iPhone SE 2020 vs Xiaomi Mi Note 10 Lite

Ben kullanıyorum 6.21”’lik bir telefondan geçtim ilk kullanmaya başladığım zamanlar değişik gelmişti ama birkaç gün sonrasın da alıştım. Eğer oyun oynamıyorsanız yetersiz geleceğini zannetmiyorum.
Hiç oyun oynamam fakat boş zamanlarımda netflix,youtubede takılıyorum. Bu durumlarda yetersiz geliyor mu?

2020 yılında bile iPhone 5S kullanan tanıdığım insanlar var ve çatır çatır çalışıyor telefon donmadan kasmadan. Pil konusunda da diğer arkadaşların dediği gibi sizi üzmez.

Bahsettiğiniz kişi benim. 2015 Aralık ayında aldığım 5S i halen aktif kullanmaktayım. Şu aralar bir telefon alıp bu telefonu WhatsApp dışında çok bir şey yapmayan anneme vereceğim. En az 2 yıl daha cayır cayır kullanılır. Sosyal medya kullanmadığı için şarjı da uzun gidecektir diye düşünüyorum.

Başlıktaki soru işaretleri içine bende düştüm. Son birkaç gündür seçenekler arasına bir de Oppo Reno 4 katıldı. YouTube'da çok takıldığım için ekran boyutu 6" seviyelerinde olan Oppo Reno 4, Redmi Note 9 Pro ve Mi Note 10 Lite ile SE 2020 arasında sıkışıp kaldım. İlk akıllı telefonum 5S idi. O yüzden iPhone ve iOS sisteminden çıkmak istemiyorum. Ama elimde medya tüketirken rahat edeceğim bir telefonun olması da çok cazip geliyor. iPhone SE tarafına birçok (+) atabilirken Android tarafına bir tane (+) atabiliyorum. O da iPhone SE'nin bütün artılarını götürüyor. Ama içimden o Android telefonu almak gelmiyor. Telefon almaktan vazgeçeceğim neredeyse. Bir yandan da "şu piyasada cepte para tutmak lazım daha düşük seviye F/P bir Android al geç" diyorum. Yani kafalar çok karışık.

Oppo Reno 4 4800TL bandında ve SD720 kullanıyor...
Ben bayadır araştırıyorum android kısmında en çok önerilen modeller: A71, M51, Mi Note 10 Lite.
Küçük ekran benim için sorun olur mu düşünüyorum şuan bende...

Bahsettiğiniz kişi benim. 2015 Aralık ayında aldığım 5S i halen aktif kullanmaktayım. Şu aralar bir telefon alıp bu telefonu WhatsApp dışında çok bir şey yapmayan anneme vereceğim. En az 2 yıl daha cayır cayır kullanılır. Sosyal medya kullanmadığı için şarjı da uzun gidecektir diye düşünüyorum.

Başlıktaki soru işaretleri içine bende düştüm. Son birkaç gündür seçenekler arasına bir de Oppo Reno 4 katıldı. YouTube'da çok takıldığım için ekran boyutu 6" seviyelerinde olan Oppo Reno 4, Redmi Note 9 Pro ve Mi Note 10 Lite ile SE 2020 arasında sıkışıp kaldım. İlk akıllı telefonum 5S idi. O yüzden iPhone ve iOS sisteminden çıkmak istemiyorum. Ama elimde medya tüketirken rahat edeceğim bir telefonun olması da çok cazip geliyor. iPhone SE tarafına birçok (+) atabilirken Android tarafına bir tane (+) atabiliyorum. O da iPhone SE'nin bütün artılarını götürüyor. Ama içimden o Android telefonu almak gelmiyor. Telefon almaktan vazgeçeceğim neredeyse. Bir yandan da "şu piyasada cepte para tutmak lazım daha düşük seviye F/P bir Android al geç" diyorum. Yani kafalar çok karışık.
Aynen hocam bende sizin gibiyim iOS dışına çıkmak istemiyorum ama şu anki piyasa el vermiyor bu duruma. Redmi Note 9 almayı düşünüyorum uzun zamandır ama fiyatı bir inip bir çıkıyor sanırım telefon değiştirmekten vazgeçeceğim.

Son düzenleme:
Ben yaklaşık 3.5 yıldır Samsung A7 kullanıyorum. IOS'tan Android'e geçtiğime pişman olmadım pek. Ama şu an ben de Mi Note 10 Lite ile SE 2 arasında kaldım. Her gün mi Note 10 Lite'ın fiyatı artmasına karşı SE 2'de bir değişiklik olmadığı için ve alacağım telefonu uzun süre kullanacağım için ben SE 2 almaya karar verdim.

Oppo Reno 4 4800TL bandında ve SD720 kullanıyor...
Ben bayağıdır araştırıyorum Android kısmında en çok önerilen modeller: A71, M51, mi Note 10 Lite.
Küçük ekran benim için sorun olur mu düşünüyorum şu an bende...

Hocam ben Oppo Reno 4'ün detaylı incelemesini bekliyorum. Bir de iPhone 12'nin tanıtılmasını. XR'ın falan fiyatı biraz düşerse ekrandan dolayı XR'a yönelebilirim.

Son düzenleme:
SE 2020 işlemci ve performans olarak şu an en iyi cihazlardan birisi diyebiliriz. 5 sene güncelleme desteği alacak olması da cabası. Kamerası düşük ışık harici çok iyi. iOS sisteminin ne kadar optimize edilmiş bir sistem olduğunu biliyoruz zaten. Tek sıkıntılı tarafı pili. Günlük bir kullanıcı için pili yetebilir gibi gözükse de gün içerisinde extrem olaylar ile karşılaşabiliyoruz. İnternette yapılan pil testlerinin çoğu Wi-Fi üzerinden olduğunu unutmamak lazım. Mobil veriye geçince pil daha hızlı tükenecektir. Mi Note 10 Lite modeli fiyatına göre gayet iyi bir cihaz. Kamerası, pili, ara yüzü... Sensör problemi çözüldü mü bilmiyorum açıkçası. Kullananlar hala var olduğunu söylüyor. Oppo Reno 3, Realme 6 Pro, oppor Reno 4 Lite ve eğer kalınlık ve ağırlık çok önemli değil diyorsanız M51 öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı