iPhone SE 2020 vs Xiaomi Mi Note 10 Lite

Hocam dövizden dolayı indirim beklememek doğru fakat yeni gelen telefonları nereye konumlandıracak onu düşünüyorum. Yeni telefonları satma arzusu illaki iPhone 12 serisini mantıklı bir noktaya konumlandırma mecburiyeti doğuruyor. iPhone 11 serisini sitesinden kaldıracaktır zaten. Belki XR'da kalkacak. Burada iPhone 12 mininin kaç TL civarına konumlanacağı 11 serisi ve XR'ın fiyatını belirleyecek diye düşünüyorum.

Şu şartlarda 11'in fiyatının düşmemesi için 12 Mini'nin 8500₺ gibi bir fiyatlandırması olması lazım. Benim fikrimse eğer piyasada rekabet etmek istiyorsa yeni telefonlarından birinin 7000 ile 8000₺ arasında bir fiyatlandırma ile gelmesi gerekiyor. Benim tahminlerim bu yönde ama tam tersi yeni bir fiyat düzenlemesiyle bile tüm telefonların fiyatı yükselmiş bir şekilde gelebilir. Bu son söylediğim şeyden fena korkuyorum. 2 haftadır telefon almayı bekletiyorum iPhone 12 çıksın diye.
aynı şekilde bende 6000 tl bütçem var se2020 güzel duruyor ama şuanki telefonum iphone6 yaklaşık 1 ay önce ekranı kırıldı dolardan dolayı 6499 dan 6900 e çıktı fiyat ama benim tahminim 23 ekimde satışa çıkacak olan iphone12 den sonra fiyatların düşeceğini tahmin ediyorum ve kendimi bekletiyorum.
 
@Fall Out Strake İlk telefonum 2. el iPhone 4'tü. Yaklaşık 2 sene kullandım ve 2. el olduğu için bozuldu. Servis ile falan uğraşmadık. LG ile Android'e geçtim 2 sene durdum ve bin pişman oldum. Samsung fobiniz olduğunu söylemişsiniz ama benim fikrim OneUI şu anda Android piyasasına göre bayağı iyi durumda. Samsung S10+ bana çok cazip gelmişti dilerseniz bakabilirsiniz fiyatı 7k-7.5k civarlarından ani bir düşüş ile 5K ya düşünce vazgeçtim ve satarken değerini az kaybetmesi açısından tekrar IOS'a iPhone 11 ile geçiş yaptım. 2 arkadaşımda SE2020 mevcut ve ikisi de telefonda oyun oynamıyor benim gördüğüm kadarıyla pili günü çıkartıyor ve kamerası ile çektikleri fotoğraflar gerçekten güzel. Nadiren powerbank ile gezdiklerine şahit oldum. Kısacası ben ya SE 2020 ya da OneUI olduğu için Samsung alın derim.
 
Son düzenleme:
İlk telefonum 2. el iPhone 4'tü. Yaklaşık 2 sene kullandım ve 2. el olduğu için bozuldu. Servis ile falan uğraşmadık. Geçici olarak LG ile Android'e geçtim 2 sene durdum ve bin pişman oldum. Samsung fobiniz olduğunu söylemişsiniz ama benim fikrim oneuı şu anda Android piyasasına tek atar. Samsung S10+ bana çok cazip gelmişti dilerseniz bakabilirsiniz fiyatı 7k-7.5k civarlarından ani bir düşüş ile 5K ya düşünce vazgeçtim ve satarken değerini az kaybetmesi açısından tekrar IOS'a iPhone 11 ile geçiş yaptım. 2 arkadaşımda SE2020 mevcut ve ikisi de telefonda oyun oynamıyor benim gördüğüm kadarıyla pili günü çıkartıyor ve kamerası ile çektikleri fotoğraflar gerçekten güzel.

Evet S10+ a baktım ekran ve kamerası çok iyi. Ama Android kullanmak istemiyorum 23 Ekim'den sonra XR'ın fiyatında düşüş bekliyorum düşüş olursa alacağım telefon XR olacaktır ama şu an bir eksi yanı var Apple telefonların Apple'ın kendi sitesi olsun veya Vatan Teknosa gibi marketlerde telefon alacak olursanız sadece içinden Type-C lightning girişi olan kablo çıkıyor birazda 20W olan adaptörün çıkmasını bekleyeceğim. Eğer ki bu düşüş olmaz ise SE2020 128'lik alacağım gibi duruyor. Çok oyun oynayan birisi değilim ama sosyal medya özellikle Twitter ve Instagram kullanıyorum.
 
