iPhone telefonlar kaç sene güncelleme alıyor?

Kardeşim, 7 Mayıs 2023 tarihinde kayıt olmuşsun, yenisin sanırım diyorsun. Ayrıca kaynak bile sunmayıp konuşuyorsun anlamıyorum ki. Dayanağın yoksa yazmamalısın. Sanırım yeni olduğun için böyle yapıyorsun, neyse daha bir sene olmuş anlarsın yakında.

1.si mail değiştirdim 2.si 4 yıl önce kayıt olup yazım kurallarına ve mesajlarına bakarsak yeni olduğun anlaşılıyor ayrıca hala anlamıyorsun kaynağı olmayan bir konuya nasıl kaynak atabilirim? Yorumlarımı okumuyorsan bu benim sorunum değil. Konuyu gereksiz mesaj yazmak ve kendinizi tatmin etme amacıyla açmışsınız iyi sosyeller.

1.si mail değiştirdim 2.si 4 yıl önce kayıt olup yazım kurallarına ve mesajlarına bakarsak yeni olduğun anlaşılıyor ayrıca hala anlamıyorsun kaynağı olmayan bir konuya nasıl kaynak atabilirim? Yorumlarımı okumuyorsan bu benim sorunum değil. Konuyu gereksiz mesaj yazmak ve kendinizi tatmin etme amacıyla açmışsınız iyi sosyeller.
Kardeşim cevabı önceki arkadaş verdi ve bende müşteri hizmetlerine yazdım. Söylediğin cevap yanlış. Daha neye dayanarak söylediğini bile bilmiyorsun. Kaynağın yok diyorum hala konuşuyorsun. Şu anda provokatörlük dışında bir işlevin yok konuda. Ayrıca kendini tatmin etmek isteyen sensin, bilmediğin konular hakkında konuşuyorsun. İyi sosyaller.
Sessize aldım bildirimin gelmeyecek, istediğin kadar mesaj yazabilirsin.

Kardeşim cevabı önceki arkadaş verdi ve bende müşteri hizmetlerine yazdım. Söylediğin cevap yanlış. Daha neye dayanarak söylediğini bile bilmiyorsun. Kaynağın yok diyorum hala konuşuyorsun. Şu anda provokatörlük dışında bir işlevin yok konuda. Ayrıca kendini tatmin etmek isteyen sensin, bilmediğin konular hakkında konuşuyorsun. İyi sosyaller.
Aynı şeyleri söylüyorsun konuyu kapatalım artık dediklerimi anlamaman benim sorunum değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şimdi iPhone 11'e güncelleme gelmeyecek diyorlar ya onu neye göre diyorlar? Apple bunu açıkladı mı? Belli bir süre sonra IPhone'lara güncelleme gelmiyor mu?

iPhone 11 almayacak güncelleme fakat telefon yok olmuyor. Siz bozulana kadar kullanabilirsiniz. Güncellemeler genelde 3-4 yıl alır çoğu telefon fakat Apple'da 5-6 yıla kadar uzayabiliyor. Şunu söyleyeyim ayrıca 5-6 yıl güncellemesi bitene kadar telefonunuz zaten gayet yavaşlatılıyor. Güncelleme bitince de deneyiminiz iyice kötüleşiyor. Yani güncelleme bitsin ya da bitmesin size bağlı kullanma süresi.

Dostum bir iPhone için güncelleme ömrü şu kadar olur demek yanlış. Hele artık yapay zeka iOS’e de geldi bu saatten sonra hiç diyemeyiz. Bir iPhone kabaca 5 sene güncelleme alır. Eskiden böyleydi yani. Ancak istisnalar oldu mu evet oldu. Örnek olarak iPhone 5S iOS7 ile çıktı ve iOS 12’de bitti. Ama iOS 8 ile çıkan iPhone 6 da iOS 12 ile bitti. Yani 5S ve 6’nın desteği aynı anda kesildi.
iPhone 6S ile iPhone 7’nin de desteği aynı anda kesildi. Örnek olarak iPhone 5 iOS10’da bitti 5S iOS 12’de bitti. iPhone 6S iOS 15’te bitti ama iPhone 6 iOS12’de bitti. iPhone 4 iOS7’de bitti 4S iOS9’da bitti. Yani S modelleri en az 2 sene daha uzun destek aldı. Günümüzde de iPhone X iOS16’da biterken XS modelleri halen iOS18 alacak. Yani benim tahminimce seneye iOS19 hem XS serisine hem de 11 serisine gelmeyecek ve cihazların desteği aynı anda kesilecek. Dediğim gibi kaynak yok bunda tahmin sadece kimse net bir şey diyemez zaten.

Arkadaşlar şimdi iPhone 11'e güncelleme gelmeyecek diyorlar ya onu neye göre diyorlar? Apple bunu açıkladı mı? Belli bir süre sonra IPhone'lara güncelleme gelmiyor mu?
Sürüm güncellemesi olarak gelmezse bile güvenlik güncellemeleri devam edecektir.
Neredeyse 6 yaşını doldurmuş bir cihaz.

İlk geldiği İOS sürümünde stabil ve verimli çalışıyorsa benim gibi kullanıcı açısından hiçbir sorun yok.
Batarya verimliliği, hız kararlılığı stabilite menü düzenlemeden veya renklendirmekten çok daha önemli diye düşünüyorum.

Halihazırda kullandığım iPhone 13'ümü bile asla güncellemedim geldiği sürüm ile beraber kullanıyorum. Uygulamalar kendisini güncellemeye devam ediyor hiçbir uygulamada herhangi bir sorun da yaşamıyorum.

Bir sonraki güncellemeyi de 11 Pro'lar kesin alır gözüyle bakıyorum. Düz modeller yapay zeka çok geliştiği için alamayabilir. Yine de Apple bir sürpriz yapabilir.

Sürüm desteği almayan Apple cihazlar çöp oluyormuş gibi çok saçma bir algı var. Arkadaşlar hala 6-6S gibi cihazları kullanan insanlar var. Yok Whatsapp açmayacak yok bilmem ne olmayacak. Çok boş mevzular.

Arkadaşlar gereken cevabı vermiş ben de ufak bir ekleme yapayım. Bu sene Apple farklı bir şey yaptı değil 11, 14 Pro Max'ler bile Apple ıntelligence ı kullanamayacak. Apple mis gibi de donanım değil yazılım şirketi olduğunu gösterdi. Daha 1 sene önce çıkmış telefona bile kırpılmış iOS veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı