IPS panel göz yoruyor

equo124

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar eski bir Samsung 18inch monitörden AOC24G4X e geçiş yaptım ama monitörün büyüklüğünden mi, yoksa panel değiştirmekten mi anlamadım. Ama gözlerimi çok yoruyor ve yakıyor. Tüm hevesim kayboldu. Sizce monitörü mü değişeyim? Yoksa ayar filan mı yapmam lazım?

Mesela eskiden GTA oynarken hem karakteri, hem paramı hem haritayı görebiliyordum. Şimdi durmadan farklı yerlere bakmam etki ediyor olabilir mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
18" monitörle 24" monitör mesafesi aynı ise, biraz uzaklaştır. Monitör renk ayarlarından da sRGB'yi seç dene bakalım.

Hocam IP panel kalite odaklı olduğu için göz yorar ışık seviyesini düşürmeyi deneyin.

18 inch e alışmışsınız ondan şu anda en çok 24 ve 27 inch kullanılıyor. Fakat senin gözünü rahatsız ediyor olabilir. Bir süre dene alışamazsan satar yenisini alırsın.

Goz yormasi genelde soguk renk sicakligindan kaynakli oluyor. Monitor ayarlarindan Color Temperature'a girip "warm" secenegini isaretlemeyi veya ayni sekmede "custom" secip kendine gore R G B tonlamasi yapman goz agrisina bir yere kadar cozum olabilir.

İfadeler: wie
Evet, renk sıcaklığını sıcak ayarlamak dinlendiriyor gözleri. Akşam kullanımınızda monitörde gece ışığı varsa açabilirsiniz veya Windows kullanıyorsanız sağ alttan aktif edebilirsiniz. Kontrastı düşürerek kullanmayı deneyin.

Mesela eskiden GTA oynarken hem karakteri, hem paramı hem haritayı görebiliyordum. Şimdi durmadan farklı yerlere bakmam etki ediyor olabilir mi sizce?

Hocam sizce bundan dolayı olabilir mi renkleri düzelttim ama hala yoruyor.

Bir de monitörü değiştirsem yine 24 inch ips panel olacak değiştirmek gerekli mi sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…