iPhone 4 suya düştükten sonra pirince atmak sorunu çözer mi?

Hayır. Prinç nemi emdiği için telefonun içindeki suyu kurutur. Fakat Pirinc'in içerisine telefon koymak telefonu kurtarmaz. Aksine zarar verir. Şanslıysanız bazı durumlarda kurtarabilirsiniz. En iyisi servise götürmek.

Zamanında iPhone 4'üm cebimdeyken arkadaşlarım tarafından havuza fırlatılmıştım. Yazlık yerde telefonu yaklaşık 1 saat boyunca direkt güneş ışığı altında tutmuştum. 3 sene daha kullandım aynı cihazı tamire göndermeden. Herhangi birinin telefonuna bir şey olduğunda telefonsuz kalmasınlar, idareten kullansınlar diye yolluyorum. Sanırım cihazı 2012 yılında almıştım, 11 yıl geçmiş ve daha birkaç ay önce babam kullandı yaklaşık 20 gün civarı :)

Telefonum eskiydi. iPhone 4'tü. Su geçirir gibi herhalde telefon.
Tuzlu suya düştüyse geçmiş olsun.

Havuza düştüyse, klorlu sudan içme suyuna aktarıp oradan pirinç dolu bir kaseye, güneş görmeyen ama esen bir yerde, pirinci değiştirerek 2 gün bırakırsan (tabi Antalyada değilsen mesela, nem oranı mantığını kurmadan atıp tutmak olmaz) deneyebilirsin.

Tuzlu suya düştüyse geçmiş olsun.

Havuza düştüyse, klorlu sudan içme suyuna aktarıp oradan pirinç dolu bir kaseye, güneş görmeyen ama esen bir yerde, pirinci değiştirerek 2 gün bırakırsan (tabi Antalyada değilsen mesela, nem oranı mantığını kurmadan atıp tutmak olmaz) deneyebilirsin.
Havuza düşmüştü. Ben mayomun cebine koymuştum sonra atlayınca su geçirmişti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı