IPS panel çok göz yorar mı?

Bu monitörü kullanıyorum günde en az 10 saat bakıyorum. Gözlerimi yormuyor. Ek olarak gözlük kullanıyorum gözlüğümde zararlı ışınları geri yansıtan cam var.

TN panel VA panelden daha kötü. VA panel ile aynı, yüksek Hz olması için kaliteden kısıyorlar. Tek artısı da siyahlar tam siyah gözüküyor. Tabii ne işe yararsa
12 yıl IPS panel kullandım zamanının kalitelisi Samsung idi. 360Hz TN monitore gecince gozlerime yazik etmisim dedim. Film izlerken ozellikle West filmlerinde karakterler karanlıkta konuşurken IPS glow beni deli ediyordu. Sinir krizi geçiriyordum film zevkim gidiyordu. TN panelde az daha cansız renkler var fakat kalitesi hız olarak, renk olarak en iyi panel benim için.

Samsung iyi bir elektronik eşya üreticisi değil ki hocam. Samsung çamaşır makinesi yapmaya devam etsin. Bende 15 sene kullandım Samsung monitör. Hala duruyor hatta.

12 yillik IPS panelden modern TN ye gecerseniz tabiki oyle olur. Bende 8 yil TN den yeni IPS'e gectim. Fark inanilmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…