iPhone'ların Geekbench puanları neden yüksek?

Güçlü olduğu için hocam 😀 14t amiral gemisi değil bir de.

Neresi değil hocam?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Reddit'te böyle bir konu var. Mesela iPhone 14 Pro Geekbench'te 3000 (atıyorum rakamı) puanı almıştı. Snapdragon 8 gen 2 gelince birden tüm iPhone cihazlarının puanları Geekbench'te %20-30 arttı. SD 8 gen 2 geldiği zaman iPhone 14 Pro'nun puanı birden 900 artmıştı. Fotoğraflarda da kanıtlar var. Her sene yeni Android işlemcisi piyasaya sürüldüğü zaman tüm iphonların Geekbench puanları sebepsiz bir şekilde artıyor.

Herkese merhaba, oyun performansı düşük iPhone 13'ün geekbenchine bakayım dedim tekli çekirdekte 2208 puan çoklu çekirdekte 5250 puan almış ve telefon oyunlarda maksimum 60 FPS alıyor. Ben de Xiaomi 12t kullanıyorum ve telefonumun oyun performansı ve genel performansı daha iyi olmasına rağmen tekli çekirdekte 1161 çoklu çekirdekte 3670 puan almış bu durumun nedeni nedir?

Apple cihazlar özellikle iPhone ve iPad serileri olmak üzere hepsi özel bir mimariye sahip bunu kullanan başka telefonlar yok aynı işlemciyi kullanan 15-20 tane telefon yok olsa olsa 3 tane hatta artık 2 oluyor Apple cihazlarda ve Apple buna göre bu işlemcileri optimize ediyor buna göre güncelliyor ve çıkartıyor buna göre üretiyor. Xiaomi 12t ve iPhone 13 arasında işlemci olarak dağlar fark var A15 bionic ve MediaTek Dimensity 8100 işlemcisi kıyaslanamaz işlemciler Apple'ın 2017 de çıkardığı A11 bionic bile halen çok güçlü sayılır ama artık ömrü bitti yerini A12'ye bıraktı Dimensity 8100 ise A15 bionic değil de bir iki nesil geride olan Apple işlemciler ile kapışacak nitelikte siz PUBG kıyaslaması yapmışsınız sanırım işin aslında işlemcinin 60 FPS değil 120FPS desteği bulunuyor ama en az 13 Pro modeline sahip olmanız gerek bilen bilir onda da aynı işlemci bulunuyor yani A15 bionic ve bunu bizzat bende test ettim oynanış çok güzel ve drop olmuyor. ;)

Apple cihazlar özellikle iPhone ve iPad serileri olmak üzere hepsi özel bir mimariye sahip bunu kullanan başka telefonlar yok aynı işlemciyi kullanan 15-20 tane telefon yok olsa olsa 3 tane hatta artık 2 oluyor Apple cihazlarda ve Apple buna göre bu işlemcileri optimize ediyor buna göre güncelliyor ve çıkartıyor buna göre üretiyor. Xiaomi 12t ve iPhone 13 arasında işlemci olarak dağlar fark var A15 bionic ve MediaTek Dimensity 8100 işlemcisi kıyaslanamaz işlemciler Apple'ın 2017 de çıkardığı A11 bionic bile halen çok güçlü sayılır ama artık ömrü bitti yerini A12'ye bıraktı Dimensity 8100 ise A15 bionic değil de bir iki nesil geride olan Apple işlemciler ile kapışacak nitelikte siz PUBG kıyaslaması yapmışsınız sanırım işin aslında işlemcinin 60 FPS değil 120FPS desteği bulunuyor ama en az 13 Pro modeline sahip olmanız gerek bilen bilir onda da aynı işlemci bulunuyor yani A15 bionic ve bunu bizzat bende test ettim oynanış çok güzel ve drop olmuyor. ;)

Peki 14tnin Geekbench skoru niye daha düşük düz 13'ten alta bıraktım 14t Geekbench'i.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-11-03-16-34-28-543_com.google.android.youtube.jpg
    Screenshot_2024-11-03-16-34-28-543_com.google.android.youtube.jpg
    63 KB · Görüntüleme: 18
Peki 14tnin Geekbench skoru niye daha düşük düz 13'ten alta bıraktım 14t Geekbench'i.

Geekbench testi, bir cihazın (bilgisayar, tablet, akıllı telefon vb.) İşlemci (CPU) ve grafik işlemcisi (GPU) performansını ölçmek için kullanılan popüler bir karşılaştırma (benchmark) uygulamasıdır. Bu test, donanımın çeşitli iş yükleri altında ne kadar iyi performans gösterdiğini değerlendirmek için gerçek dünya senaryolarını simüle eder.

Mantık olarak işlemci daha güçlü ise Geekbench puanı daha yüksek olacaktır.

Geekbench testi, bir cihazın (bilgisayar, tablet, akıllı telefon vb.) İşlemci (CPU) ve grafik işlemcisi (GPU) performansını ölçmek için kullanılan popüler bir karşılaştırma (benchmark) uygulamasıdır. Bu test, donanımın çeşitli iş yükleri altında ne kadar iyi performans gösterdiğini değerlendirmek için gerçek dünya senaryolarını simüle eder.

Mantık olarak işlemci daha güçlü ise Geekbench puanı daha yüksek olacaktır.

Yani mantıklı gelmedi açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı