IPhone'da fotoğraflar çok yer kaplıyor

Kankalar bahsettiğim şey fotoğrafın çok yer kaplaması değil. Normalde fotoğrafı iclouda yedekledikten bir süre sonra telefonun içinden siliyor. İcloud’da depolama alanım hala var fakat telefonda 5 gb yer kaplıyor fotoğraflar bunun sebebini soruyorum. Yani neden 3 değil de 5 yerine neden 0 değil sorusunu soruyorum.
 
Hocam anladığım kadarıyla Apple'ın iCloud'taki fotoğraflar hakkındaki politikası sadece bulut üzerinde bulunması değil. Yani sizin cihazınızda fotoğrafların en yüksek çözünürlüklü hali bulunmuyor, gerektiği zaman iCloud üzerinden fotoğrafın tam versiyonu yüklenip size gösteriliyor ve cihaz bunu size fark ettirmeden yapıyor diye düşünüyorum. 3-4 sene kadar iPhone kullandım fakat hiç iCloud'a başvurmadım. Tam olarak emin değilim fakat böyle düşünüyorum.
O yüzden fotoğrafı cihazınızdan silip sadece iCloud üzerinde bırakmanın bir yolu olup olmadığına emin değilim fakat Apple'ın bulut servis anlayışına göre yok gibi gözüküyor.

Bu makaleye gidip "How to save space on your iPhone keeping photos in iCloud" kısmına gelirseniz depolama alanı optimizasyonuyla ilgili bir seçenek göreceksiniz. O şekilde saklama alanınızı daha az kullanarak yapacaktır muhtemelen bu işlemleri.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı