iPhone Neden Yavaşlamıyor?

diğer marka telefonlara kıyasla çok daha az kasar veya hiç kasmaz! Peki sizce bunun sebebi nedir?
Aradaki fiyat farkının bir sebebi var. Sebep android demek ve iPhone demek. Yazılım ile ürün serisini kıyaslıyorsunuz. Windows kasmıyor nike AF1 kasıyor demekle aynı mantık.

Gelelim bir telefon neden kasar, donar.
Yetersiz donanımdan kaynaklıdır. Yetersiz donanım ya 10 yıllık amiral gemisinde ya da günümüzde çıkmış giriş ve orta seviye telefonda görülür.

Amiral Gemisi nedir?
Adı üstünde güçlü kuvvetli anlamına gelir. Üst segment telefonlara verilen takma isimdir.

Şimdi gelin kıyaslama yapalım.
Samung Galaxy J7 Prime 2 2018,
Apple iPhone X 2017,
Samsung Galaxy S9+ 2018,
Redmi 10C 2022,

Bu telefonlardan en yenisi en eskisinden kötü, Redmi 10C fiziki kondisyonu idare eder durumda olan bir Apple iPhone X'e kafa tutamaz. Niye mi X Amiral Gemisi, işlemcisi vs vs daha iyi.

Bu telefonlardan aynı yılda çıkmış olan Samsung Galaxy J7 Prime 2 ve Samsung Galaxy S9+ arasında dağlar kadar fark var. Niye mi S9+ Amiral Gemisi, işlemcisi vs vs daha iyi.

Bu telefonlardan benzer tarihte çıkmış olan Apple iPhone X ve Samsung Galaxy S9+ kafa kafaya. A11 işlemcisi yüzünden bir tık daha iyi görülebilir ama diğer koşullarda S9+ affetmeyecektir. İkisi günümüzde kullanılabilir akıcı takılıp kasmayan güzel cihazlar. E biri android, kasmaz mı? Hayır kasmaz. Aynı işletim sistemi olsa daha iyi açıklanır ama konu stabilize ya da özel yazılım değil 2023 model çöp işlemci tabii ki kasacak. Lütfen Hint pazarı ürünlerini alıp kasıyor demeyin Amiral Gemisinde farklar renk ve görünüştür.

Güvenlik olarak daha iyi ama Apple'in arkada ne işler çevirdiğini bilemezsin.
Samsung KNOX kadar iyisini görmedim. Bu adamlar en başından beri güvenlik güvenlik diyordu iCloud OF'a dava açabilir içerik çalmaktan çünkü leak'ler önceden orada oluyordu.
 
Bence her cihaz günü geldiğinde yavaşlar, çünkü 2017 model bir cihaza en güncel sürümü yüklediğinizde donanımsal olarak zorlanacaktır e bu da kasmaya yavaşlamaya başladı demektir. Android ve iOS fark etmez yaşlanmış her cihaz günün birinde yavaşlar ömrünü tüketir. Şu bir gerçek iOS yeni gelen güncellemelerde öyle ooo bir yenilik getirmediği için eski cihazları bu sürümü yükleyip az da olsa biraz performans kaybıyla hayatını sürdürmeye çalışıyor. Android kısmına pek hakim değilim yıllardır bu nedenle bu kısmı boş bırakıyorum gelen güncellemeleri ooo olarak adlandırıp eski cihazları zorladığını varsayalım.
 
Android işletim sistemleri cidden kötü hem görünüş hem optimizasyon, iOS gözle görülür bir şekilde daha şık ve daha akıcı bana kalırsa ama fiyatını hakettiğini hiç düşünmüyorum :D
 
Zamanında yapılan yavaşlatma mevzusu bataryası ölen cihazlarda oluyordu. Daha sonrasında bu fark edilince Apple açıklamak zorunda kalmıştı. Sonrasında ise bu yavaşlatma seçeneği açıp kapama yeri koydular. Bataryası ölen cihazı tam performans kullanabilirsiniz ama aniden kapanma gibi sonuçlar olabilir diyordu. Hala piyasada çok eski iPhone modelleri bile kullanılmaya devam ediliyor. Android cihazlardan uzun ömürlü olmasını tartışmaya bile gerek yok.
 
Apple optimizasyon konusuna aşırı takıntılı bir şirket. Hatta şöyle bir bilgi vereyim, Steve Jobs ilk iPhone’u piyasaya sürdüğünde bir uygulama mağazasının bile olmasını isteniyormuş. Öyle stabil bir işletim sistemi yaptığını düşünüyormuş ki üçüncü parti geliştiricilerin düzgün tasarlanmamış uygulamalarla sistemi yavaşlatmasını istemiyormuş. Zor ikna edilmiş AppStore konusuna. Bu kadar uç noktalarda hassasiyetleri olduğunu söyleyebiliriz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı