iPhone fotoğraflar Windows PC ile silinir mi?

QuasimodoDr

Hectopat
iOS 13 kullanıyorum, bir arkadaşımın Windows 10 PC ile fotoğraflara erişime izin ver olarak iPhone 6S telefonumu bağladım. Dcım dosyası ile fotoğraflarıma bakarken, önemli bir fotoğrafımı Windows fotoğraflar uygulaması üzerinden sildim. Telefona baktığımda ne fotoğraflarda ne de son silinenlerde vardı. PC geri dönüş kutusunda da yoktu.
Bu durumla alakalı olarak birkaç sorum olacak.
1. iPhone dcım dosyası fotoğraflar uygulaması ile görüntülenince otomatik olarak PC’ye aktarılıyor mu, yoksa sadece iPhone’da mı kalıyor?
2. Windows 10 fotoğraflar/ film ve videolar uygulamasında öneri olarak çıkan içe aktarma; ön ayarlama yapmadan, fotoğraf veya aktarma yeri seçmeden otomatik gerçekleşir mi yoksa ayarlama yaptıktan sonra mı fotoğraf ve videoları PC'ye çekiyor?
3. iPhone’daki dosya ismi ile fotoğraf aratınca neden PC'de çıkmıyor?
4. PC'ye fotoğraflar iPhone’dan hangi klosöre geçiyor? Fotoğraflar veya videolar uygulmasına mı geçiyor? Dosya konumu nasıl bulunur?
5. PC yoluyla sildiğim fotoğraf kurtulur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
1- iTunes Programında iPhone'umu otomatik olarak eşzamanla açıksa PC' ye yedekliyor, kapalıysa yedeklemiyor diye biliyorum.
2- Daha önce böyle bir şey denemedim ama sanırım otomatik olarak iTunes'in kurulu olduğu klasöre aktarabilir diye düşünüyorum.
3- iTunes uygulaması win10 mağazasına geçtikten sonra kurulu olduğu dizin artık gizli, yine tam emin olmamakla birlikte bundan dolayı dosya ismiyle aramalarda çıkmıyor olabileceğini düşünüyorum.
4- Daha önceden iTunes'i kurunca /Belgeler kısmında Library benzeri bir adı olan klasör oluşuyordu klasörün ismini tam hatırlamıyorum ama onun içine geçiyordu. Bahsettiğim bu olay bir seneden daha önceydi şu anda nasıl bilmiyorum.
5- Telefonda fotoğraflar uygulamasının iCloud yedeklemesi açıksa netten iCloud'a giriş yaptığınız zaman fotoğrafınızı orada bulabilirsiniz. Eğer yedekleme kapalıysa sildiğiniz fotoğrafı ne yazık ki geri getirmeniz pek mümkün gözükmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…