iPhone 14 kilit ekranında bir gecede %5 şarj düşmesi

Telefonu hiç bir zaman gece yatmadan kapatmam, malum okul var. Onun dışında da gereksiz bence. Neden yatmadan kapatayım ki telefonu?
Uçak modundayken+WiFi kapalıyken zaten arama, SMS veya bildirim alamıyorsunuz. Okuldakilerle dumanla haberleşmiyorsanız bir anlamı yok da telefonu kapatmamaktan kastınız alarm ise o mantıklı tabii.

Uçak modundayken+WiFi kapalıyken zaten arama, SMS veya bildirim alamıyorsunuz. Okuldakilerle dumanla haberleşmiyorsanız bir anlamı yok da telefonu kapatmamaktan kastınız alarm ise o mantıklı tabii.
Hocam dediğiniz gibi uçak modunun kapatmaktan hiçbir farkı yok hiçbir şekilde bildirim gelmiyor zaten. Gerek duymuyorum hiç. Ki telefonu da kapatmayı tercih eden birisi değilim. Çok da gerek kalmıyor zaten.

Bu arada Apple'ın canlı desteği gibi bir şeyi varmış sanırsam, ona bağlansam ilgilenirler mi? Duyduğuma göre uzaktan ayar da çekebiliyorlarmış bataryaya. Ne dersiniz?

Hocam dediğiniz gibi uçak modunun kapatmaktan hiçbir farkı yok hiçbir şekilde bildirim gelmiyor zaten. Gerek duymuyorum hiç. Ki telefonu da kapatmayı tercih eden birisi değilim. Çok da gerek kalmıyor zaten.

Bu arada Apple'ın canlı desteği gibi bir şeyi varmış sanırsam, ona bağlansam ilgilenirler mi? Duyduğuma göre uzaktan ayar da çekebiliyorlarmış bataryaya. Ne dersiniz?
İsterseniz denenir de ben anormal bir durum olduğunu düşünmüyorum sabaha kadar yüzde beş yemesinin.

İsterseniz denenir de ben anormal bir durum olduğunu düşünmüyorum sabaha kadar yüzde beş yemesinin.
Hocam bir deneyeceğim ya, içimde kaldı. Hatta son bir kez şarjımı fulleyip yatacağım bugün, sabaha kadar kaça düşecek bakalım. Dikkat edeceğim bu sefer. Yarın yazarım. Eğer devam ederse desteğe başvuracağım.

Bugün denedim ve yine aynı şey oldu maalesef. Sabah 8'de baktığımda 95'e inmişti. Yine %5'lik bir düşüş olmuş.

Son düzenleme:
Dün gece şarjım %41 civarındayken Wi-Fi'ı kapatıp uçak moduna alıp telefonu kilit ekrana almıştım. 1 gecede %35-36 civarına düşmüş. Bu normal mi? Eminim ki %41 iken telefonu bırakmıştım. Hatta ben mi yanlış hatırlıyorum acaba diye düşündüm ama bu ilk defa olan bir şey değil. 1-2 kere daha şahit oldum aynı duruma. Telefonun pil sağlığı %100 bu arada. 2 hafta falan oldu alalı. Hemen hemen %5 civarı düşüş oluyor bir gecede. Sadece ben de mi olan bir şey yoksa tüm 14 kullanıcılarında da mı var acaba? Kullananlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

iOS 16.2 de isen normal. iOS 16.2 pil konusunda iOS 16'nın en berbat sürümü.

iOS 16.2 de isen normal. iOS 16.2 pil konusunda iOS 16'nın en berbat sürümü.
Desteğe de bağlandım, yetkili kişi de cihazda bir problem yok dedi zaten, pırıl pırıl yeni bir cihaz. Cihaz ile ilgisi olmadığına ikna oldum.

Umarım dediğiniz gibi güncelleme ile çözülür. Başka bir sebepe bağlayamıyorum artık. 16.2'deyim bu arada.

Desteğe de bağlandım, yetkili kişi de cihazda bir problem yok dedi zaten, pırıl pırıl yeni bir cihaz. Cihaz ile ilgisi olmadığına ikna oldum.

Umarım dediğiniz gibi güncelleme ile çözülür. Başka bir sebepe bağlayamıyorum artık. 16.2'deyim bu arada.

Batarya sorunu güncelleme kaynaklı.16.4 ya da 16.5 ile bataryanın iyi bir seviyeye geleceğini düşünüyorum.

Şöyle de olabilir ayarlardan background Refresh (arka plan yenileme) ayarı var sen uçak moduna da alsan bir uygulama üzerinden arka plan zamanlarımızı çalıştırıcısı telefonun arka planda çalışmasını sağlayabiliyor sözde internete bağlanacağım diye bildirim yapıyor olabilir. Bazen de uyku zamanlayıcı ayarı sayaç kurmuşta olabiliyor. Bir şeyden ötürü RAM işlemci kullanımı o da güç tüketimini etkiliyor olabilir. Telefonunuzu iyi tanıyın uygulamaların ve iOS sürürmünün güncelliğinden emin olun kullanmadığınız arka plan uygulamalarını kapatın bazen location servicesten dolayı gereksiz yere bataryayı tüketebilir.

Şöyle de olabilir ayarlardan background Refresh (arka plan yenileme) ayarı var sen uçak moduna da alsan bir uygulama üzerinden arka plan zamanlarımızı çalıştırıcısı telefonun arka planda çalışmasını sağlayabiliyor sözde internete bağlanacağım diye bildirim yapıyor olabilir. Bazen de uyku zamanlayıcı ayarı sayaç kurmuşta olabiliyor. Bir şeyden ötürü RAM işlemci kullanımı o da güç tüketimini etkiliyor olabilir. Telefonunuzu iyi tanıyın uygulamaların ve iOS sürürmünün güncelliğinden emin olun kullanmadığınız arka plan uygulamalarını kapatın bazen location servicesten dolayı gereksiz yere bataryayı tüketebilir.
Telefon güncel sürümde zaten, ama biraz garipsedim yine de önceki telefonumda bu kadar yemiyordu, daha doğrusu öyle dikkatimi çeken bir şey olmamıştı. Üstteki arkadaşın yazdığı gibi güncellemedendir diye umuyorum. Bilgilendirme için teşekkürler ayrıca.

Bana da aynısı oldu. Bende iPhone 14 aldım yeni ve bu çok rahatsız etti ilk aldığım haftalarda telefonu tek şarjla 4 gün kullanıyordum ama şu an öyle değil bir anda çok fazla gitmeye başladı.

Sana bir önerim var alarm veya uyku planı varsa kapat çok fark ediyor güven bana.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı