Kerem Evliyaoğlu
Hectopat
Daha fazla
Merhaba, birkaç gün önce iPhone 15 aldım. iPhone kullanan birkaç arkadaşıma şarj olayını sordum. Çünkü aralarında hep senin pil ömrün kaç gibisinden sohbetler ediyorlardı. O zamanlar iPhone kullanıcısı olmadığım için merak edip önemsemiyordum. Çok değerli sevdiğim bir kardeşim kız arkadaşı ile aynı anda iPhone 13 almışlar. Arkadaşım telefonu 1 yıl boyunca %20'ye düştüğünde şarja takmış ve %80-85 arasına geldiği zaman şarjdan çıkarmış. Kız arkadaşı ise bu durumu önemsemeyerek bazen %100 yapmış bazen 40-50 gibi sayılarda şarja takmış. Arkadaşımın pil ömrü %100 iken kız arkadaşının ise %94'e kadar düşmüş. Arkadaş çevremde ki herkesin elinde fix iPhone 13 var. Ve çoğu bu olayı önemsemiyor. Bazıları salla gitsin derken bazıları böyle bir şeyin olduğunu ve ona göre dikkat etmem gerektiğini söylüyor. Bende yıllarca Samsung kullanmış birisi olarak hayatımda ilk defa iPhone sahibi oldum ve uzun vadede temiz ve güzel kullanmak istiyorum. Fikirlerinize açığım. Ek olarak son birkaç soru ise şarja taktığım zaman kaç saatte dolacağını göremiyorum. Böyle bir ayarı var mı yoksa telefonda hiç bu özellik mevcut değil mi? Ve telefonumu kapatmalı mıyım? Samsung kullandığım zaman 7/24 telefon açıktı resmen buzdolabı gibi çalışıyordu. Bunda ne yapmalıyım. Açık mı kalsın yoksa yattığım zamanlar kapatmalı mıyım?
Son düzenleme: