iPhone13 9 aylık kullanım ile pil sağlığı 90'a düştü

by3785

Femtopat
Daha fazla  
İlk beş ay boyunca pil sağlığı 100 olarak devam etti. Sonrasında hiçbir kullanım alışkanlığını degistirmememe rağmen ayda bir iki şeklinde gıdım gıdım azalmaya başladı. Temmuz'dan kasıma kadar resmen 100'den 90'a geriledi. Akla gelinebilecek her türlü önlemi aldım hatta eskiden kullandığım telefonu bile kullanmaya başladım video TikTok vs izlerken ki bu telefonun şarjını bitirmeyeyim. Ekran süremi dört saate indirdim en son o bile fayda etmedi ve önüne geçemedim. Sıfır bir telefon nasıl bu kadar hızlı pil ömrü tüketebilir ne yapacağımı bilmiyorum yani bu kesinlikle normal bir durum değil verdiğim paraya acıyorum. Servisle konuşacağım ama sizin de önerileriniz var mıdır acaba?

Ayrıca en son bir aydır 92'de kalmıştı dört gün once birden 91 oldu bugün de 90'a düştü

Son düzenleme:
Normal bir durum. Bende XR vardı pil 3 yılda sadece %88’e indi. Arkadaşımın 11’i ise 1 yılda %86 oldu. Şu an bende 14 Pro Max var aldığımda %93’dü, 1 hafta içinde 92 oldu.

Kullanıma bağlı olduğunu ve teknolojinin şans işi olduğunu da hesaba katarsak normal. Servise gittiğinde sana da normal diyecekler ve eğer %80’in altında garantin devam ederken servise gidersen ilk bakacakları şey kullanıcı hatasıdır. Apple servisleri eskisi gibi değil maalesef.

500 şarj döngüsü içerisinde %80'in altına düşerse ve garantiniz hala devam ediyorsa garanti kapsamında bataryanın değişimini yaparlar. Onun haricinde bir sıkıntı yok gibi geldi bana.

Normal bir durum. Bende XR vardı pil 3 yılda sadece %88’e indi. Arkadaşımın 11’i ise 1 yılda %86 oldu. Şu an bende 14 Pro Max var aldığımda %93’dü, 1 hafta içinde 92 oldu.

Kullanıma bağlı olduğunu ve teknolojinin şans işi olduğunu da hesaba katarsak normal. Servise gittiğinde sana da normal diyecekler ve eğer %80’in altında garantin devam ederken servise gidersen ilk bakacakları şey kullanıcı hatasıdır. Apple servisleri eskisi gibi değil maalesef.
Teknolojinin şans işi olduğuna ben de katılıyorum ayrıca evet kullanıma göre daha erken de pil düser ama telefona tutmasam bile pil sağlığı düşüyor. Cevremdeki 13 kullanicilari benim kadar pil sağlığı problemi de yaşamıyor. Desem ki şarjda kullanıyorum teli ya da günde iki üç kere şarj ediyorum o zaman bişe demeyecegim cidden :/ servis de problem çıkarır büyük ihtimal

İlk beş ay boyunca pil sağlığı 100 olarak devam etti. Sonrasında hiçbir kullanım alışkanlığını degistirmememe rağmen ayda bir iki şeklinde gıdım gıdım azalmaya başladı. Temmuz'dan kasıma kadar resmen 100'den 90'a geriledi. Akla gelinebilecek her türlü önlemi aldım hatta eskiden kullandığım telefonu bile kullanmaya başladım video TikTok vs izlerken ki bu telefonun şarjını bitirmeyeyim. Ekran süremi dört saate indirdim en son o bile fayda etmedi ve önüne geçemedim. Sıfır bir telefon nasıl bu kadar hızlı pil ömrü tüketebilir ne yapacağımı bilmiyorum yani bu kesinlikle normal bir durum değil verdiğim paraya acıyorum. Servisle konuşacağım ama sizin de önerileriniz var mıdır acaba?
iPhone telefonlarda pil sağlığı değeri %100'den başlamıyor, her pilin üretimine göre değişen bir kapasite marjini olduğu için belirli bir kapasiteyi %100 kabul edip bu değer baz alınarak pil sağlığı yüzdesi hesaplanıyor IOS içinde

telefonu ilk aldığınızda şansınıza %110 - %120 gibi bir kapasiteyle başladıysanız %100'ün altına düşene kadar ayarlar menüsünde %100 olarak gözükür

bu yüzden telefonu aldıktan 5 ay sonrasına kadar pil sağlığı %100 gözükebilir yoksa insan yapımı hiç bir pil 5 ay boyunca tam kapasite sağlığını koruyamaz kimyasal tepkime sonuçta. telefonu ne kadar iyi kullanırsanız kullanın her şarj döngüsüyle ufak da olsa pil sağlığı azalır bu sizin tamamen önüne geçebileceğiniz bir şey değil sadece daha yavaş azalmasını sağlayabilirsiniz bunun için de yapmanız gereken tek şey şarj döngüsünü mininumda tutmak (yarım bile olsa habire şarj etmeyin), ekstrem düşük yüzdelere gelmemek ve telefonu çok ısıtacak şeyler yapmamak.

işin özeti satmayı düşünmüyorsanız ve düzgün kullandığınızı düşünüyorsanız çok üstüne düşünmeyin, pil bu sonuçta ne kadar iyi kullansanız da eskiyecek :)

(not: Hypno'nun dediği gibi belirli bir şarj döngüsü sayısı altında pil sağlığı çok düşerse Apple sorumluluk alıyor bildiğim kadarıyla)

iPhone telefonlarda pil sağlığı değeri %100'den başlamıyor, her pilin üretimine göre değişen bir kapasite marjini olduğu için belirli bir kapasiteyi %100 kabul edip bu değer baz alınarak pil sağlığı yüzdesi hesaplanıyor iOS içinde

