Haha, hala ayni sacmaliklari tekrarliyorsun : )
Madde madde yeniden ve son defa yaziyorum, zaman kaybina donustun tamamen.
1) En hizli telefon demedim, en hizli islemci diyorum. Ac bak sentetik benchmark'lara, en hizli islemci chip'i Iphone'da.
2) Performans ve stabilite iki farkli kavram. Bunu sana bir bilgisayar muhendisi olarak soyluyorum. Anlayamadin bunu da kac mesajdir : )
3) Insanlarin teknolojik bir cihazla yapacaklarini "bunu yapamazlar, o kadar hizi kim ne yapsin" gibi zirvalarla limitleyemezsin. Yapan yapar. Kaldi ki, telefonlarda surekli daha gelismis goruntu isleme islemleri yapiliyor gercek zamanda. Ciddi ciddi telefonun islemci hizinin yuksek olmasinin bir kazaniminin olmadigini iddia eden tiplemelere laf anlatiyorum : )
4) Fiyat ile isim yok. Fiyat, teknik bir ozellik degildir. O fiyata degmez iddiasi, subjektiftir. Iddia ettigin gibi nesnel falan degil.
5) Android'den nefret falan etmiyorum, kucuk capli fikirlerinize her karsi cikana "nefret ediyor", "fanboy" yakistirmasi yapmaniz komik. Hayatimda hic gidip para verip Iphone telefon almadim. Yalnizca cok kullandim, artisini ve eksisini biliyorum kendimce.