eğer bütçe varsa alın geçin iPhone 12 modelini.

Peki Mi 11 lite da konsantrast oranı 5.000.000.1 iken İ phone 12 de 2.000.000.1 değerinde gördüm. Bunun anlamı nedir acaba? Bu arada cevap için teşekkür ederim.
@LaMorte
En aydınlık nokta ile en karanlık nokta arasındaki fark. Genellikle karanlığı tercih etmezler.
İkisi de AMOLED olduğundan pek dikkat edilmemeli

Peki mi 11 Lite da konsantrast oranı 5.000.000.1 iken i Phone 12 de 2.000.000.1 değerinde gördüm. Bunun anlamı nedir acaba? Bu arada cevap için teşekkür ederim.
@LaMorte

Hocam sanırım mi 11 Lite modelinin ekran renk kontrastı daha az.
Çok bir fark hissedilmez hocam.
Kesinlikle açık ara kat ve kat daha iyi bir cihaz iPhone 12 modeli.

Bu kadar para verdikten sonra performansı kadar ekranın da daha iyi olmasını bekliyor insan. Ama dediğiniz gibi sanırım hissedilir bir fark olmayacaktır. En kısa zamanda almaya niyetim var umarım bataryası da pişman etmez. Cevaplar için teşekkür ederim herkese.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı