iPhone pil değiştirince telefonun hızı artar mı?

furkan1878

Decapat
Katılım
29 Nisan 2021
Mesajlar
318
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bundan tam 8 ay önce 2. el iPhone 8 Plus almak istedim çünkü o zamanlar cebimdeki para miktarı anca o telefona yetiyordu. Birçok 8 Plus baktım çoğu kozmetik olarak sınıfta kalıyordu. Kozmetik olarak çok iyi ama maalesef pil sağlığı olarak sınıfta kalan bir telefon seçtim. Pil yüzdesi %77'idi ve telefon hiç açılmamış. Cihazın gerektiğinden daha düşük performansta çalıştığının farkında değildim. Şu 1 ay içerisinde iPhone model telefonların batarya durumları hakkında karşımda onlarca form ve videolar çıktı. Bende meraktan baktım. Bazı formlarda eskiyen pili değiştirmenin hem telefonun ısınmasını önler hem de eski performansını yeniden kazanacağını söylüyordu. Normalde telefonumu satmayı düşünüyordum çünkü bu dönemlerde ciddi bir artış söz konusu 8 Plus telefonlarda. Bataryayı değiştirmeden önce size bu durumu sormak istedim. Bu durum mümkün mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fark edilecek kadar bir fark telefonun ısısında görebilirsiniz. Daha geç ısınacak ve şarjı daha geç bitecek. Fakat telefon hızı konusunda bir bilgi sahibi değilim. Batarya değiştirdiğim bütün telefonlar eski modeldi. Değişse de hızı değişmiyordu. Ama iphone de değişeceğini düşünüyorum. Daha hızlı olur. Genel olarak batarya değişimi hem hızı hemde şarj ömrünü artırır zaten.
 
Fark edilecek kadar bir fark telefonun ısısında görebilirsiniz. Daha geç ısınacak ve şarjı daha geç bitecek. Fakat telefon hızı konusunda bir bilgi sahibi değilim. Batarya değiştirdiğim bütün telefonlar eski modeldi. Değişse de hızı değişmiyordu. Ama IPhone'de değişeceğini düşünüyorum. Daha hızlı olur. Genel olarak batarya değişimi hem hızı hem de şarj ömrünü artırır zaten.

Önerdiğin bir teknik servis var mı hocam? Şanlıurfa'da yaşıyorum buradaki telefoncular pek güven verdiklerini söyleyemem.
 
Önerdiğin bir teknik servis var mı hocam? Şanlıurfa'da yaşıyorum buradaki telefoncular pek güven verdiklerini söyleyemem.
Eğer yakınlarınızda varsa Türk Telekom, Vodafone gibi yerleri öncelikli tercih edin. Özel bir teknik servis tekin olmaz bence oralarda. Dediğim gibi Bilinen hat sağlayıcı, güvenli yerleri tercih edin.
 
Eğer yakınlarınızda varsa Türk Telekom, Vodafone gibi yerleri öncelikli tercih edin. Özel bir teknik servis tekin olmaz bence oralarda. Dediğim gibi bilinen hat sağlayıcı, güvenli yerleri tercih edin.

Telefonu aldığım yerde hat sağlayıcı bir iletişimci. Hatta hattımı bile oradan almıştım. Orası uygun olur gibime geliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı