iPhone 13 ekran ve batarya değişim fiyatı

iPhone 13 serisinin ekran ve batarya değişim fiyatları açıklandı.

Ekran değişim fiyatları:​

  • iPhone 13 Pro Max: 3200 TL
  • iPhone 13 Pro: 2800 TL
  • iPhone 13: 2800 TL
  • iPhone 13 Mini: 2350 TL

Batarya değişim fiyatları:​

  • iPhone 13 Pro Max: 650 TL
  • iPhone 13 Pro: 650 TL
  • iPhone 13: 650 TL
  • iPhone 13 Mini: 650 TL

Telefon fiyatına ekran değişim fiyatları var. Rezillik cidden. Batarya fiyatları en azından modeller arasında fark oluşturmamış enteresan ama hiçbir batarya 650 TL olmamalı. Batarya fiyatları da ülke şartları için epey fazla.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonun fiyatını düşünecek olursak ekran fiyatları kabul edilebilecek miktarlar. 2 nesil önceki telefonun

Batarya pahalı, 4-5 Dolar civarıydı en son araştırdığımda üretim maliyeti. 3 yılda kapasite büyüdü, genel fiyatlar da pandemiden dolayı yükseldi diye varsayalım. 10 $ civarında olması lazım maksimum üretim maliyetinin. Buna ulaşım ücreti, iyi bir kâr payı falan eklesen olması gereken en fazla 200-250 TL. Abartılı bir kâr payları var.
 
Son düzenleme:
Bu cihazların hepsinin fiyatı da 11.000 TL üstü. 5-6 bin TL mi olması gerek anormal diyebilmeniz için. Telefonun fiyatı ne olursa olsun ekran fiyatları pahalı. Hade batarya fiyatları neyse de. Bir telefonun pahalı olması yüzünden ekranın fiyatına oranla düşük olduğu gibi bir gerekçe sunmamanız lazım. Ülke şartları için asgari ücret o parası bu.
 
Pro Max için US fiyatı 329$ ve bu iPhone SE 2’nin fiyatına eşit geliyor. İşte şimdi haşmetlilerimizin telefonlardan ne kadar vergi aldığını görüyoruz. Normalde ülkemizde SE’nin bu fiyata satılması gerekiyor.
 
Bir telefonun pahalı olması yüzünden ekranın fiyatına oranla düşük olduğu gibi bir gerekçe sunmamanız lazım.
Ekranın üretim maliyeti, üreten fabrika kârı, kargosu, gümrük vergisi derken zaten tahmini olarak 1500 TL civarı bir maliyeti oluyor. Apple gibi bir marka %100 kâr koyup satıyorsa iyi, 999 $ fiyata monitör ayağı satan marka bu. Alıcısı ne fiyat verirlerse versinler oluyor, bu durumda 2 kat kadar kâr marjı Apple için düşük. Tok satıcılar, Dünya'da kâr marjı en yüksek firmalardan biriler.

Bataryaya bak mesela, kâr payı en az %300-350 kadar, o da pandemi yüzünden maliyetlerin 2 katına çıktığını varsayarsak oluyor.
 

Geri
Yukarı