IPhone 7 Plus Kapalıyken Pilin Bitmesi

Finn Balor

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Zor durumlar için eski telefonum olan iPhone 7 Plus cihazını bir köşede tutuyorum. İyice sıfırlayıp, şarjı dolu bekletmeme rağmen, kapalı olduğu halde 3-4 gün geçmeden pili bitmiş (%0) oluyor. Ayrıca telefonu açınca saat de çok farklı oluyor. Mesela saat şu an 14:45 gösteriyor. Pil sağlığı %75 olarak gösteriyor.

Sorun nedir acaba? Pil değişimi mi lazım? Bir Apple Store'a gitsem değişim mevcut mudur bilginiz var mı? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her batarya kullanılmıyorken bile güç seviyesi azalır. Bu güç azalma işlemi cihaz eskidikçe hızlanarak artar. 8 yıllık bir cihaz için Apple tarafından destek verileceğini düşünmüyorum. Yedek telefon niyetiyle tutuyorsanız sizin yerinizde olsam güvenilir bir telefoncuya götürüp batarya değişimi yapardım.

Batarya tamamen boşaldığı için tarih saat bilgisini saymayı durduryor ve en son kartta kalan saati gösteriyor. Pili değiştirirseniz sorun çözülür. Apple destek uygulamasından hala destek alabilirsiniz.

Telefonun pil sağlık ömrü bittiği için bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz.
iPhone telefonlarda çok sık karşılaşılan şarj entegresi arızası, tam bu bahsettiğiniz sorunların ortaya çıkmasını sağlıyor.
Telefona tamir işlemi yada parça değişimi yaptırmadan önce akım çekmesini kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.
Eğer telefonunuz fazla akım çekiyor ise, dünyanın en iyi bataryasını bile taktırsanız, telefonu hiç kullanmasanız bile şarjı kendiliğinden bitecektir.

Yeni konular

Geri
Yukarı