iPhone 6 batarya değişimi sonrası şarj sorunu

tolganurel

Decapat
Merhabalar, 2 gün önce bulunduğum semtteki teknik bir servisten bataryamı değiştirdim.
Değişim sonrası pil sağlığına girdiğimde kapasitesi %100 olarak gözüküyor lakin sanki değişim olmamış gibi yüzde yüz şarj etmeme rağmen eskisi gibi şarjım gitmekte acaba konuyla ilgili bir bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum. Değiştirdiğim batarya mı dandik yoksa?

Dosya Ekleri

• IMG-1293.JPG
    IMG-1293.JPG
    1,1 MB · Görüntüleme: 229
  • IMG-1294.JPG
    IMG-1294.JPG
    1,3 MB · Görüntüleme: 146
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, 2 gün önce bulunduğum semtteki teknik bir servisten bataryamı değiştirdim.
Değişim sonrası pil sağlığına girdiğimde kapasitesi %100 olarak gözüküyor lakin sanki değişim olmamış gibi yüzde yüz şarj etmeme rağmen eskisi gibi şarjım gitmekte acaba konuyla ilgili bir bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum. Değiştirdiğim batarya mı dandik yoksa?
Cihaz restore edildi mi? Ayrıca kurulumdayken yedekten mi kurulum yapıldı? Eğer öyleyse yeni bir iPhone olarak ayarlamanızı ve temiz kurulum yapmanızı öneriyorum. Bunun dışında konum servislerini kapatın. Bunlara rağmen şarj hızlıca bitiyorsa sorun iOS'un güncel versiyonunun şarjı sömürmesi gerçeğiyle alakalıdır.

Aynı hatayı bende yaptım. Ellerine gelen ikinci el telefonlardaki pilleri takıyorlar. 0 pil yok zaten piyasada kalite çakmalar var. Geçmiş olsun. Ben yanımda sürekli seyyar pil taşıyorum artık.

Cihaz restore edildi mi? Ayrıca kurulumdayken yedekten mi kurulum yapıldı? Eğer öyleyse yeni bir iPhone olarak ayarlamanızı ve temiz kurulum yapmanızı öneriyorum. Bunun dışında konum servislerini kapatın. Bunlara rağmen şarj hızlıca bitiyorsa sorun iOS'un güncel versiyonunun şarjı sömürmesi gerçeğiyle alakalıdır.

yeni bir kurulum yapmadım şarjda yüzü gördüm biraz bekledim bıraktım kişi bana daha önce ikinci el bir pil taktı sonra sorunu farketti ve değiştirdi ama telefonun performansında ufak da olsa bir değişim yok eğer cidden orjinali ile bu yan sanayiler arasında çok fark var ise iade edip zorluya gidp 319 lira bayılıp değiştiricem sanırım başka şansım yok
Aynı hatayı bende yaptım. Ellerine gelen ikinci el telefonlardaki pilleri takıyorlar. 0 pil yok zaten piyasada kalite çakmalar var. Geçmiş olsun. Ben yanımda sürekli seyyar pil taşıyorum artık.

kesinlikle öyle ilk başta eski bir pil taktı baktım değişen bir şey yok sonradan değiştirdi ama yine durum çok iç açıcı değil 😃

Ne alaka sıfır pil yok? yanlış bilgilendirme yapmayın. Piyasa kalite kalite sıfır piller var. Artı apple’dan kanal çözüp oradan batarya temin edenler bile var. Ellerindeki 2. El pilleri takıyorlar ne demek kardeş :) yapan yokmudur olabilir ama herkesi bu şekilde yapıyormuş gibi bilgi verme. Ayıp

Kardeş , ben telefoncuyum %80 Şarj entegresi arızalıdır , Eyer araç içi şarj kullanıyorsan yada yan sanayi şarj aletinden dolayı telefonun şarj entegresi arızalanabiliyor , bu durumda 20 kere batarya değiştirsen bile sorun devam ediyor , bunu anlamak için telefoncuya götür 2 dakka içerisinde ölçüm cihazı ile , kaçak varmı diye bakıyor belli oluyor

Telefonun batarya değişimi sırasında en çok arızalanan parçası şarj entegresidir. Bu şarj entegresi arızalndığı zaman telefonu hiç kullanmasanız bile şarjı kendi kendine hızlıca biter.
Şarj entegresi daha önce arızalı olabilirki bunu normal bir kullanıcı farkedemez. Telefonun ölçümleri yapılmadan batarya değişimi boşuna yaptırmış olabilirsiniz. Aşağıdaki bilgileri okuyup konu hakkında yapmanız gerkenler hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

Cihazın şarj entegresinde problem var gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı