Selam arkadaşlar. Ekim ayında aldıgım 15 Pro'nun pil saglıgı hizli dusmeye basladı. 2.5 hafta kadar once %99'a düştügünü gordum bugun de %98 oldugunu gördüm. Saglıgın hızlı dusmesini nasıl engelleyebilirim ya da nasıl koruyabilirim acaba?
Hocam oyun cok oynamıyorum okulda teneffüs aralarında 3-4 el Brawl Stars'ya da FIFA falan oynuyoruz oyle yani bir de son sınıf oldugum icin cok ders islenmiyor hep telefondayım malum şarj aletiyle geziyorum okulda şarjdayken bakmamaya calısıyorum ama normal olarak canım sıkıldıgı icin hep 55 60 bandında cıkarıyorum telefonu.
Anlık olarak iOS 18.3.1 sürümü yüklü bu aksam 18.3.2 geldi yüklemedim.
55-60 da çıkarmak nedir zararlı bir işlem yapmayın böyle şeyler %20-%80 kombinasyonunu yapınız dediğim gibi.
Ne kadar süredir kullanıyoruz 4-5 ayda düşmesi normal kullanıma bağlı orijinal adaptör kullanın zaten orijinal kullanıyorsunuzdur.
2 kuzenimde kullanıyor iPhone 15 herhangi bir sorun yok sadece kullanıma bağlı düşüşler yaşanıyor bu kadar zaten tipik batarya performansı 2 yıldır Android de dahil yüzdelik olay saçmalıktan ibarettir bana göre telefonun değerini düşüren bir şey, Android de neden yok?
iPhone 13 Pro kullanan kız arkadaşım var pil sağlığı çok hızlı düşmeye başladı gerçekten %10 kaybetti 2 ayda yaşı var hem de kullanım şartları cihazı yıprattı bana göre normal şeyler bir de, "planlı eskitme uyguluyorlar" amaç budur.
iPhone 13 Pro kullanan kız arkadaşım var pil sağlığı çok hızlı düşmeye başladı gerçekten %10 kaybetti 2 ayda yaşı var hem de kullanım şartları cihazı yıprattı bana göre normal şeyler bir de, "planlı eskitme uyguluyorlar" amaç budur.
Zaten 15'lerde böyle oluyor. Ben 15 kullanıcısıyım ilk 4-5 ay %100 ün altına düşmedi belki %99 olmuştur. Bir kere %99 un altına düştü mü düşüşü hızlanıyor. Bir yere kadar %20-80 şeklinde kullanıyordum telefonumu 10 ayda %92'ye falan düştü. Şu an %88 devir sayısı ise 475. Tabii ben bu 10 aydan sonra işim gereği sürekli telefonu şarja takıp %10 doldurup çıkarıyordum etkisi büyük oldu.
Hocam konuyu actıgımdan beri %80 şarj sınırı var şu an düşünüyorum %90'a ceksemmi diye cünkü bu sefer telefonu gunde 2 kere sarja takmak zorunda kalıyorum. Bir de iyileştirilmiş pil şarjı kapalı oluyor sınır koyuldugunda bu ömrü hızlı mı yer yoksa farkı olmaz mı?
Hocam konuyu actıgımdan beri %80 şarj sınırı var şu an düşünüyorum %90'a ceksemmi diye cünkü bu sefer telefonu gunde 2 kere sarja takmak zorunda kalıyorum. Bir de iyileştirilmiş pil şarjı kapalı oluyor sınır koyuldugunda bu ömrü hızlı mı yer yoksa farkı olmaz mı?