iPhone 13 vs iPhone 16 Pro yurt dışı

Çok büyük ikilemde bırakan karşılaştırma, iPhone 13 şu anda 35k civarlarına alınabilmekte ama artık eskidi sayılır, öbür tarafta 8 aylık kullanım hakkıyla çift fiziki simli yurt dışı cihazı kalan 4 ayda da dandik bir telefonla bağlantı sağlama seçeneği. Uğraşılır mı yorar mı, değer mi sarfedilen efora merak ediyorum. Fikri veya deneyimi olan varsa dinlemek isterim.
İkilemde kalınacak bir durum yok; çağ dışı iPhone 13'ü %103 vergi ile alıp, bir de üstüne cihazın donanımın günümüzde artık parasına göre vasat kalması son derece rahatsız etmeyecek mi sizi? Ayrıca iPhone 13'ün çıktığındaki o güzel kamerası, daha iyi giden pil ömrü falan da artık yok. Ben size 3 farklı yol önereceğim bütçenize göre hareket edersiniz:
1-Dediğiniz gibi son 4 ay kapanma olduğunda yapacağınız hareket eski bir 6S-7 alıp arama yönlendirme ile kullanmak olacaktır. Ya da android veya sadece arama yönlendirme yapmak için satılan aparatlar oluyor bunlar telefon değil ama şarj sorunu gibi şeyler de yaşamıyorsunuz. Araştırıp bulabilirsiniz o cihazları da. Bu şekilde son 4 ay hiç de zor veya zahmetli değil yapan yüzbinlerce insan var. Örnek bir kafeye gittin, yurt dışı 16 Pro'n cebinde eski iPhone 7'yi de arabana bıraktın. Araba ile kafe arası yakınsa zaten sorun olmuyor, İşte veya okulda çantanda olsun yine yeter.
2-Bütçe varsa 2 tane 16 Pro al derim şimdiden. 6 ay birini 6 ay diğerini kullanır böylece kapanma muhabbetleriyle de hiç uğraşmazsın. Kombinine göre kullanırsın.
3-Olur da yurt dışından soğursan 2. el 13 Pro TR cihazı da düşünebilirsin. 13 Pro, her yönden düz 14'ten iyi cihaz iken birçok yönden düz 15'ten bile iyi cihazdır.
En mantıklıdan en mantıksıza sıralarsam bütçen de varsa şayet: 2>1>3

İkilemde kalınacak bir durum yok; çağ dışı iPhone 13'ü %103 vergi ile alıp, bir de üstüne cihazın donanımın günümüzde artık parasına göre vasat kalması son derece rahatsız etmeyecek mi sizi? Ayrıca iPhone 13'ün çıktığındaki o güzel kamerası, daha iyi giden pil ömrü falan da artık yok. Ben size 3 farklı yol önereceğim bütçenize göre hareket edersiniz:
1-dediğiniz gibi son 4 ay kapanma olduğunda yapacağınız hareket eski bir 6s-7 alıp arama yönlendirme ile kullanmak olacaktır. Ya da Android veya sadece arama yönlendirme yapmak için satılan aparatlar oluyor bunlar telefon değil ama şarj sorunu gibi şeyler de yaşamıyorsunuz. Araştırıp bulabilirsiniz o cihazları da. Bu şekilde son 4 ay hiç de zor veya zahmetli değil yapan yüz binlerce insan var. Örnek bir kafeye gittin, yurt dışı 16 Pro'n cebinde eski iPhone 7'yi de arabana bıraktın. Araba ile kafe arası yakınsa zaten sorun olmuyor, işte veya okulda çantan da olsun yine yeter.
2-bütçe varsa 2 tane 16 Pro al derim şimdiden. 6 ay birini 6 ay diğerini kullanır böylece kapanma muhabbetleriyle de hiç uğraşmazsın. Kombinine göre kullanırsın.
3-olur da yurt dışından soğursan 2. el 13 Pro TR cihazı da düşünebilirsin. 13 Pro, her yönden düz 14'ten iyi cihaz iken birçok yönden düz 15'ten bile iyi cihazdır.
En mantıklıdan en mantıksıza sıralarsam bütçen de varsa şayet: 2>1>3

Kesinlikle rahatsız ediyor, hatta cok feci dolandiriliyorum hissi olusuyor. Elimde uzun zamandır kullandığım iPhone X var, onu baglanti araci olarak kullanacagim. 1.secenegi kısmı olarak uygulayacagim yani. Öneriler için teşekkürler.

Kesinlikle rahatsız ediyor, hatta cok feci dolandiriliyorum hissi olusuyor. Elimde uzun zamandır kullandığım iPhone X var, onu baglanti araci olarak kullanacagim. 1.secenegi kısmı olarak uygulayacagim yani. Öneriler için teşekkürler.
Kanka ne yaptın bende aynı senin sorunu yaşıyorum ama devlete bir telefon almaktansa 4 ay kapalı kullanmayı tercih edeceğim.

Aynen senin gibi yapacağım, karar verdim. Şimdi yurt dışı cihaz bakıyorum Sahibinden'de.

Kanka ben bugün aldım 1130 dolara bana çift sime 50 dolar fazla verme gereği yok dedi tek SIM+e SIM yine 8 ay ediyormuş.

Benzer ikilemde kaldım 2 aydır, ben de yurt dışı 15 pro veya 16 pro almaya karar verdim bugün. Bir şekilde son 4 ayı hallederim diye düşünüyorum full çantayla geziyorum zaten atarım çantaya eski telefonu taşırım yanımda.

Çok büyük ikilemde bırakan karşılaştırma, iPhone 13 şu anda 35k civarlarına alınabilmekte ama artık eskidi sayılır, öbür tarafta 8 aylık kullanım hakkıyla çift fiziki simli yurt dışı cihazı kalan 4 ayda da dandik bir telefonla bağlantı sağlama seçeneği. Uğraşılır mı yorar mı, değer mi sarfedilen efora merak ediyorum. Fikri veya deneyimi olan varsa dinlemek isterim.

Kesinlikle 16 Pro aralarında dağlar kadar fark var.

Geri
Yukarı