iPhone 16 hayal kırıklığı

Doğrudur reis.
Adam fikir sormuş bilmeden 16 almış geçmiş onu bilse Pro alırdı.
Şimdi görünce fikri değişmiş, değiştireyim mi diyor sırf daha iyi kaydıracak diye 25 bin daha çıkacak belki cebinden.
Ben de hayatında cok bir fark olmayacak dedim işte bana kalırsa almasın gerek yok çok taktıysan para bolsa al dedim az para değil sen de 15 kullanıyormuşsun zaten abartmaya gerek yok gün içinde ne yaptığımız belli telefonla.
Elinde belli kalitede bir telefon var beklesin 17leri daha mantıklı.
Hadi iyi sosyaller.

Haklısın.

Eylül ayında iPhone 16 tanıtımı yapılır yapılmaz ön siparişle satın aldım, bir önceki telefon olarak iPhone X modelini kullanıyordum. Düz bir kullanıcıyım kamera ile çok işim yok ve benim amacım uzun süre güncelleme alabilmesi olduğundan 256 GB hafıza arttırıp satın aldım. Ancak geçen hafta kız kardeşime 16 Pro satın aldık. 16 Pro kamera olarak tabii farklar mevcut ancak orası ile çok ilgilenmiyorum ama 60 Hz 120 Hz olayını bizzat deneyimleyerek gördüm.

Menü ve ekran kaydırmalarındaki bulanıklaşmaların farkını gördüm. Ben aslında fark etmiyormuşum zaten uzun süredir 60Hz kullandığımdan sanırım. Sizce satıp Pro modele mi geçmeliyim bu durumda yoksa bir sonraki seriyi mi beklemeliyim? Ne önerirsiniz ama cidden o aradaki farkı gördükten sonra 60Hz çöpmüş anladım.

Bu arada 120 Hz telefon kullanıp "ben çok şarj gittiğinden kapatıp 60Hz kullanıyorum boşver gerek yok" diyen forumdaki arkadaşlara çok şey söylemek istiyorum ama neyse...
Eylül ayında 17 Pro’ya geçin. Ekran tazeleme hızı dışında 16 ile 16 Pro yakın cihazlar eski seriler gibi uçurum yok pro ile düz arasında. 17 Pro’da ciddi değişimler bekliyoruz.

2.elde satıp 4 5bin TL değer kaybetmesine razı olursanız Android tarafında S24u ya da HM6p, iOS tarafında 2.el 14 Pro/Pro Max bakabilirsiniz.

Sirf 60Hz icin 14 Pro'ya dusulmemeli 15 Pro evet ama 14 Pro olmamali Android daha mantikli olur.

Bence 16 hayal kirikligi olmamis da bilincsiz tuketim olmus eger ekosistemde degilseniz o paraya S24'u alabilirsiniz.

16 ya da duz 15 yerine 13/14 Pro onerileri goruyorum ama bence alinmamali evet duz seriler kotu ama cok eski modeller artik ozellik olarak olmasa da teknonojik olarak yeni duz modeller daha avantajli.
13 Pro, 14 Pro eski mi? Çıkış tarihi olarak biraz eski olsa da 2021 eylülde çıkan 13 Pro’daki makro modu anca 2024 eylülde çıkan düz 16’ya anca geldi. 14 Pro 2022 eylülde çıktı. 15 dediğin cihaza anca dinamik ada geldi anca 14 Pro’daki işlemci geldi. Teknolojik olarak avantaj nerede söyler misin düz modellerde? Önden götürdükleri bir özellikleri mi var bizim bilmediğimiz?

13 Pro, 14 Pro eski mi? Çıkış tarihi olarak biraz eski olsa da 2021 Eylül'de çıkan 13 Pro'daki makro modu anca 2024 Eylül'de çıkan düz 16'ya anca geldi. 14 Pro 2022 Eylül'de çıktı. 15 dediğin cihaza anca dinamik ada geldi anca 14 Pro'daki işlemci geldi. Teknolojik olarak avantaj nerede söyler misin düz modellerde? Önden götürdükleri bir özellikleri mi var bizim bilmediğimiz?

Her şey makro ya da 120Hz mi? Her kullanıcıya her telefon önerilmez ama günlük kullanıcı için kaç yıllık 13,14 serileri önermek ki sadece ikinci el kullanılmış olarak bulabiliyorsunuz, bence saçma zaten internetten karşılaştırmalara veya ayrı ayrı testlere baktığınızda görürsünüz aralarındaki farkı. 15'i daha çok 13'e karşı örnek verdim zorunda olmadığım zaman 15 önermiyorum ama 16 gayet alınabilir bir cihaz.(cihazların ederinin çok üstünde fiyatlara satıldığı konusunda herkes hemfikir.)
Bu sitedende karşılaştırmaları ve telefonların içini detaylı inceleyebilirsiniz.

Bu arada 120 Hz telefon kullanıp "ben çok şarj gittiğinden kapatıp 60Hz kullanıyorum boşver gerek yok" diyen forumdaki arkadaşlara çok şey söylemek istiyorum ama neyse...
Bu tipten biriyim. Kısa bir süreliğine 60 Hz kullandığında alışıyorsun zaten, 120 evet akıcı ama olmazsa olmaz değil. Pil ömrünün uzun olması çok daha iyi.

Eylül ayında iPhone 16 tanıtımı yapılır yapılmaz ön siparişle satın aldım, bir önceki telefon olarak iPhone X modelini kullanıyordum. Düz bir kullanıcıyım kamera ile çok işim yok ve benim amacım uzun süre güncelleme alabilmesi olduğundan 256 GB hafıza arttırıp satın aldım. Ancak geçen hafta kız kardeşime 16 Pro satın aldık. 16 Pro kamera olarak tabii farklar mevcut ancak orası ile çok ilgilenmiyorum ama 60 Hz 120 Hz olayını bizzat deneyimleyerek gördüm.

Menü ve ekran kaydırmalarındaki bulanıklaşmaların farkını gördüm. Ben aslında fark etmiyormuşum zaten uzun süredir 60Hz kullandığımdan sanırım. Sizce satıp Pro modele mi geçmeliyim bu durumda yoksa bir sonraki seriyi mi beklemeliyim? Ne önerirsiniz ama cidden o aradaki farkı gördükten sonra 60Hz çöpmüş anladım.

illa 120 hz kullanmak istiyorsanız ve üstüne para eklemek istemiyorsanız 15 pro falanda düşünebilirsiniz. Ama maddi anlamda eklerim sorun yok diyorsaniz satıp 16 pro alabilirsiniz.

Sirf 60Hz icin 14 Pro'ya dusulmemeli 15 Pro evet ama 14 Pro olmamali Android daha mantikli olur.

Bence 16 hayal kirikligi olmamis da bilincsiz tuketim olmus eger ekosistemde degilseniz o paraya S24'u alabilirsiniz.
Komple eko sistemim var, airpods, mac, watch, iphone. Bu yüzden android geçmezdim. 17 serisini beklemek daha mantıklı diye düşünüyorum. 17 serisi geldiğinde eğer ölü fiyata almazlarsa elimdeki telefonu verip 17 pro almak istiyorum.

Geri
Yukarı