iPhone Neden Alınmaz?

İphone Alınır mı?

• Alınır

Oy: 62 44,9%
  • Alınmaz

Oy: 76 55,1%

• Oy verenlerin toplamı
    138
O telefonda Photoshop CC veya Sony Vegas Pro 15 kullanılmayacak ki en hızlı işlemci olmasına ne gerek var. Maliyeti $357 bir telefonu $1000'e satmak ayrı kafa. Stabil diyorsunuz fakat telefonun kendisini yavaşlatması olayını düzenleyen şirket de Samsung, LG vs. değil. Apple ortaokul-liseli çocuklar için değildir. Fotoğraf çekerim, oyun oynarım olayı için hiç değildir. Önemli dosyalarınızı Android'de korur. iOS'da bunların korunması bir ayrıcalık değildir. Sizin bir takıntınız var ise illa ki ultra güvenlikli telefonum olsun gibisinden, her yıl yeni iPhone alarak koruyabilirsiniz dosyalarınızı.

Telefonun maliyetinin kaca oldugu ya da kaca satildigi benim problemim degil. Ben satin aldigim urunun maliyeti nedir diye dusunmem. Verdigim fiyati hak ediyor mu diye bakarim.
Telefonun islemcisinin diger tum alternatiflerinden acik ara iyi olmasi cok buyuk bir arti. Satin alanlar ne amacla kullanacaklarini bilirler ayrica , Vegas Pro mu calisacak ne geregi var o kadar hizli islemciye duydugum en sacma arguman : )
Telefonun kendini yavaslatmasi, stabilite ile ilgili bir problem degil, performans ile ilgili bir problem. Ikisini karistirmissin birbirine. Planli eskitmeyi tum markalar yapiyor.
Guvenlik mevzusunu neden actigini da anlamis degilim. Ezberletiyorlar mi bunu size nedir?
Apple'i ya da Iphone'u kotulecegim diye sacmalamissin malesef.
Benim bir takintim yok, zaten Iphone da kullanmiyorum : )
Yazdiklarima karsi cikacaksan, "su noktada yaniliyorsun, dogrusu bu" minvalinde tartis.
" O islemciye ne gerek var"
"Takintin varsa her sene alabilirsin"
"Apple planli eskitme yapiyor"
tarzi yorumlarin, benim soylediklerimden hem alakasiz hem de subjektif seyler.

Maliyeti 357$ demişim değil mi? Fakat satışı 1000$. Sizce hangisi daha uygun? Performansın düşük olması demek stabil değip demek. En iyi işlemci ile farklı ne yapıyorsun ki? Tüm markalar yapıyor ha? Peki neden haberimiz yok? Ayrıca bir performans düşüşü olunca özgür android işletim sistemine orjinal resmi veya özel bir ROM yükleyebiliyorsunuz. Tüm telefonlara açık ara fark atmış diyorsunuz. Fiyatı ile cüzdan kemiren fakat öyle bir işe yaramayan modeller var. (iPhone 5C, iPhone 5, iPhone 8...) Ayrıca Apple ürünlerinden biri olan Apple TV gayet iyi ve evimde bulunsun isterdim. Bir Macbook ise masamda bulunsun isterdim. Ben Apple ürünlerini değil sadece 1 Apple ürünün kötü olduğunu söylüyorum. En hızlı işlemciye taktım. Bir telefonda yapılabilecekler sınırlı ise hele ki iOS'da, en hızlı olması neyine yarar. Adam sınır koyuyor performansa. Diyorsun en hızlı daha stabil. Lütfen sırf iPhone ismine aldanıp beni yargılamayın.
Güvenlik konusunda ise demek ki insanlar benim gibi düşünüyor. Haklılar da. Güvenlik konusunda iyi olduğunu belirtiyorum, siz ise gelip kötüler gibi "ezberletiyorlar mı?" diyorsunuz.

Tekrar ediyorum, fiyat benim problemim degil. Ben iyi bir telefon mu, kotu bir telefon mu noktasina bakiyorum. Ne kadara mal ettikleri ya da su anda kaca sattiklari pek umrumda degil. Almaya karar verenler dusunsunler onu.

Eski model telefonlara update gelmemesi de bir planli eskitmedir. 4 sene once piyasaya surulen hangi Android telefonlar update aliyorlar hala ureticisinden? Hic bir marka bu konuda iyi degil. Iphone piyasadaki telefonlar arasinda bu konuda yalnız degil. Bir urunu her sene cikartiyorsan, eskilerini de insanlarin elden cikartmasini istersin. Bunu Microsoft da yapiyor, Samsung da, Nvidia da, Apple da. Kapitalizm boyle bir sey.

Sen stabilite kavramini performans ile karistirmakta israr ediyorsun. Yanlis bilgi veriyorsun. Performans baska sey, stabilite baska sey. Yavas bir bilgisayar, hic hata vermiyor, cokmuyorsa stabildir. Yavas olmasi bunu degistirmez. Neden bahsettigin hakkinda bir fikrin olursa daha iyi olur.

