iPhone 14 Pro Max pil sağlığı çok hızlı düştü

Enes XD

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 | MSI B450M-A PRO MAX | RTX 4070 SUPER | HyperX Cloud II | Logitech G Pro X Superlight | Asus TUF | Gamepower Warlock Compact
Merhaba, telefonumu şimdi şarjdan çıkarttım. %17 ile taktım, %100 ile söktüm. Bir baktım pil sağlığı 91'e düşmüş. 93'ten 92'ye kısa bir sürede düştü. 2 hafta oldu sanırım şimdi de 91'e düştü. Doğru mu gösteriyor sizce?

Telefonunu güncelle ve pil sağlığına tekrar bak kanka görürsün %100'ü

Sen önce şu "kanka" hitabını kaldır canımı sıkma kankan falan değilim ben senin forumda böyle hitap edemezsin bana. Yaşıtın da değilim.
Mesajında da tam neyi ima ettin anlamadım. Telefonu güncelleyince pil sağlığı mı düşecek? Yoksa güncelleyince pil sağlığı değişmeyecek mi demek istedin?

Sen önce şu "kanka" hitabını kaldır canımı sıkma kankan falan değilim ben senin forumda böyle hitap edemezsin bana. Yaşıtın da değilim.
Mesajında da tam neyi ima ettin anlamadım. Telefonu güncelleyince pil sağlığı mı düşecek? Yoksa güncelleyince pil sağlığı değişmeyecek mi demek istedin?
bence telefon güncellenmediği için %100 gösteriyor gerçek değerini göstermiyor dedi ki bence de öyle siz 100 görüyorsunuz ama gerçek pil sağlığı 100 olmayabilir

Bence telefon güncellenmediği için %100 gösteriyor gerçek değerini göstermiyor dedi ki bence de öyle siz 100 görüyorsunuz ama gerçek pil sağlığı 100 olmayabilir

Yok hocam dediğiniz gibi olsa ben telefonu kullanırken şarjım mantıken daha hızlı biter bunu hissederim. 96-97 diyelim ben bunu fark ederdim ama şarjımın dayanmasında negatif bir durum yok. Güncellemeler pil sağlığını yani pil ömrünü bitiriyor tecrübeyle sabit.

Dediğim şey telefon güncellenirken pil kontrolden geçiyor ve tekrar hesaplanıyor pil sağlığı.

Dediğim şey telefon güncellenirken pil kontrolden geçiyor ve tekrar hesaplanıyor pil sağlığı.

Biliyorum da yani buradan siz şunu da demek istiyorsunuz iOS 16.5'in pil sağlığı hesaplayıcısı çalışmıyor. O güncellenme anında ne hikmetse hesaplanıyor. İlla gerçek rakamı görmek için son sürümde olmanız gerekir. Siz bunu diyorsunuz. Pil sağlığı düşerse bunu iOS 16 da hesaplayabilir. Pil kontrolü sadece güncellerken olan bir şey değil. Cihazı kapat aç yaptığında dahi pil kontrolü cihaz tarafından sağlanıyor.

Biliyorum da yani buradan siz şunu da demek istiyorsunuz iOS 16.5'in pil sağlığı hesaplayıcısı çalışmıyor. O güncellenme anında ne hikmetse hesaplanıyor. İlla gerçek rakamı görmek için son sürümde olmanız gerekir. Siz bunu diyorsunuz. Pil sağlığı düşerse bunu iOS 16 da hesaplayabilir. Pil kontrolü sadece güncellerken olan bir şey değil. Cihazı kapat aç yaptığında dahi pil kontrolü cihaz tarafından sağlanıyor.

Hocam cihazınızda Apple destek yüklü mü içine girip pil sağlığını hesaplayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı