iPhone XR ekranı tamir mi ettirilmeli yoksa telefon mu yenilenmeli?

volvoseverim

Decapat
O kadar direndim ölene kadar bu telefonu kullanacağım, bırakmayacağım diye, başıma bu da geldi. Yolda giderken güzel ülkemizin şekilsiz bir kaldırım taşına ters basarak düşmem sonucu telefonun sağı kaldırıma çarptı ve böyle oldu;

1722894019272.jpeg

Sadece bu olsa sorun değil. Telefon uygulamasının falan bulunduğu telefonun alt kısmının dokunmatiği komple gitti. Bir uygulamaya girdi mi çıkamıyorum. Çıkmak için ya Siri'ye söylemem, ya da telefonu kapatıp yine açmam gerekiyor. Siri ile halledersem bir süre sonra çok uygulama birikiyor altta onları kapatmak için yine telefonu kapatıp yine açmam gerekiyor. Sizce ne yapmalıyım? Neredeyse 4 senedir bende olan bu telefona artık elveda mı demeliyim yoksa ekranını değiştirip kullanmaya devam mı etmeliyim? Ayrıca ekranı nerede değiştirebilirim orijinal olacak şekilde? Sadece Apple'ın kendi servisi mi?

Hocam bundan gerçekten daha iyi özelliklere sahip telefonlara bakıyorum da ateş pahası. Bir de kendimi toplu taşımada Siri ile konuşmaya çalışırken hayal ediyorum, iki ucu kakalı değnek gibi.

Maalesef hocam haklısınız. 2 3 sene daha kullanabilirsiniz diye düşünüyorum yaptırırsanız ama o zaman yenilemek istediğinizde yine fiyatlar artmış olacak. Biraz imkanları zorlayıp şimdi değiştirmek daha mantıklı geldi bana.

O kadar direndim ölene kadar bu telefonu kullanacağım, bırakmayacağım diye, başıma bu da geldi. Yolda giderken güzel ülkemizin şekilsiz bir kaldırım taşına ters basarak düşmem sonucu telefonun sağı kaldırıma çarptı ve böyle oldu;

Eki Görüntüle 2275316

Sadece bu olsa sorun değil. Telefon uygulamasının falan bulunduğu telefonun alt kısmının dokunmatiği komple gitti. Bir uygulamaya girdi mi çıkamıyorum. Çıkmak için ya Siri'ye söylemem, ya da telefonu kapatıp yine açmam gerekiyor. Siri ile halledersem bir süre sonra çok uygulama birikiyor altta onları kapatmak için yine telefonu kapatıp yine açmam gerekiyor. Sizce ne yapmalıyım? Neredeyse 4 senedir bende olan bu telefona artık elveda mı demeliyim yoksa ekranını değiştirip kullanmaya devam mı etmeliyim? Ayrıca ekranı nerede değiştirebilirim orijinal olacak şekilde? Sadece Apple'ın kendi servisi mi?

Hocam IPhone'un ekranını falan yenilerken çok kazıklıyolar. Telefonu değiştirmeniz daha mantıklı.

Peki hocam maksimum 25.000'e sizce hangi telefon alınabilir?
Hocam ben yıllardır IPhone telefonlar kullandığım için diğer markalar hakkında çok bi bilgim yok. Ama 12 tavsiye ederim kullanmıştım pil ömrü falan iyi gitti kamerasıda iyiydi ama sakın 11 almak gibi bi hataya düşmeyin.

Durumu bahane edip değiştirebilirsin de. XR evet güzel bir cihaz ancak hem yaşı var hem de artık gücü güncel uygulamalara yetersiz kalabiliyor. 13 Pro ve üstü modellere geçiş yaparsan en azından verdiğin paraya değer.

Eki Görüntüle 2275316

Değiştirmelisiniz. Ekranı değişen bir iPhone’dan (eğer ekran gerçekten Apple’da veya çıkma parçalarla değişmediyse) hayır gelmez artık. S23 tam F/P cihazıdır düşünebilirsiniz. İlla iPhone ise isteğiniz 13 Pro ve üzeri Pro cihazlara bakmalısınız.

Kötü olmuş XR gayet hızlı bi cihaz aynı işlemciye sahip xs max kullanıyorum. faceid truetone vs hiçbişeyi bozmadan temiz işlçilikle aynı parlaklıktaki ekranla uygun fiyata değiştiren biyer bulup değiştirebilirsiniz daha kullanılır. XR ve 11 zaten kendi ekranı kötü olan cihazlar parlaklık düşmedikçe pek bişey farketmeyecektir. Belki daha iyisi bile vardır. Ben mesela xs maxın NAND çipini 64ten 256gb yükselttirdim yeni takılan nand çipi çok daha hızlı orjinal 256gb olandan hızlı telefon hızlandı çünkü 6 senede çip teknolojisi çok ilerledi ve ortalama ucuz nand bile o zamanın üst seviyesinden hızlı oldu. Poco x6 proda bile ufs 4.0 var şu an zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı