iPhone telefonlarda kullanıcı deneyimini zedeleyen durumlar

Öncelikle cevaplar için teşekkürler. Anladığım kadarıyla bu durumlar İSO'da devam ediyor.

Hocam APK fanteziniz yoksa android alın geçin. Yavaşlama falan imkansız. Gidin custom rom kurun kafanız atarsa, illaki sorunlarınız çözülür.
APK ve Custom Rom gibi şeylerin güvenli olduğunu düşünmüyorum zaten.
Hocam bilemiyorum Android'in sorunları yanında bu 5 sıkıntı çok küçük kalıyor bütçesi yetiyorsa iOS bir cihaz alması çok daha mantıklı olacaktır.
Şu konuda Android'den İOS'a geçen bir arkadaş benzer ufak tefek sorunlardan bahsetmiş.

Hangi cihazlara geçeceksin ki?
iPhone 13 düz modeli düşünüyordum ancak ekranın 60 Hz olması, yukarıda bahsettiğim nedenler ile s22 almayı düşündüm ancak araştırınca batarya performansının kötü olduğunu öğrendim. Telefonu yine en az 3-4 sene kullanmak için Android tarafında şu an en alınabilir telefon dört yıl güncelleme sözünü verdiği için Samsung S serisi. S23 düz modeli belki daha iyi olur diye düşünmüştüm ama dün yapılan tanıtımda batarya ömrü konusunda pek bir bilgi bulamadım. Sadece 200 mAh kapasite artışına gidilmiş. Fiyatı şu an 25 bin ₺ ancak iki-üç ay sonra ne olur kestirmek zor. Ya da 18 bine s22 alma seçeneği var.
İPhone telefonlar ise hem yazılım olarak hem tasarım olarak kolay kolay eskimiyorlar. Ayrıca telefon değerini kaybetmiyor. Dolayısıyla 5-6 sene rahat bir şekilde kullanabiliyorsun ve telefon güncelliğini bu süre içerisinde kaybetmiyor gibi. Ama bazı konularda canı ne isterse inatla onu yapan bir firma( yıllardır usb C yerine lightning konusunda ısrar ettiği gibi). Windowsdan İphona dosya aktarmada sıkıntı yaşadığını yıllardır pek çok kişi dile getiriyor aslında. Ama buna hâlâ bir kolaylık sağlamamışlar mesela.
Sırf kararsızlıktan dolayı yeni telefon alma sürecini sürekli erteledim. Ben erteledikçe de fiyatlara devasa zamlar geldi.

Eskiden nasıldı bilmiyorum ama şu an dosyalar uygulamasından hem iCloud, hem iPhone'daki dosyaları ayrı ayrı yönetebiliyorsunuz.
Eki Görüntüle 1654618
İOS 12'de de şu an bu seçenek var. İPhone'umda yani On My İphone seçeneğine tıklayınca İtunes programındaki gibi uygulamalarla alakalı klasörler çıkıyor. Yani yeni klasör oluşturup istediğin klasöre istediğin dosyayı atamıyorsun.
 
İOS 12'de de şu an bu seçenek var. İPhone'umda yani On My İphone seçeneğine tıklayınca İtunes programındaki gibi uygulamalarla alakalı klasörler çıkıyor. Yani yeni klasör oluşturup istediğin klasöre istediğin dosyayı atamıyorsun.
Şu an iOS 16 kullanıyorum. Klasör oluşturabiliyorum.
1675372976093.png
 
NFC'nin kullanılamaması tek başına büyük bir sorun.
 

Geri
Yukarı