26 devirde nasıl normal ?Normal.
26 devirde nasıl normal?
Ücretsiz batarya değişimi nasıl yaparım peki ?Alıp kullandığım bütün iphonelar %85'e çok hızlı düştü. %85 pil sağlığında 2 yıl geçirip daha sonra yine hızlı bir şekilde düşmeye başladı. Neden 85 bu kadar önemli bilmiyorum ama hepsinde bu şekilde oldu.
Dengesiz kullanım kaynaklı oluyor, bu çok normal bir şey. Eğer dengeli kullanırsanız, örneğin %20-80 şarj aralığında tutarsanız, dengeli parlaklık kullanımı yapar ve telefonu ısıtmamaya özen gösterirseniz, zaten ortalama 200 devir kadar %100 pil sağlığını koruma ihtimaliniz var. Ben iPhone 12, 13 Pro Max cihazlarımı, bu yöntemlerle ortalama 6-7 ay kadar %100 pil sağlığı ile kullanmayı başarıyordum.26 devirde yani 1.5 ayda şarj sağlığım 99 oldu neden acaba?
Sanırım cihaz garanti süresinde %80 sağlığın altına düşerse değişim yapıyorlar. Bu söylediğime %100 emin değilim ama apple centerda sorduğumda böyle bir cevap aldığımı hatırlıyorum. Bende hep 85te takılı kaldı 2 yıl. Garanti bittikten sonra tekrar düşmeye başladı. Mesela eşimin telefonu şu anda %72 falan. Onda da 2 seneye yakın %85'te kaldı.Ücretsiz batarya değişimi nasıl yaparım peki ?
Nerden değiştiricem peki mediamarketten almıştım ?Firma diyor ki ip14 ve öncekilerde 500, ip15 ve sonrakilerde 1000 tam şarj döngüsü olmadan %80 in altına düşmez batarya sağlığı.
O yüzden 1 ayda şuraya düştü 3 ayda şuraya geldi gibi takibe gerek yok. 1000 tam şarj olmadan %80 altına düşerse bedavaya değiştirirsin bitti gitti.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.