Irkçılık kötü mü?

İnsanlar ırkçılığı faşist bir şey olarak algılıyor ama bence ırkçılık, kandaşlarını sevmek. Bizim ırkçılığımız Türkler dışındaki diğer milletleri aşağılamak değil, sadece Türk ırkının özel olduğuna inanmak. Sizce?
Irkçılık insanlık suçu ve çok ağır cahilliktir. İnsan vasfı kaldırılabilir bu şahıslardan.

Ona göre Türkler dışındaki tüm milletler düşman.
Halbuki onun dediği milletleri çıkarsak ülkede kimse kalmayacak😊
Bu yüzden: Milliyetçilik hastalıktır. Adama kafayı yedirdip, kendi kendini bile düşman belletir.

@zmrZ Nihal Atsız'a göre Çerkezler Türklerin içerdeki düşmanı 😁
Yanıtı bana yazmamışsınız ama bende ırkçılığı savunduğum için Nihal Atsız'ın ırkçılığıyla benim ırkçılığımın farkını belirtmek istedim:

Nihal Atsız'ın düşmanlarını ayıklayınca memlekette insan kalmıyor zaten. Hiçbir fikri olmayan, sırf ırkçılık uğruna ırkçılık yapan birisidir kendisi. Benim ırkçılığım çıkarcı bir ırkçılık; toplumumuza zarar veren unsurlara yönelik. Nihal Atsız'ın ırkçılığını uygulasak ülke iki günde batar. Toplumun yapı taşı haline gelmiş, her kademede bulunan, örf ve adetleri birbirine geçmiş insanlara yönelik bir rahatsızlığı var.

Yanıtı bana yazmamışsınız ama bende ırkçılığı savunduğum için nihal atsız'ın ırkçılığıyla benim ırkçılığımın farkını belirtmek istedim:

Nihal atsız'ın düşmanlarını ayıklayınca memlekette insan kalmıyor zaten. Hiçbir fikiri olmayan, sırf ırkçılık uğruna ırkçılık yapan birisidir kendisi. Benim ırkçılığım çıkarcı bir ırkçılık; toplumumuza zarar veren unsurlara yönelik. Nihal atsız'ın ırkçılığını uygulasak ülke iki günde batar. Toplumun yapı taşı haline gelmiş, her kademede bulunan, örf ve adetleri birbirine geçmiş insanlara yönelik bir rahatsızlığı var.

Arapların çoğu dışında birçok millet Türkiye kurulmadan önce geldi Anadolu'ya birlikte savaştılar birlikte öldüler benim atalarım osmanlı için ölürken Türkçe bilmiyordu artık bu milletlerin birbirine kolay kolay ihanet edeceğini sanmıyorum illaki çürük elmalar olur fakat genel olarak birbimize tek millet gözüyle bakıyoruz.

@Meerza beni hemen de Viking yaptım 😁 %83 oranında Batı Asya kökenliyim. Tabi az bi miktarda da Orta Doğuluk var. Bu beni ne kadar Arap, İskandinav yapıyorsa, seni de o kadar Orta Asyalı yapar.
1. ve 2. kısımda da İroni vardı.
İşine gelmeyen 3. kısımda samimiyim.
Dostum, ben ne din kardeşi, ne özel mülkleri var, ne onlar insan faşist olmayın tayfasına mensubum. Yani 3. kısım epey işime geliyor. Her devletçilik yapan hümanist olsaydı her mülteci göçmen olurdu.

İnsanlar ırkçılığı faşist bir şey olarak algılıyor ama bence ırkçılık, kandaşlarını sevmek. Bizim ırkçılığımız Türkler dışındaki diğer milletleri aşağılamak değil, sadece Türk ırkının özel olduğuna inanmak. Sizce?
Arkadaşım sen ırkçılığa maruz kalmadın sanırım ki böyle bir soruyu soruyorsun olan birşey gibi! Yurt dışında ilk olduğum yılllarda yaşadığım ırkçılık ve benim gibi Türklere ırkçı tavırlar göseren KİŞİLER ve KURUMLAR karşısında önünün kesilmesi ve yaptıklarının engellenmesi gibi zor bir durum söz konusu olumuyor. Tabi kimsenin yaşamaması temenni ama maruz kalmak çok moral bozucudur!

Irklar ve insanlar özel değildir, eşsiz değildir, sürpüntü de değildir.

Kur'anda adem ilk insandır ifadesi bile yer almıyorken nasıl tüm insan soyunu adem ve havvaya bağlıyorsunuzu? Müslüman olarak söylüyorum, ilk ifadesi israliyetten geliyor.
Adem ve havva sadece seçilip yerleştirilen ilk peygamberler.
Dostum kesinlikle yanılıyorsunuz. Birçok dinî kaynakta Hz. Âdem'in ilk insan ve erkek olduğu yazılıdır, zaten onlar da bunu o kitaptan alıntı ile belirtiyorlar. Dinî kaynaklara göre yeryüzünde insanlardan önce yaratılan canlılar cinlerdi ve ataları olan Cân'dan dolayı bunlara Cânoğulları deniliyordu, dumansız ateşten yaratılmışlardı. İnsanların düşmanı olduğu belirtilen İblis yâni Şeytan da bir cindi. Bu canlıların beden yapısının bu durumda insanlar gibi madde formunda değil enerji formunda olduğu söylenebilir, yâni bazılarının çoğu zaman alaycı bir şekilde zannettikleri gibi uydurma, hayalî varlıklar kesinlikle söz konusu değildir. Belki onları tespit edecek detektörler de bir gün geliştirilebilir, çünkü enerji formundaki varlıklar, fiziksel olacaklarına göre, bu bir şekilde mümkün olmalıdır.

Şeytan'ın kendisinin ateşten yaratıldığını, Hz. Âdem'in ise topraktan yaratıldığını ve kendisinin ondan üstün olduğunu düşünmesi ise Ruh ve Beden ayrımını anlayamamış olmasındandır. Onun ateşten yaratılan varlığı Ruhu değil onun bedeniydi, aynı şekilde Hz. Âdem'in topraktan yaratılan varlığı da yine Ruhu değil onun bedeniydi. Oysa Allah'ın muhatap aldığı ve sorumluluk verdiği varlık canlının bedeni değil, onun kullanıcısı olan Ruhudur. Ruh ise beden gibi madde veya enerji formunda bir varlık değildir, tamamen fizik ötesi bir varlık kategorisindedir.

Irkçılık eğer fenotip yâni canlının dış yapısı olan bedene göre yapılıyorsa zaten baştan hatalı ve temelsiz bir görüştür. Şeytan da bu hatayı yapmıştır. Kısacası bedensel ırkçılığın kökeni işte bu yüzden Şeytanîdir.

Irkçılık eğer kültür ve medeniyet bazında yapılıyorsa yine hatalıdır ve temelsizdir, çünkü her ırkın geliştirdiği kültür ve medeniyet, toplam insan kültür ve medeniyeti için farklı dönemlerde çeşitli faydalar sağlayabilir.

Sonuç: insanlığın başlangıç yâni sıfır noktası, aynı ortak ata ve ana ile başladığına göre, çok sonradan yapılan ve ırk denilen coğrafi ve kültürel kategorizasyonun, şoven bir ötekileştirmeye dönüştürülmesi sizce de sonuç olarak Şeytanî değil midir?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı