Zaten çoğu kişide dedim yani tüm herkes demedim, A16 Bionic ile ilgili konuşursak ise sadece bir olasılık söyledim kesin bir yargı belirtmedim nesnel bir yargılama yapmadım, Telefon profesörü değilim efendim sadece sorun yaşayan arkadaş eğer bu sorunu kafasına takıyorsa diye ona takmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum, çevremde de kullanan arkadaşlarım var dediğim gibi sadece 1 kişi hariç diğer arkadaşlarımın hepsinde 60Hz ve hepsi de yurt içi telefonlar yani demek istediğim bazı kişilerde bu duruma bende dahil olmak üzere bu sorunu yaşayan kişiler var tam tersi yaşamayanlarda var ben tüm 14 Pro Max kullanıcılarının cihazı 60Hz falan da demedim yani sizin cihazınız öyle olabilir ama ben kendimden ve çevremden gördüğüm şeyleri arkadaşa ilettim tüm kullanıcılar adına nesnel bir yargı söylemedim, ayrıca zaten 60Hz ile 120Hz arasında devasa bir fark var kimse bu Hz farkına bir şey demedi yani 120Hz kullanıcısının 60Hz bir cihaza baktığında gözleri ağrıyabilir bu çok normal, ya da 60Hz kullanıcısının 120 Hz telefona baktığında gözleri rahatlayabilir. Ben 120Hz 60Hz farkıyla ilgili zaten hiçbir yorum yapmadım bunu iletmenize gerek yoktu.
Beyefendi siz beni çok yanlış anlamışsınız.
Fazla bir beklentisiyle hiçbir alakası yok konunun. Pro Motion dediğimiz ekran bildiğimiz gibi ekran yenileme hızını dinamik olarak yeniliyor, Yani sabit bir şekilde 60Hz vermiyor. Hızlı kaydırmalar ve animasyonlarda, Oyun oynarken 120Hz oluyor.
Ama konu sahibi arkadaşın bahsettiği şey "Benim cihazım olan 14 Pro Max cihazım neden sabit 120 Hz değil?" Gibi bir şey değil arkadaşın sorunu "Benim ekranım neden değil de sabit 60Hz veriyor?"
Yani arkadaşın ekranı ya Pro Motion değil yani ekranı değişmiş ya da bizdeki sorun gibi bir sorun.
Yani demek istediğim arkadaşın veya benim beklentim yüksek falan değil sabit 120 Hz aramıyoruz zaten. Aradığımız, istediğimiz şey ekran sabit bir şekilde 60FPS vermesin istiyoruz.