IPhone 15 vs Samsung S24

Bütçe
36000
Ben olsam düz model iPhone almam fakat daha önce 120 Hz ekrana alışmadıysanız iPhone 15'i de alabilirsiniz. Ekran dışında bayağı yakınlar birbirine. Eğer uzun yıllar kullanmak isterseniz S24; bir süre kullanıp üst modele geçerim derseniz iPhone 15.

@660412 Ay sen Nanoreview'in sacma puanlandirma sistemine gore mi kiyaslama yapiyorsun? Epey'den de boyle kiyaslama yapiyor musun acaba? Ben seni 3DMark ve bir seyleri arastirmak ile tanistirayim. 3DMark mobilin en buyuk GPU benchmark uygulamasidir. Ve sonuclari birazcik seni uzecek. NanoReview de 3DMark puan farkini normal farklarindan da daha fazla puan girmis ama bilmiyorum bir kere acip okudun mu.
Screenshot_20240814_081446_3DMark.jpg
Screenshot_20240814_081503_3DMark.jpg
Kim daha rezaletmis gorduk. Bahsettigin puanlar da NanoReview'in nereden aldigi belli olmayan CPU puanlari. Ben GPU diyorum adam CPU kiyasliyor. Once ayrimini ogren, kapis?

Geekbench gibi kapalı kaynak platformlardan CPU karşılastirmasi yapıp A17 daha guclu oyun oynatıyor demek gulunclugun ust seviyesi. Snapdragon 8 Gen 2 dedigimiz yonga, Apple'in MetalFX gibi sistemlerine sahip olmadığı halde Genshin Impact'i 4K cozunurlukte calistirabiliyordu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bunu sogutma var diye es gecebilirsiniz ancak bilgisayar seviyesinde bir gameplay bu.

Ezip gecti diye kaynak gosterilen Nanoreview'de zaten 8 Gen 2, A17'den %21 guclu gosteriliyor:
Screenshot_20240815_010343_Chrome.png

Ek kaynak, GFXBench'ten de bakarsaniz aradaki fark ciddi.

Bakin testte S23 Ultra kasasi da gosterilmiyor, S23+ kasasindaki testler.

Dostlar selamlar telefonumu değiştirmek için forumda konu açmıştım fakat biraz daha idare edip daha iyi bir telefon almaya karar verdim, aklımda iki telefon var iPhone 15 ve S24 oyun oynayan birisi değilim benim için uzun ömürlü olması, kamerası, arayüzü ve ekran kalitesi önemli bu iki telefondan hangisini önerirsiniz veya bu bütçe de önerdiğiniz başka bir telefon var mı?

Samsung S24 daha hızlı, ve güçlü.(Kendi fikrim)

Gerçekten merak ediyorum. Bir telefon konusu açıldığında neden 3DMark testleri veya 100x gibi özellikler karşılaştırılıyor. Telefon oyun için kullanılmayacak demiş konu sahibi, render da almayacağına göre iki işlemci de günlük kullanımda aşırı fazla şekilde yetecek. 100x 50x 25x gibi gereksiz zoom değerlerini de birkaç defa kullanacak önemli olan 1x ila 5x arası değil mi? Bana soracak olursan daha önce bir alışkanlığın varsa bozmana gerek yok iki cihazda seni gayet mutlu edecektir. Ekran konusunda Samsung çok daha önde ancak kameradaki renk dengesi bakımından İphone'yi daha başarılı buluyorum. Gece çekimlerinde Samsung'un kamerası gren etkisi yaratsa da bence daha iyi bir görüntü sunuyor. Apple ProRes eğer video düzenleyip ufak çekimler yapıyorsan işine yaracaktır. Eğer ekosistemin varsa buna da dikkat etmelisin. Bunun dışında en azından benim çevremdeki insanların hepsi İphone kullandığı için AirDrop gibi özellikler çok kullanışlı olabiliyor. Günün sonunda ikisi de seni üzmeyecek kendi ihtiyacına uygun olanı al geç.

Geri
Yukarı