İran hürmüz boğazını kapatma kararı aldı

Haberi okudum. Sormak istedim.
Meclisleri karar almış ama henüz aksiyon gerçekleşmemiş değil mi?
Büyük olay, çok büyük olay, kapatırsa.

Karşı tarafın deniz sahasını vuramaz. Resmi savaş ilanı olur. Nasıl kapatıyor anlayamadım şahsen
Mayınlamasına bile gerek yok. Sözde bir kazayla bir İran, Çİn, neyse işte... tankeri tam girişin en dar yerinde yandı battı. Bitti orası.

Meclis onay vardı ama hamaneyin sön sözü söylemesi gerekli hamaney kabul etmeden olmaz.
Hamaneyin kabul etmesi olası İran rejimi çok ciddi halk desteği kaybetti.
Eğer aksiyon almazsa ciddi prestij ve halk desteği kaybedecek.

Hocam boğaz kesin kapatıldı mı?

Teşekkürler. Peki...
ABD bunun gerçekleşmesi için malum vahşete izin vermiş olabilir mi? Yani i*rail de ABD de, bunu mutlaka hesaplamıştır. Göze aldıklarına göre... ya ekonomik zarar etmeyecekler, ki aklım almıyor... ya zararı göze alıp vahşeti bambaşka boyuta taşıyıp İran'ı parçalayacaklar (rejim değişikliği, bölgelere ayırma vs.)... ya da bunun dolaylı gerçekleşmesini bekliyorlar İran halkı tarafından.

Hocam boğaz kesin kapatıldı mı?

Şu anlık hayır hamaneyden hala onay bekleniyor.

Bunun bilincinde hareket eden devletler zaten bunu bilmek için istihbaharat uzmanı olmaya gerek yok.

İran rejiminin kurucusu devrimden önce Paris'te idi pek çok molla rejimi kurucusu batıda idi yani zaten oluşturdukları kişileri fazlası ile biliyorlar bu hareketi yapacaklarınıda biliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…