iPhone telefon önerisi

Bütçe
8000
Katılım
25 Şubat 2021
Mesajlar
1.338
Makaleler
1
Çözümler
10
Merhaba arkadaşlar, 4 5 ay sonra telefon almak istiyorum. Android telefon istemiyorum. IOS'a geçmek istiyorum artık. Aklımda iPhone 8 Plus ve SE 3 var. Ama çok kararsız kaldım. Elimde halihazırda iPhone 6 var. Çalışmıyor ama boyutu öyleyse hiç girişmiycem. iPhone 8 Plus kalıyor seçenek olarak. Fiyatı da uygun 2. el iyi bir tane bulursam. Ama desteği yakında bitmesi durumu kafamı çok karıştırıyor. Pil benim için çok önemli. Oyun oynamam, oynarsamda küçük oyunlar. Sosyal medyada takılırım fazlaca. YouTube, Twitter, Technopat vb. SE 3'ün uzun ömürlü olması daha iyi bir seçenek gibi geliyor ama ekran ve pil gerçekten sorun çıkartacak gibi. Hadi pili geçtim, iPhone 11 ile aynı gidiyormuş testlerde gördüğüm kadarı ile. Ama ekran, benim için önemli. Telefonum güncel olsun diye bir derdim yok ama günümüz uygulamalarını rahatlıkla açabilir mi iPhone 8 Plus? Şu an Note 5 kullanıyorum. 6 yıl önce aldık neredeyse. Lakin prizle arkadaş oldum. Sabahtan beri şarjda yani yaklaşık 7 saat oldu olacak sadece %70 dolmuş. Pilide gitmiyor adamakıllı. iPhone X önermezseniz sevinirim. Ben eski kasa IPhone'ları seviyorum. Bir de SE 3 alabilir miyim kesin değil. Malum ekonomi. Siz hangi telefonu önerirsiniz? Yanıtlarınızı bekliyorum.
 
4 5 ay sonra alınacak telefon için şimdi konu açılmaz. 8000 TL bütçesi olan biri de 8 Plus almamalı. iPhone 11, XS ikinci el modellerine bak.

Merhaba hocam, 8000 TL'ye zaten iPhone 8 Plus alma niyetim yok. Sadece ne kadar ucuzsa o kadar iyi. Tabii, bütçem var. iPhone 11 şu an abimde var ama ben pek sevemedim. XS 11'den eski diye biliyorum. Zaten bu tasarımı sevmediğimi yani 8 Plus'un tasarımı kadar sevmediğimi belirttim. 4 5 ay sonra demek istediğim, şu an hala 2. el bakıyorum. Her an alabilirim. Ben şu an hala 8 Plus düşünüyorum ama desteğinin biteceği ve iyice işlemcisi vb. eskiyecek diye düşünüyorum. Sonuçta kalıcı olarak alıyorum. Ve ayrıca öyle ahım şahım güçlü olmasına gerek yok. Oyun oynamıyorum. Sosyal medyada takılıyorum genellikle. Pil testleri pek iyi sonuç vermiyor gibime geldi. Kamera ise en son önem vereceğim şey. İstediğim özellikler var. Siz ne düşünüyorsunuz 8 Plus hakkında?
 
Tabii pil sonuçları memnun etti. Ama ekran büyüklüğü memnun etmedi. Tabii ki de alırım yani 8 Plus'dan vazgeçersem. Fiyatı biraz tuzlu. Şimdi SE 2 alayım diyeceğim o zaman, o da pil sorunu var diye biliyorum.

Şu an SE 2 kullanıyorum aslında günlük kullanımda beni memnun ediyor fakat ben hiç oyun oynamıyorum telefonda. Sürekli mobil veri ve Bluetooth açık bana yeterli oluyor ama telefonu kullanan biriyseniz 5000 mAh küçük bir powerbank alırsanız işinizi fazlasıyla görür. Ekranı küçük olduğu için aslında kullanımı çok çok rahat oluyor benim için.
 
Şu an SE 2 kullanıyorum aslında günlük kullanımda beni memnun ediyor fakat ben hiç oyun oynamıyorum telefonda. Sürekli mobil veri ve Bluetooth açık bana yeterli oluyor ama telefonu kullanan biriyseniz 5000 mAh küçük bir powerbank alırsanız işinizi fazlasıyla görür. Ekranı küçük olduğu için aslında kullanımı çok çok rahat oluyor benim için.

Evet ama iPhone 6 var elimde ve boyutları arasında hiçbir fark yok. Ve iPhone 6 elime çok küçük geliyor. Bu yüzden gözden çıkardım. Yanıt geleceğide yok gibi. 5500'e İstanbul'da temiz bir tane buldum 8 Plus. İstanbula gidecektim bugün, bir daha gitmem. Hazır para varken oradan alayım.
 
8 Plus almaya değmez. Hem ağır hem büyük hemde hacmine göre ekran alanı küçük yani boşa ağırlık taşıyorsun çünkü büyüklüğünün yarısı zaten koca koca kenarlara gidiyor. Onun yerine XS Max al.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı