iPhone düştükten sonra şebeke, Wi-Fi, titreşim çalışmıyor

vsn

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
.
Arkadaşlar durum biraz mühim, birkaç saat içinde bu duruma kalıcı veya geçici bir çözüm bulmam gerekiyor. Arkadaşım telefonumu yere düşürdü bugün. Telefon modeli iPhone X, masadan düştü ve şarjı 40 civarlarındaydı. Sonrasında ekranı açtık ve yaklaşık 1sn kadar kilit ekranında kaldı ve kapandı sonrasında açıldı ama Apple logosu dahil hiçbir şey olmadan sadece mavimsi bir ekran vardı. Cihaz dfu modda değildi ve ITunes'ya da 3uTools gibi uygulamalar tarafından görülmüyordu. Cihaz kendine geldi ama sürekli olarak reset atıyor ve açılması bazen 5dk sürüyor. Şebeke çalışmıyor ve aynı zamanda; Wi-Fi, taptic Engine de çalışmıyordu. Şimdi cihazı 18W şarja da taksam açılıyor ve 2dk kadar durup kapanıyor. Ayarlarda Face ID sorunu saptandı diyor. Cihaz dfu moda asla girmiyor. Durum bayağı mühim, birkaç saat içinde kurtarmam gerekiyor. Yarına kadar bu geceyi kurtarmam bana yeterli arkadaşlar. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bir de cihaz kapalı bile olsa şarjda çok ısınıyor. Pili yeni değişti, pil sağlığı 100.

Servise göndermeniz lazım hocam. Başka türlü telefoncu değilseniz çözmeniz çok zor.

Sen tamirci gibi açıp testler yapmışsın nasıl çözemedin?

FPPRO'ya bekleriz
Yorumu tarih oldu

Anakart kaynaklı bir arıza. Muhtemelen düşme sonucu anakart üstünde ki bir veya birkaç eleman zarar gördü yerinden oynadı. Şebeke çalışmadığına göre baseband entegresi de bu zarar gören elemanlardan birisi. Bunu ancak işini iyi yapan bir teknisyen çözebilir. Baseband arızasını evde çözemezsiniz gerekli ekipmanlarınız ve teknik bilginiz yoksa. Aynı şekilde diğer bozulmuş olabilecek parçaları da.

Anakart alt katman değişecek sanırım, telefonu aldım şu anlık sağlam gibi. 5.000₺'lik masraf çıktı cihaza. Şu anda bu iPhone X'ten yazıyorum, cihaz sağlam gibi.

Telefoncunun görmesi lazım parçalarına bir şey olmuş galiba.

İfadeler: vsn
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…