Biraz geç kalmış olabilirim ama nacizane kendi fikrimi belirtmek isterim. Şuan SE 2020 kullanmaktayım ve bundan önceki iki telefonum Xiaomi Mi 8 Lite ve Mi 5 di. Öncelikle SE 2020 den oldukça memnunum arka kamerası gerçekten çok güzel fotoğraflar çekiyor ama ön kamerası gayet standart ekstra bir şey beklemeyin. Mi8 lite telefonum 1.5 senenin ardından ilk akıcılığını kaybetmişti ve bu çok net fark ediliyordu, SE ye geçeli çok bi zaman olmadı ancak yapılan Iphone yorumlarında böyle bir sorunla uzun süre karşılaşmayacağım gibi geliyor ayrıca ekran boyutu gözünüzü korkutmasın ilk 3-4 gün bana da çok küçük geldi ve çevremdeki kişiler bu ekrana bu para verilir mi tarzı yorumlar yaptılar ancak şuan kendi kendime diyorum ki 6.21 inçlik bir telefonu nasıl kullanmışım, arkadaşlarımın telefonlarını elime aldığımda tablet gibi geliyor bana, tek elle telefonun %80 ine erişebilmek gerçekten büyük bi rahatlık benim için ama şunu da belirtmem gerek dizi, film veya video seyretmek için bilgisayarımı kullanıyorum eğer onları bu telefonda yapsaydım zevk alabilir miydim bilmiyorum onun dışında çok abartmadan kullanıyorum ve eklemek isterim ki eğer ben telefonla fotoğraf çekerim İnstagram da akıcı storyler, net fotoğraflar atarım sosyal medya da dolaşır yarım saatten fazla oyun oynamam hem şık hem akıcı hem de compact olsun diyorsanız bence gayet güzel bir telefon. (Kırmızı rengini şiddetle tavsiye ederim).
 
Biraz geç kalmış olabilirim ama nacizane kendi fikrimi belirtmek isterim. Şu an SE 2020 kullanmaktayım ve bundan önceki iki telefonum Xiaomi Mi 8 Lite ve Mi 5'di. Öncelikle SE 2020'den oldukça memnunum arka kamerası gerçekten çok güzel fotoğraflar çekiyor ama ön kamerası gayet standart ekstra bir şey beklemeyin. MI8 Lite telefonum 1.5 senenin ardından ilk akıcılığını kaybetmişti ve bu çok net fark ediliyordu, SE'ye geçeli çok bir zaman olmadı ancak yapılan iPhone yorumlarında böyle bir sorunla uzun süre karşılaşmayacağım gibi geliyor ayrıca ekran boyutu gözünüzü korkutmasın ilk 3-4 gün bana da çok küçük geldi ve çevremdeki kişiler bu ekrana bu para verilir mi tarzı yorumlar yaptılar ancak şu an kendi kendime diyorum ki 6.21 inçlik bir telefonu nasıl kullanmışım, arkadaşlarımın telefonlarını elime aldığımda tablet gibi geliyor bana, tek elle telefonun %80 ine erişebilmek gerçekten büyük bir rahatlık benim için ama şunu da belirtmem gerek dizi, film veya video seyretmek için bilgisayarımı kullanıyorum eğer onları bu telefonda yapsaydım zevk alabilir miydim bilmiyorum onun dışında çok abartmadan kullanıyorum ve eklemek isterim ki eğer ben telefonla fotoğraf çekerim Instagram'da akıcı storyler, net fotoğraflar atarım sosyal medya da dolaşır yarım saatten fazla oyun oynamam hem şık hem akıcı hem de compact olsun diyorsanız bence gayet güzel bir telefon. (Kırmızı rengini şiddetle tavsiye ederim).

Merhabalar bende dün aldım 128 GB Red :) 6 saat 1 dk ekran süresi aldım bu daha da arttırılabilir. Ben günümün çoğunu Instagram ve Twitter'da geçirdim çoğu zaman da telefon elimden düşmedi(yemek araları hariç) arkadaşlar @ErenDereli78'de dediği gibi kırmızı rengi çok hoş ve ekran süresini 6 saati geçkin alırsınızç
 

Dosya Ekleri

  • IWLN5639.JPG
    IWLN5639.JPG
    70,9 KB · Görüntüleme: 54

Yeni konular

Geri
Yukarı