iPhone SE 2020 parasını hak ediyor mu?

Katılım
19 Haziran 2017
Mesajlar
6.372
Makaleler
5
Çözümler
10
Yer
Fortress Vader
Bu aralar telefonlara bakıyorum, 3500 civarına Samsung M51 düşünmüştüm ama iPhone görünce merak ettim, SE 2020 parasını hak ediyor mu? Telefonda genelde oyun oynamam, ara sıra oynarım. Ana amaç WhatsApp, Facebook, Instagram gibi uygulamalar.
 
Bence haketmiyor. Şu an piyasada parasını hakeden bir iphone yok. Realist olursak kendim iphone 11 kullanıyorum ve alma amacım sadece piyasası düşmediği için(ömürlük kullanmaktan ziyade al-sat yapmak) ama iphone Se için böyle bir durum da söz konusu değil telefoncular almıyor çünkü. Şarjı çok az gidiyor hatta iphone testlerinde genelde ilk tükenen telefon oluyor, parası çok olmayıp sırf iphone kullanıyorum demek isteyen insanlar için piyasaya sürülmüş saçma bir ürün bence..
 
Her zaman ki gibi Apple yeni bir telefon yaptığında fiyatını 30 bin lira bile yapsa alacak insanlar çıkıyor. SE 2020 fiyatı 4000-5700 civarı sanırım o paraya bir telefon alıp cebine kalanınıda koyarsın
Bir telefona 5000 TL vermek akıl karı değil ama paran varsa tabii ki verirsin hatta daha iyisini alırsın bu senin kararına kalmış bir şey.
 
O fiyattaki kısa-uzun vadede en performanslı telefon. Kamera kalitesi en iyilerden biri. Malzeme kalitesi, suya dayanıklılık, hoparlör kaliteleri başka hangisi onun kadar iyidir ki? 2.el olarak tek şans telefoncuya satmak değil. Bugün hala 6s,7 alınır mı diyen var kişiye satılmazsa bile değişim kampanyası veya eskiyi getirden en fazla değerini koruyan Apple oluyor. O fiyatta hangi telefonu alınırsa alınsın onun kadar değerini koruyamaz. Ben iphone'um olsun yeter diyip alan kesimde en son olcak kişilerdenim mesela alırsam ve böyle alan da akmadan kasmadan sorun olursa teknik servisi problemsiz cihaz kafa rahat diye düşünür ki bu da mantıklı şeyler. Oyunluk cihaz değil bence ve içerik tüketirken de diğerlerinde geri kalma şansı yüksek ancak bir videoya dalmışken içerikten çıkıp aa çerçeve diye kaç kez odak bozulur bilmem çerçevesiz alsan da çerçeveli alsan da 2-3 aya alışınca içerikten başka bir şeye odaklanılmıyor zaten ama tabi zevki tam ekran kadar olmaz. Pili de ortalama kullanıcıya hitap edebilir diye düşünüyorum.
 
Şu anki telefon fiyatlarına göre konuşacak olursam bence alınır. Yazılımı stabil, kamera performansı güzel ve uzun ömürlü bir cihaz fakat herkesin ihtiyacı farklıdır. Örneğin ben telefonda çok oyun oynamıyorum. Büyük ekranı zaten hiç sevmiyorum ve genelde doğa fotoğrafları çekiyorum. Uzun ömürlü olması ve yazılımı da avantaj. Oyun oynayan birisi için pili ve ekranı dezavantaj olacaktır.
 
A13 kullanan, üst düzey kamera performansına sahip olan bir telefon. SE 2 varken m51 almak küfür etmek gibi olur telefona. Snapdragon888 tokatlayan bir işlemci. iPhone savarlar gelmiş yine, anlatmaktan bıktım, anlamamaktan yorulmadilar. 😆 Bu fiyata M51 var alınabilecek, o da 3 yıl sonra çöp olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı