Monitör alacağım bütçem 4 k civarı. VA ve IPS panel arasında gidip geliyorum. VA alirsam assus TUF alacağım. IPS alirsam HP Omen 24.5.sadece multiplayer oyun oynayacağım. Hikaye modlu solo oyun oynamıyorum. Constrat benim icin renk canliligindan daha önemli. Ayrica IPS panellerde karanlık ekranda IPS glow oluyormuş. VA icin ghosting diyorlar IPS icin düşük kontrast ve glow. Karar veremedim help.
Monitör alacağım bütçem 4 k civarı. VA ve IPS panel arasında gidip geliyorum. VA alirsam assus TUF alacağım. IPS alirsam HP Omen 24.5.sadece multiplayer oyun oynayacağım. Hikaye modlu solo oyun oynamıyorum. Constrat benim icin renk canliligindan daha önemli. Ayrica IPS panellerde karanlık ekranda IPS glow oluyormuş. VA icin ghosting diyorlar IPS icin düşük kontrast ve glow. Karar veremedim help.
"Ne olursa olsun" multiplayer oyunlar oynayacaksan "bence" IPS tercih edilmeli. IPS panallerde hem ghosting yok denecek kadar az, hem derenkler daha canlı. Bu da sizin rakibinizi görmenizi kolaylaştırır diye düşünüyorum. Her neyse, olabildiğince IPS panel tercih etmeni öneririm.
En ucuz Asus VP249QGR 24" 1 ms Full HD IPS 144 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus VP249QGR 24" 1 ms Full HD IPS 144 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 3.799,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Ips glow ve va 'nin 4 te 1 sağladığı konstrata yorumunuz nedir? Birde ips ekran icin hp omen, gigabyt,aoc oneriyorlar.ilk samsung dusuk butce ips görüyorum gideri varsa aliyorm bu aksam. Cevap verdiğin icin ayrıca teşekkür ederim.
IPS glow ve VA'nin 4'te 1 sağladığı konstrata yorumunuz nedir? Bir de IPS ekran icin HP Omen, Gigabyte, AOC oneriyorlar. İlk Samsung dusuk bütçe IPS görüyorum gideri varsa aliyorum bu aksam. Cevap verdiğin icin ayrıca teşekkür ederim.
Bak şimdi her panel tipinin birbirinden farklı avantajları var. Örneğin IPS panelin VA panelin kontrastına oranı 4/1 olsa bile IPS panelin avantajları daha fazla. Rekabetçi oyunlar için ghosting yapmayan monitör lazım. Ghostingin ne olduğunu bilmiyorsanızda söyleyeyim. Monitörün yenilenme hızına yetişememesidir. Bu da arkada piksel bırakır. Böylece ghosting olur. VA paneller daha düşük yenilenme hızı sundukları için ghosting görmek çok normal. Rekabetçi oyunlarda ise ghosting çok kötü görüntüye sebep oluyor. Her neyse eğer Samsung bir monitör alacaksanız sakın almayın. Çünkü Samsung ghostingin tacına ev sahipliği ediyor. IPS glow dediğiniz şeyi anlamadım ama açıkalrsanız anlarım. Her neyse size IPS önermemin en büyük sebepleri ghosting gibi bir sıkıntının bulunmaması. Renklerin canlı olması. Daha akıcı oyun deneyimi sağlaması. Bu yüzden IPS panel tercih etmeniz lazım. Renkler canlı olmadıkça kontrastın bir önemi olduğunu sanmıyorum. Bu sebeplerden ötürü bu monitörü size öneriyoruz.
En ucuz Asus VP249QGR 24" 1 ms Full HD IPS 144 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus VP249QGR 24" 1 ms Full HD IPS 144 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 3.799,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
IPS glowun ne olsuğuna baktım ve ışık sızmasından ötürü baika bir şey değil. Kameralarda abartılı gözüküyor sadece. Rekabetçi oyunlar için her zaman IPS birebebir. IPS glow oyun oynarken falan kendini belli etmez ve takıntı olmadığı sğrece sıkıntı yok. IPS glow gibi saçmalık için IPS paneli kötüleyeceksen git bir IPS monitörlerin avantajlarını araştır derim. IPS glowuda geçtik VA panel almak için tek bir bahane kaldı oda kontrast oranı. IPS almak için ise onlarca bahane var. Örneğin:
1-renklerin canlı olması.
2-daha akıcı bir deneyim sunması.
3-ghosting gibi saçma sapan sorunların yaşanmaması.
4-VA panellerde ghostingin yaşanması...
Hadi ben ghosting olmasını geçtim asıl can alıcı noktası Black smearing olması. Mesela minecraft örnek vereyim gece olunca kafamı çeviriyorum ekran kararıyor, sırf bu yüzden yeni monitör alacağım.
Hadi ben ghosting olmasını geçtim asıl can alıcı noktası Black smearing olması. Mesela minecraft örnek vereyim gece olunca kafamı çeviriyorum ekran kararıyor, sırf bu yüzden yeni monitör alacağım.