Telefonu ilk aldığınızda şansınıza %110 - %120 gibi bir kapasiteyle başladıysanız %100'ün altına düşene kadar ayarlar menüsünde %100 olarak gözükür

Bu yüzden telefonu aldıktan 5 ay sonrasına kadar pil sağlığı %100 gözükebilir yoksa insan yapımı hiçbir pil 5 ay boyunca tam kapasite sağlığını koruyamaz kimyasal tepkime sonuçta. Telefonu ne kadar iyi kullanırsanız kullanın her şarj döngüsüyle ufak da olsa pil sağlığı azalır bu sizin tamamen önüne geçebileceğiniz bir şey değil sadece daha yavaş azalmasını sağlayabilirsiniz bunun için de yapmanız gereken tek şey şarj döngüsünü mininumda tutmak (yarım bile olsa ha bire şarj etmeyin), ekstrem düşük yüzdelere gelmemek ve telefonu çok ısıtacak şeyler yapmamak.

İşin özeti satmayı düşünmüyorsanız ve düzgün kullandığınızı düşünüyorsanız çok üstüne düşünmeyin, pil bu sonuçta ne kadar iyi kullansanız da eskiyecek :)

(Not: Hypno'nun dediği gibi belirli bir şarj döngüsü sayısı altında pil sağlığı çok düşerse Apple sorumluluk alıyor bildiğim kadarıyla)

Evet haklısınız tabii ki ama günde bir kere şarj etmeye hep özen gösterdim aylardir ve özenli bakmama rağmen günde iki kere şarj ettirtecek düzeye düştü buna rağmen. Ben aldırış etmem bundan sonra da ayni sekilde kullanırım çünkü cidden iyi bir şekilde kulandigimi dusunuyorum ama bir ay sonrasında artık sadece bir kere şarjla tüm günü geciremeyecegim bu gidişle. Her şekilde bana servis yolu gorunuyor sanırım zaten dongumun 500'ü de gectigini dusunmuyorum. Teşekkürler cevabınız icin

Bi de çevremdeki başka kullanıcılar benden çok daha ağır kullanıp pil sağlıkları iyiyken benimki rezalet olunca üstüne düşmeden edemiyorum maalesef

Evet haklısınız tabii ki ama günde bir kere şarj etmeye hep özen gösterdim aylardir ve özenli bakmama rağmen günde iki kere şarj ettirtecek düzeye düştü buna rağmen. Ben aldırış etmem bundan sonra da ayni sekilde kullanırım çünkü cidden iyi bir şekilde kulandigimi dusunuyorum ama bir ay sonrasında artık sadece bir kere şarjla tüm günü geciremeyecegim bu gidişle. Her şekilde bana servis yolu gorunuyor sanırım zaten dongumun 500'ü de gectigini dusunmuyorum. Teşekkürler cevabınız icin
döngünüze ayarlardan bakabiliyorsunuz, ben sizin yerinizde olsam normal kullanmaya devam ederdim 4 saat ekran zamanıyla normal şartlar altında çok sorun olmamalı eğer oluyorsa şansız bir batarya denk gelmiş olabilir bu durumda da dediğim gibi Apple sorumluluk alıyor (websitelerinde yazıyor bakabilirsiniz)

bende de 15 pro var ve 1 yıl olmadan %94 oldu tam 250 döngü yapmışım. 15 modelleri için 1000 döngüyü geçmeden %80 olursa değişim garantisi veriyorlar mesela. eski Xiaomi telefonumdan sonra %94'lük pil sağlığı bile çok daha iyi geliyor yine de.

döngünüze ayarlardan bakabiliyorsunuz, ben sizin yerinizde olsam normal kullanmaya devam ederdim 4 saat ekran zamanıyla normal şartlar altında çok sorun olmamalı eğer oluyorsa şansız bir batarya denk gelmiş olabilir bu durumda da dediğim gibi Apple sorumluluk alıyor (websitelerinde yazıyor bakabilirsiniz)

bende de 15 pro var ve 1 yıl olmadan %94 oldu tam 250 döngü yapmışım. 15 modelleri için 1000 döngüyü geçmeden %80 olursa değişim garantisi veriyorlar mesela. eski Xiaomi telefonumdan sonra %94'lük pil sağlığı bile çok daha iyi geliyor yine de.
Döngü sayısını sadece 15 üstü modellerde görebiliyoruz diye biliyorum ben o yüzden desteğe bağlanıp öğreneceğim ona göre servise veririm teşekkürler. Her zaman ekran sürem dört saat olmuyor zaten çok daha fazla olduğu da oluyor ama başka bir telefon kullanıyorum sırf şarj azalmasin diye. Ekran süremi zorunlu olarak düşürdüm yani. Bu kadar para verip böyle bi rezillik yaşamamam gerekir ama işte maalesef ki

Döngü sayısını sadece 15 üstü modellerde görebiliyoruz diye biliyorum ben o yüzden desteğe bağlanıp öğreneceğim ona göre servise veririm teşekkürler. Her zaman ekran sürem dört saat olmuyor zaten çok daha fazla olduğu da oluyor ama başka bir telefon kullanıyorum sırf şarj azalmasin diye. Ekran süremi zorunlu olarak düşürdüm yani. Bu kadar para verip böyle bir rezillik yaşamamam gerekir ama işte maalesef ki.

1 kamyon para ver sonra git baska telefonla video vs izle. Tamamen paranla rezil olmak denir buna.

Yeni konular

Geri
Yukarı