iPhone 13 şarj kapasitesinin 1 yılda %90 olması normal mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
19 Temmuz 2022'den beri kullanıyorum. Anker poweport 3 nano adaptörünü kullanıyorum ve bazen de laptoptan şarj ediyorum. Bir yılı aşkın bir sürede %10'luk düşüş normal midir?

Cihazı çok kullanıyorsan çok normal.

Fazla kullanım, şarj iyice azalmadan şarja takmak, iyice dolmadan çıkartmak, düşürmek vesaire bir çok temel problemi olabilir. Benim şubat ayında aldığım iPhone 11 şuan %98 seviyesinde mesela.

Bana göre normal değil ben telefonu alalı bir sene oldu (iPhone 13) pil sağlığı %99. Kullanıma bağlı bir durum bu demek ki sen bana göre daha yoğun kullanmışsın telefonu.
Yoğun kullanmayla alakası yok (tabiki alakası var ama bunlar daha önemli). Eğer telefonu 20’de şarja takıp 80’de çekersen pil ömrü daha uzun gider. Aynı zamanda Hey Siri özelliği gibi telefonu gereksiz yoran özellikler pil ömrünü düşürür.

Kullanıma ve kullandığın şarj aletine göre değişiklik gösteren bir durum. Bence biraz fazla ancak çok anormal değil.

Hayır hocam gayette alakası var. Günde 10 saat bakan biriyle günde 2 saat bakan birinin pil ömrü eşit derecede düşmez. Biraz araştırırsanız telefonu kaç kere şarj ettiğinizin pil sağlığına çok önemli etkisi olduğunu göreceksiniz.

Telefonu aldığım günden beri %20 ye gelmeden şarja takıp %100 de çıkardım ve pil sağlığım bir sene olmasına rağmen %99? Asıl sizin söyleminizin alakası yok telefonu ne kadar çok kullanırsan şarjı biter bittiği içinde şarjını doldurup döngüye sokarsın bu da zamanla pil sağlığı ömründen gitmesine neden olur.

iPhone 11 kullanıyorum 5 ay oldu sanırsam. Telefonu tam şarj olmadan çıkardım sürekli ve çok kullandım şu an %96 pil ömrü. Haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…