iPhone SE 3 almak ne kadar mantıklı?

En basitinden Wi-Fi yerine mobil veri kullanmak bile o telefondaki ekran süresini inanılmaz düşürüyor.
Bu zaten her cihazda ekran suresini fazlaca dusuren bir unsur. SE 3 ile sinirli olan bir sey degil.

Kesinlikle alınmaz. Sırf işlemci 13 ile aynı diye çok bitik ekran süreleri veren, oyuncak gibi bir cihaz. 2.el piyasasına bakmanızı öneririm. Özellikle Android alanında iyi cihazlar bulunabilir.

Hocam SE3'ün sıfırı 30k. 2. eli nasıl 7-8K olsun. Satan varsa hiç o ilanlara bakmayın bile. Her neyse bu sizin bileceğiniz iş ben sıfırına göre konuşarak cihaza geleyim. Cihaz özünde iPhone 13 motorlu bir iPhone 7. Elbette RAM artısı, kamerada ufak tefek iyileşmesi, 5G desteği gibi avantajları var ama bu onun iPhone 7 olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yani Apple burada 2024 senesinde telefon değil sadece A15 Bionic işlemciyi satıyor. 30K gibi paralara yurt dışı sıfır 15 Pro, yurt içi TR cihazı 12 Pro var. Dolayısıyla alınmaz. SE2 mi demek istedin onu net anlamadım üstteki mesajından moderatör yanlış girdi gibi bir şey demişsin. SE2 artık bitik bir cihaz. Performans konusunda dahi tatmin etmez.

Cihaz özünde iPhone 13 motorlu bir iPhone 7.
iPhone 7'nin arkası cam mi, 8 olmasın o?

SE3'ün sıfırı 30k. 2. eli nasıl 7-8K olsun.
10' a alacaktım almadım. Şu an da 12-15'e rahatça bulunur güzel bir cihaz.

SE2 artık bitik bir cihaz. Performans konusunda dahi tatmin etmez.
Kardeşim ve arkadaşım kullanıyor, hâlâ bangır bangır bir cihaz tek eksisi bataryası ekranına zaten alışkınlar.

Telefon o işlemcinin gücünü hiçbir şekilde karşılayamıyor. Alev alıyor.
Daha dün iPhone 13 aldım sıfır. Kurulum yaparken ısındı az buçuk. iPhone'lar zaten genel olarak ısınma sorunlarıyla ünlüler hocam. 15 pro Max'te alsan isiniyor.

7-8 civarına bulursan bende almak isterim. 10-13 arasına bulunuyor şu an. Almak mantıklı mı bence değil. 13'e falan cikilirsa iPhone 11 almak mantıklı. Kardeşime 4'e SE2 almıştık ederi de Max 5-6 dir benim gözümde cihazın kamera, işlemci, hız açısından çoğu Android'i tokatlar. Ama o batarya günde 2 değil 2 den çok kez bağlayacak sizi prize maalesef. Batarya ve ekranı saymazsaniz ve beleş denilecek fiyata alirsaniz SE'ler alınır. 12-15 üstüne cikilirsa 11, dediğiniz gibi 12 mini falan alınız.

Son düzenleme:
SE2 mi demek istedin onu net anlamadım üstteki mesajından moderatör yanlış girdi gibi bir şey demişsin. SE2 artık bitik bir cihaz. Performans konusunda dahi tatmin etmez.

2. el sitelerinde 3. nesil sayfasına 2. Nesil'leri koymuşlar. Görüntü de aynı olunca ayırt edemedim.
Zaten sıfır aalmak gibi bir planım yok 2.el olacak.

Kuzenim 2. nesil SE almış güzel cihaz diyordu, ben de 4. nesil çıkar belki uygun olur alırım demiştim. Çıkmayınca bir 3. nesile bakayım dedim. İşlemci falan iyi olunca dedim geliştirmişlerdir de IP8'in anakartı değişip pazarlamışlar.

13-14-15 civarına çıkıp kasası hırpalanmış TR 12 Mini'lere bakacağım.

Bu forumlardaki her şeye şundan aşağısı alınmaz diyenler sağ olsun 13 Pro'dan aşağısını alamayacaz sanki. 12 mini ile niyetlenmiştim şimdiyse dümdüz 12 mini alacağım.

Son düzenleme:
Telefonda fazla zaman harcamamak ve biraz kendini uzak tutmak istiyorsan iyi bir seçim olur SE 3. İkinci el piyasasında da çok uyguna bulunabiliyor zaten sıfır olarak almak mantıklı olmaz çünkü piyasası düşük.

Instagram, WhatsApp, iki üç resim çekme ve video izleme dışında pek bir şey yapmıyorum zaten.

12 mini de karar kıldım 1 2 ay geç alır en azından kafama giren ve heveslendiğim ilk modeli alırım içimde de kalmaz.

Kısaca ekranın renkleri iyi olsun, telefonda donma takılma vb. bir sorun olmasın çekeceğim resimleri de kaliteli çeksin yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…