En hizli islemci konusuna gelince. Teknoloji dunyasinda, "o kadar hizli islemciyle, ekran kartiyla, ssd ile ne yapacaksiniz, ne geregi var" argumani cehaletten ibarettir. En az bir kisi dahi bundan faydalaniyorsa yararsiz degildir, kaldi ki mobil sistemlerde kullanilan islemcinin yuksek performansli olmasi iki tarafi da keskin bir kilic gibidir. Kullanirken yuksek performans alirsin ama genelde yuksek enerji tuketirler. Apple bunu farkli cekirdekleri farkli frekanslarda konumlandirarak cozuyor. Boylece gerektiginde hem cok yuksek performans alabiliyorsun hem de pil omru konusunda iyi sonuclar elde edebiliyor. Bu muhendislik acisindan ciddi bir basari.

Iphone 'un kotu oldugunu dusunebilirsin. Iyi ve kotu kavramlari subjektif kavramlar. Beni ilgilendirmez bu fikrin. Ama kotu oldugunu iddia ederken ortaya koydugun argumanlar hem teknik degil hem de yanlis. ( Performans ile stabiliteyi israrla karistirman gibi ) Son iki mesajinda elle tutulur tek argumanin Apple'in planli bir sekilde telefonlari yavaslatmasi oldu ki, dedigim gibi bunu zaten her marka yapiyor.

Bak tekrar ediyorum, ben isim geregi bir suru farkli model mobil telefon kullandim. Kendi kisisel tercihim Iphone olmaz, ama bu benim kisisel dusuncem. Bu dusuncelerim, Iphone'u "kotu" kilmiyor. Her seye ragmen Iphone mobil piyasasini domine ediyor ve cidden cok kaliteli bir model. Ustelik musteri hizmetleri ve teknik destek konusunda da rakipsiz.

Bu konu Iphone neden alinmaz, ben neden alinmayacagina bazi maddeler ekleyeyim, hem de sana ornek olur belki biraz:

- Apple ekosistemi kisitlayicidir. Bazi noktalarda telefonu Android tarafinda oldugu gibi kisisellestirmeye Apple izin vermez.
- Genel olarak Apple urunleri, standartlasmis interface'lerin bir kismi ile anlasamaz. Her bluetooth cihazi kullanamaz, SD kart takamazsin. Macbook'lara NTFS harici disk takarsan okuyabilir ama yazamazsin.
- Herhangi bir Iphone'a muzik - film vs atmak icin yardimci Itunes gibi yardimci programlar kullanmak gerekir. Seni, aslinda cok basit bir islem icin ugrastirir.
- Hizli sarj ozelligi yok ki bence bu buyuk bir eksi.
- 3.5mm jack in olmamasi eksiklik.
- Son model Iphone telefonlar cok iyi fotograf cekebiliyor olsa da, en iyi kamera ve lens teknolojisi artik Iphone'da degil. Daha kaliteli fotograf cekebilen Android modeller var.

Benim icin ustteki maddeler Iphone almamama sebep oluyor. Ama bu Iphone'u kotu yapmiyor.

Hala ısrar ediyorsun. Ben hızlı değil EN hızlı demenden bahsediyorum. Senin bahsettiğin şey 2018 Gaming PC değil! Bahsettiğin şey bildiğimiz bir cihaz. Ne fark göreceksin. Hangi bilgisayar hiç hata vermeden yavaş olur, bunu belirttim. Yavaş ise bir nedeni var. Yukarıda fiyatına göre performansa bakarım cümlesini ben yazmadım. Performans ile stabilliği karıştırmak mı? 10 FPS çalışır bir cihaz, donanımsal bir hatası vardır. Performans stabilizeyi etkiler (yine söylüyorum). Nefret ediyorsan androidden (ki öyle) söyle sadece ve git. Bahsettiğin şeyler o telefonun vaktinden fazla harcadığı anlamına gelir ve o telefonu kötü yapar. Ekosistem kavramını yanlış biliyorsun. Hemen gelip GPU'ya SSD'ye bağlamışsın. Benim iPhone karşı düşüncelerimi değil, NESNEL nitelikteki şeyleri yazdım. Fakat anlamamakta ısrarcı bazı Android Haterlar tepki verirler. Telefonun işlemcisinin son hızda olması ile yüksek hızda olması TELEFONA birşey sağlamaz. Çünkü o bir Mining Rig, Gaming PC, Ultra Performance PC değildir. Üzerinde tasarım yapılmayacak, yorucu işlemler yapılmayacak. Çünkü o bir TELEFON. Bunu bu kadar uzun yazıyorum çünkü anlamıyorsun. Bir telefonda Titan X olmaz. Samsung 4 TB SSD'de olmaz. 1 TB WD'de olmaz. BLU-RAY ROM'da olmaz. 4K 200 Hz 23" ekran da olmaz. Çünkü bu bir telefon. Burada gelip cihazın YAPABİLDİKLERİNİ yazıp anlatmak var bir de cihazın en iyi özelliğini yazıp yanılmak var. O özelliği 7500 TL verip ne amaçla kullanacaksın? Bunu anlayamıyorsanız ben daha ne diyeyim hocam? Anlamıyorsunuz.

*büyük yazdığım yerlerde vurgu var bağırmıyorum.

Ancak telefonda her şeyin maliyeti üç yüz elli yedi USD değil. Sadece ve sadece donanım maliyeti (kamera, ekran vb.) üç yüz elli yedi USD diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…