iPhone 13 pil sağlığının 1 yılda %90 olması normal mi?

• Konuyu başlatan CyK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 289

CyK

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, iPhone 13 cihazım var 2025 Kasım ayının sonunda 1 senesi dolmuş olacak ve pil sağlığım %90. Daha 1 sene dolmadan bu kadar hızlı düşmesi normal mi? Çok dikkat ediyorum kullanırken. Neredeyse hiç şarjdayken oynamadım bile. Arkadaşımın 2.5 yıl önce aldığı aynı cihaz %81'de şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, iPhone 13 cihazım var 2025 Kasım ayının sonunda 1 senesi dolmuş olacak ve pil sağlığım %90. daha 1 sene dolmadan bu kadar hızlı düşmesi normal mi? Çok dikkat ediyorum kullanırken. Neredeyse hiç şarjdayken oynamadım bile. Arkadaşımın 2.5 yıl önce aldığı aynı cihaz %81'de şu an.

Nereden bakıyorsunuz?

Nereden bakıyorsunuz?

Pil kısmından bakılıyor.

Arkadaşlar merhaba, iPhone 13 cihazım var 2025 Kasım ayının sonunda 1 senesi dolmuş olacak ve pil sağlığım %90. Daha 1 sene dolmadan bu kadar hızlı düşmesi normal mi? Çok dikkat ediyorum kullanırken. Neredeyse hiç şarjdayken oynamadım bile. Arkadaşımın 2.5 yıl önce aldığı aynı cihaz %81'de şu an.

Normal, nasıl kullanıldığına da bağlı. 20-80 kullanılması gerektiği boşuna söylenmiyor.

Hocam pil sağlığının düşmesindeki sebepler bir sürü, sadece şarjdayken oynamamakla koruyamazsınız. Örneğin sizin telefonun üretim tarihine bağlı pilin kimyasal ömrünün düşmesi olabilir. Bir de benim kendi telefonlarımda gözlemlediğim şey hızlı şarjın pil ömrünü çok çabuk bitirmesi. Gittim 5W şarj cihazı aldım acelem yokken sadece onunla şarj ediyorum hem gün içinde uzun dayanıyor hem de pil sağlığım çok yavaş düşüyor.

Arkadaşım çok özensiz kullanıyor ona rağmen 2.5 senede %81 oldu benim pilde bir problem olma ihtimali var mıdır?

Üretim farklılığı olabilir denildiği gibi. Bataryanın üretim yılı etkenlere dahil. Arkadaşınla 7/24 sürekli birlikte değilsindir illaki ki görmediğin şeyler var.

Hocam pil sağlığının düşmesindeki sebepler bir sürü, sadece şarjdayken oynamamakla koruyamazsınız. Örneğin sizin telefonun üretim tarihine bağlı pilin kimyasal ömrünün düşmesi olabilir. Bir de benim kendi telefonlarımda gözlemlediğim şey hızlı şarjın pil ömrünü çok çabuk bitirmesi. Gittim 5W şarj cihazı aldım acelem yokken sadece onunla şarj ediyorum hem gün içinde uzun dayanıyor hem de pil sağlığım çok yavaş düşüyor.

Evet hızlı şarj ciddi derecede pil performansını düşürüyor, iş işten geçti modeli yükseltirsem veya bataryayı yenilersem bende dediğiniz şeyi denemeye çalışacağım.

Üretim farklılığı olabilir denildiği gibi. Bataryanın üretim yılı etkenlere dahil. Arkadaşınla 7/24 sürekli birlikte değilsindir illaki ki görmediğin şeyler var.

Anladım hocam eyvallah sağ olasın bir sorum daha olacak 13'ten 15'e geçmeye değer mi aradaki fiyat farkına yoksa değmez mi acaba ona göre öyle bir yükseltme yapmayı planlıyorum da.

Evet hızlı şarj ciddi derecede pil performansını düşürüyor, iş işten geçti modeli yükseltirsem veya bataryayı yenilersem bende dediğiniz şeyi denemeye çalışacağım.

Anladım hocam eyvallah sağ olasın bir sorum daha olacak 13'ten 15'e geçmeye değer mi aradaki fiyat farkına yoksa değmez mi acaba ona göre öyle bir yükseltme yapmayı planlıyorum da.

Mutlaka kaliteli bir şarj aleti markasından en düşük W değeri olan şarj aletiyle deneyin farkı göreceksiniz hocam. 13'ten 15'i önermem onun yerine Pro modellerden birine baksanız daha mantıklı olur.

Değebilir ama 15 alınmaz artık, paran bolsa harca geç ama 17 öneriyorum ona bütçen yetecekse yani beklemen lazımsa bekle 17 al.

Hocam ısı işlemi görmüş kimse eski telefonu almaz satmanız daha mantıklı böyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı