Denizius124
Hectopat
- Makaleler
- 3
Hocalarımız üniversite sistemine genelde Word dosyası olarak lab manuel ve cevaplamamızı grafiğini çizmemizi istediği dosyayı yüklüyor. Benim bunu indirip soru kısımlarını doldurmam gerekirse grafiğini çizmem gerekiyor. Şunu da belirteyim birkaç lab hocamız direkt Google dokümanlar üzernden yaptığı için PC de Word ile açınca kaymalar hatta bazı soruların gözükmemesi gibi sorunlar oluyor ondan dolayı Google docs ile çalışıyorum hepsinde ama bundan daha kısa sürecek bir yol varsa docs ile yapmayan hocaların dosyalarını öyle düzenleyebilirim.
Hocam genelde Apple uygulamaları üzerinden çalıştığım için bir bilgim yok ama yarın gün içinde araştırabilirim.
Yok hocam hiç zahmet etmeyin dediğim yöntem çalışıyor vakit alsa da ilginiz için teşekkür ederim.
Rica ederim hocam yine ekosistem ya da Apple ile ilgili bir sorunuz varsa yazarsınız.
Öncelikle uzun yazınız için teşekkür ederim. Yazılım mühendisliğinin ilk yılı olduğu için net şu sektöre yönelirim diyemiyorum. Ancak gönlümde otomotiv sektörü üzerinden ilerlemek var yani iOS üzerine ilerleyeceğimi düşünmüyorum. Bir diğer konu son 3-4 yılım iOS ile geçti ana ekran özelleştirme geldiğinde çoğu kişiye ilgi çekici gelmişti bana değil ben yeni Xiaomi'den geçmiştim ondan dolayı devrim gibi gelen şeyler IOS'ta bana pek devrim gelmiyor açıkçası bu da can sıkıyor her yıl ufak değişiklikler. Bana kalırsa yapay zekanın da Amerika'da şu an kullanılabiliyor olması da ayrı bir saçmalık konumu ABD yapmam gerekti dili de öyle. Bölümü İngilizce okuduğumdan pek bir sıkıntı olmadı ama yine de can sıkmıyor değil Apple'ın böyle saçma şeyler yapması. Akıcılığı işlevselliği tartışılmaz hele benim bıraktığım Android kısmından sonra ancak Android şu an nasıl ne durumda ya da Samsung artık işlevsellikte ne kadar ilerledi bunların soru işareti var bende. Mesela IOS'ta uygulama yanıt vermiyor gibi bir hata ile karşılaşmadım sık sık anca bu süre zarfında (4 yıl) 4-5 defa olmuştur o da ana sayfaya atıyor tekrar girdiğimde sorunsuz çalışıyor. Ama Android'te böyle olmuyordu yanıt vermediği oluyor tekrar girsemde 3-4 defa aynı şeyi yapıyordu bazen. Bunlar düzeltildi mi yoksa aynı mı benim için korkutucu diyebileceğim kısım bunlar yoksa iPhone kullanayım diye hava atma derdim yok ben aldığım cihaz bana yarasın parasına değsin istiyorum. Görünüşe karşı zaafım var ama bu benimle alakalı tabii ki dışarıya gösterme ya da popüler kültür kölesi olup da her yıl son modelini alma derdi değil benimkisi tekrardan belirtmek isterim. Bugün biraz yoğundu yazım hatam ya da aynı şeyleri birkaç kez yazdıysam kusuruma bakmayın. Cevabınız için tekrardan teşekkür ederim.
Hocam benim son kullandığım Android 1 sene sonra patladı yazılımsal olarak bunlar düzeltildi mi? Şunu da diyeyim arayüz burada önemli etken sanıyorum ki MIUI'dı dediğim cihazda ya da Samsung yazılımsal olarak gerçekten iOS ile kapışır şekilde işlevsel ve sorunsuzmu S5 döneminden sonra neler değişti hiç takip etmedim.
Sebebini sorabilir miyim?
IPhone'nin gereksiz pahalılığına karşılık daha iyi özellikler vermesinden ve daha uygun olmasından dolayı S25 Ultra tercihimdir.
Merhaba dostum, bende 15 Pro kullanıcısıyım, S25 ultraya geçmeyi düşünüyorum. 2 haftadır araştırmalarım devam etmekte. Bu IOS'un sağladığı işletim sistemi bence halen en stabili. Ama One UI 7 ile birlikte Android de gerçekten bu seviyelerin çok yakınında. Zaten işlemci olarak da 16 Pro'dan daha önde bir cihaz. Apple'ın bu premium görünümünden vazgeçebilsem hemen alacağım Samsung'u. Bu kaliteyi sağlayan da yazılımı işte. İnan burada bende cevapsız bırakacağım bu soruyu. İki cihazdan birini alsan kimse neden neden aldın diyemez.
Apple'ın insanları enayi yerine koyması sinirimi bozduğundan aslında başka marka arayışına girdim. Dediğiniz gibi Apple çok stabil ama bunu kapalı olmasına borçlu bence. 4-5 yıl önceki Android bile bu günkü IOS'tan daha fazla oynama serbestliğine sahipti hatırladığım kadarıyla. Ancak bu da türlü anlık takılmalar ve kasmaların ihtimalini arttırıyor bence bu fikirlerin hepsi bencesi tabii ki. 4 senem IOS'ta geçti zaten babama hediye etmesem 16 Pro sahibiydim. Arada birkaç hata ve birkaç sefer boşta ısınması hariç hiç sorun yaşamadım. Severek almıştım ama şimdi S25'e bakınca adamlar bu özellikleri sunabiliyorken Apple niye basit bir butonla yetindi diye düşünüp salak gibi hissediyorum çünkü benim için 15 Pro'dan bir farkı yok cihazın. 14 Pro'dan geçtim 16 Pro'ya geçmemin sebebi pilin 86 olması ve natural titanyum rengine acayip yükselmemdi. Bir karar vermem gerekiyor bende cidden kararsız kaldım bu konuda. Siz neden 15 Pro cihazını değişme niyetindesiniz özel değilse sorabilir miyim nedenini. Tekrar belirteyim yukarıda söylediklerim herhangi bir taraflı söylem içermiyor öyle olsa Apple alıp keyfime bakardım ya da samsungçu olsam son kullandığım Samsung S5 olmazdı.
Dostum sebeplerini söyleyeyim neden 15 Pro'dan geçmek istediğimin;
1- 6 senedir iPhone kullanıyorum bir değişiklik olsun istiyorum.
2- Android'de APK atabilme gibi bir fırsatımız var uygulama, dosya vs.
3- Galaxy AI translate, nesne silme gibi meselelere çok özendim.
4- daha büyük bir ekran daha iyi bir batarya istiyorum.
5- daha seri bir işlemcisi var.
6- S Pen bazı noktalarda yardımcı olabilir.
7- IPhone'da özellikle ön kamerada fotoğrafı çektikten sonra yapay zekanın aşırı derecede iyileştirme amacıyla keskinlik verip fotoğrafı bozmasını hiç sevmiyorum. Samsung da bu çok daha az ölçüde var.
8- son olarak şöyle bir şey de düşündüm; 2025 yılında premium cihaz üretip, Pro olmayanlara halen 60Hz koyan Apple tarafından enayi yerine koyulmak istemiyorum.
Daha birçok sebebi var ama lafın gelişi bunları yazdım. Ama yine karar senin tabii. Ben bile bu sebeplere rağmen beklemedeyim detaylı inceliyorum.