iPhone 6S lightning şarj soketini bozmak

Tikalot

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bugün IPad'imin (iPad Air A1474 modeli) şarj olmamasından dolayı (ancak çok kez sök çıkar yapınca şarj alıyordu) bunu nasıl düzeltebilirim diye düşünerek YouTube platformunda bu sorunu arattım. Bunun üzerine karşıma çıkan bu videodaki çözümleri mantıklı buldum ve sırasıyla uyguladım.
Önce kürdan ile tozları temizleyip şarja taktım şarj olmadı.

kürdan ile temizlik

Bunun işe yaramaması üzerine gösterdiği ikinci çözümü yani elektrik bandı veya herhangi bir bant ile şarj soketini darlaştırma işlemini yaptım, bu bant işi bayağı kafama yatmıştı problemin soketteki genişlik olduğuna IPad'in bu sefer şarj olacağına adam beni ikna etmişti çok inanmıştım, fakat bandı takıp ardından kabloyu taktığımda hala şarj almadığını gördüm ( sadece birçok kez deneme sonrasında bir şarj olma sesi geldi ancak şarj olmaya devam etmedi iPad).

şarj soketinin ekran tarafına bant işlemi

Facia buradan sonra başlıyor, Benim için iyice hayal kırıklığı olmaya başladı çünkü bu bant işinin çok mantıklı olduğunu ancak benim bandı yanlış bir şekilde takmış olabileceğimi düşündüm. (bu arada bandı şarj soketinin içerisinde ekran kısmındaki üst boşluğa takıyordum böylece alt tarafta şarjı alan kısım tam oturacaktı temassızlık önlenecekti).
Bandı yanlış taktığım düşüncesi üzerine elektrik bandını daha özenli bir şekilde kesip telefonum iPhone 6S cihazının şarj soketinin ekran tarafına yapıştırdım denemek amacıyla. Şimdi bunu yaparken iki amacım vardı; birincisi sorun bandın yanlış takılması mıydı, yoksa bant elektrik bandı olduğu için iletkenliği mi kesiyordu. Problemin ne olduğunu bu denemeyle anlayacağımı düşünerek telefonu şarja taktım ve sonuç şaşırtıcı oldu IPhone'umda şarj olmadı, içimden "şimdi tehlike çanları çalmaya başladı" dedim, bundan sonra iyice gerildim, direk bantları söktüm ikisindende.
Sonuç şu artık iki cihazda şarj olmuyor yani Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan oldum, sonra kürdanla iyice temizledim içinde bir şey kalmış olabilir diye ama nafile, artık bana mısın demiyor ikisi de şarj olmuyor.

Forumdaşlar, telefonda hiçbir problem yoktu ancak artık şarj olmuyor önerileriniz nelerdir? Sorun ne olabilir şarj soketi kesin bozulmuş mudur, yoksa başka bir öneriniz var mı? Anlamadığım nokta videodaki yorumlarda işe yaraması fakat benim elimdeki sağlam cihaz artık şarj olmuyor.

Hocam bantın üzerindeki yapışkan, soketin iletken kısımlarını kaplamış olabilir. Soketin iletken kısımlarını iyice temizlemeye çalışın. Sert bişeyle nazikçe kazımaya çalışabilirsiniz belki veya alkol belki çözebilir bantın yapışkan kısmını.
Not: Alkol devrelere zarar verebilir bilemedim o yüzden.

İzopropil alkol sıkıp peçeteyle soketi güzelce temizleyin sonra tekrar deneyin.

Fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar, şarj soketini kolonyalı peçeteyle ve kürdan ile iyice baya detaylı temizledim bantın yapışkanı ve tozlar gitti, fener tutarak temizledim çünkü gözükmüyor başka türlü tozlar. Şimdilik düzeldi, şarj oluyor bakalım fakat ilerde tekrar sorun olur mu bilemiyorum.
iPad içinde bantı tekrar taktım videoda anlatıldığı gibi bu sefer şarj oldu ancak hala tek seferde şarj olmuyor, birkaç kez sök tak gerekti. Bu bant işi geçici bir çözüm anlayacağınız fakat eğer böyle bir problem yaşarsanız günü kurtarır diye düşünüyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı