IPS monitör FPS oyunu oynanışını bozar mı?

Fatih line

Hectopat
Katılım
1 Kasım 2019
Mesajlar
107
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, yeni bir monitor almak istiyorum. 165 Hz IPS ya TN panel alacağım. Sormak istedigim şey IPS daha canli renk sunuyor acik konusmak gerekirse, ben de en basindan beri IPS almak istiyorum renklerinden ötürü ama cogunlukla CS:GO ve Valorant gibi FPS oyunlari oynayacağım. IPS monitorde ghosting vs. sıkıntıları var diyorlar ve bu yuzden biraz cekiniyorum açıkçası. Cidden oynayisimi bozacak kadar bir etkisi var mi bu ghostingin? Sizce hangisini tercih etmeliyim?
 
IPS monitorde ghosting vs. sıkıntıları var diyorlar ve bu yuzden biraz cekiniyorum açıkçası.
Alacağın monitörde tahminen overdrive olacaktır. Ghosting normalde FPS oyunlarında oynanışı gerçekten kötü etkileyen bir şey. Çünkü ize götürüyorsunuz elinizi adamın üzerine götürmek yerine. IPS ve VA monitörlerde ise bu mevcut bir şey. Ancak overdrive ile bunu azaltabiliyorsunuz. Dolayısıyla zararı olmuyor pek. Bir diğer olay, TN'lerine gecikmesi. Eğer yüksek ranklardaysanız ve turnuva vs katılıyorsanız IPS veya VA tavsiye etmem. Kaliteli TN panellerde görüntü VA'ya yakınken, gecikme değerleri (GtG) çok daha düşük. Ghosting de yaşanmıyor. Bana sorarsanız eğer iki oyunda da kariyer gibi bir hedefiniz yoksa IPS panelden devam edin derim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen monitörün kalitesiyle ve üretim amacıyla alakalı bir durum. Gaming bir IPS monitör böyle sorunlar yaşatmayacaktır. @TheAny durumu güzelce açıklamış zaten ve açıkçası TN panelle renk körü gibi gezmektense IPS kullanmak çok daha akıl kârı. Çünkü bilgisayar sadece oyun amacıyla kullanılan bir makine değil. Video izlemek, bir şeyler okumak ve resimlerine bakmak için iyi renk doğruluğu ve bakış açısı gerekiyor. Ha derseniz ki benim halihazırda IPS monitörüm var, FPS oyun oynamak için ikinci monitör alacağım, o zaman tabi ki denebilir. Ana monitör kesinlikle TN panel olmamalı.
 
Alacağın monitörde tahminen OverDrive olacaktır. Ghosting normalde FPS oyunlarında oynanışı gerçekten kötü etkileyen bir şey. Çünkü ize götürüyorsunuz elinizi adamın üzerine götürmek yerine. IPS ve VA monitörlerde ise bu mevcut bir şey. Ancak OverDrive ile bunu azaltabiliyorsunuz. Dolayısıyla zararı olmuyor pek. Bir diğer olay, TN'lerine gecikmesi. Eğer yüksek ranklardaysanız ve turnuva vs katılıyorsanız IPS veya VA tavsiye etmem. Kaliteli TN panellerde görüntü VA'ya yakınken, gecikme değerleri (GtG) çok daha düşük. Ghosting de yaşanmıyor. Bana sorarsanız eğer iki oyunda da kariyer gibi bir hedefiniz yoksa IPS panelden devam edin derim.

Hocam rankim yuksek turnuva vs. kasmiyorum ama ileride neden olmasin. Bu OverDrive dediginiz şey nedir tam olarak?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı