iPhone 13'in şarjının hızlı bitmesi nasıl engellenir?

Egens

Hectopat
Daha fazla  
Telefonu mart ayında aldım sıfır cihaz. Şu an pil sağlığı 93'e düşmüş çok mu hızlı düşüyor, tedirgin olmaya başladım. Telefonda ağır bir şey de yapmıyorum Instagram'a giriyorum arada Brawl Stars oynuyorum o kadar, nasıl pil sağlığını korurum?

Pil sağlığını korumak için en başta yazılım güncellemesi yapmayı bırakmalısın. Yazılım güncellemeleri pil sağlığını hızlıca eritir. Eğer güncelleme yapmadan duramam dersen diğer sayacağım şeyleri okumana bile gerek yok.
%20-%80 arasında kullanmalısın. Şarjda kullanmamalısın.
Kablosuz şarjlarda (araba gibi) mümkün mertebe şarj etmemelisin.
Orijinal adaptör ve kablo ile şarj etmelisin.
Bu arada evet pilin olması gereken çok çok hızlı eriyor. Böyle giderse seneye mart ayında pil kısmında kabak gibi ''servis'' yazısını görürsün.

Pil sağlığını korumak için en başta yazılım güncellemesi yapmayı bırakmalısın. yazılım güncellemeleri pil sağlığını hızlıca eritir. Eğer güncelleme yapmadan duramam dersen diğer sayacağım şeyleri okumana bile gerek yok.
%20-%80 arasında kullanmalısın. Şarjda kullanmamalısın.
Kablosuz şarjlarda (araba gibi) mümkün mertebe şarj etmemelisin.
Orijinal adaptör ve kablo ile şarj etmelisin.
Bu arada evet pilin olması gereken çok çok hızlı eriyor. Böyle giderse seneye mart ayında pil kısmında kabak gibi "servis" yazısını görürsün.

Şu an sürüm 17.6.1 otomaktik güncelleme açıkmış kapattım onu kablosuz şarj kullanmıyorum adaptörüm ve kablom orijinal. Şarjdada olabildiğince az kullanmaya çalışıyorum ama neden bu kadar hızlı azalıyor hocam kullandığım kılıfla alakası olabilir mi kılıfçıdan MagSafe'li bir kılıf almıştım onu kullanıyorum orijinal değil.

Şu an sürüm 17.6.1 otomaktik güncelleme açıkmış kapattım onu kablosuz şarj kullanmıyorum adaptörüm ve kablom orijinal. Şarjdada olabildiğince az kullanmaya çalışıyorum ama neden bu kadar hızlı azalıyor hocam kullandığım kılıfla alakası olabilir mi kılıfçıdan MagSafe'li bir kılıf almıştım onu kullanıyorum orijinal değil.
Hocam kendiniz de diyorsunuz otomatik güncelleme açıkmış diye. Kılıfla falan ilgisi yok olayın. Benim dediğimi anlamadınız sanırım. Pil sağlığını eriten en önemli faktör güncellemeler dedim size. Pilde de planlı eskitme var. Bunu da güncellemeler ile yapıyorlar. Ayrıca sormadın ama güncellemeler ile yine kamera kaliten de düşecektir.

Hocam kendiniz de diyorsunuz otomatik güncelleme açıkmış diye. Kılıfla falan ilgisi yok olayın. Benim dediğimi anlamadınız sanırım. Pil sağlığını eriten en önemli faktör güncellemeler dedim size. Pilde de planlı eskitme var. Bunu da güncellemeler ile yapıyorlar. Ayrıca sormadın ama güncellemeler ile yine kamera kaliten de düşecektir.
hocam kappattım suan

Technopat Haberler

Geri
Yukarı