Irkçılık kötü mü?

Açıkçası ben ırkçıyım. Ama milliyetçi değil. Müslümanım ama Arapları sevmiyorum. Belki mültecilerin etkisi olmuştur. Konuştukları dilden artık gına geldi ve Arapçadan soğudum. Arapça duyduğum zaman delleniyorum. Öte yandan Yahudileri de (İsrail'de yaşayan) sevmem. Biraz Türklüğümden ve bize aşılananlardan dolayı kendi düşüncem olarak Yunan ve Ermenileri de sevmem. Sevmek ister miyidim? Evet isterdim ama nedense bu ırkları sevmiyorum. Tabi bu ırka sahip insanların hepsinden mi nefret ediyorum? Asla! Benimki insandan insana göre değişir.

Ademden önce insanlar var mı yok mu hiçbir bilgi yok, bu sadece benim varsayımım ama şundan eminim ki adem ilk peygamber olarak yazıyor.

Dostum tartışmanın asıl konusu, ırkçılığın kötü olup olmadığıdır, toplam insan kültürü ve medeniyetine yaptıkları katkının oranına göre ırkları yarıştırmak ve derecelendirmek değil. Savaşlar ve onların çoğu kez asıl sebebi olan sömürgecilik yâni kitlesel hırsızlık ile eşit olmayan pek çok şartlar o dediğiniz sonuçları üretiyor. Alçakça Britanya sömürgeciliğini inceleyin. Fransızları, İspanyolları vd. saymıyorum bile. Irkların eşit olmadığı iddiası bir illüzyondur. Tam tersi de olabilirdi veya gelecekte olabilir de. Bu tamamen tarihsel, coğrafi, siyasi pek çok sebeplere bağlı ortaya çıkan bir gerçekliktir gibi duruyor.

Irkcılıgın en iyi örneği hititlerdir.
Dedigin şey mileyetcilik oluyor
Irkcılık kötü bir şey...

Irkçılık yapmaz isek kendimizi daha düşük IQ seviyesine ait ırklar ile bileşebiliriz. Eğer insanlara kendi ırklarının önemini anlatmaz isek onların kötü özelliklerinden doğan melez ırklar olur ve bizim ırkımızın seviyesi düşer. Bunun için saf ırkı oluşturmalıyız. Tabii ne yazık ki artık ırklar çok karıştı ama halen imkansız olduğunu düşünmüyorum.

Ademden önce insanlar var mı yok mu hiçbir bilgi yok, bu sadece benim varsayımım ama şundan eminim ki adem ilk peygamber olarak yazıyor.
Şimdi Darvin teorisi ile bakarsak farklı dini inançlar çerçevesinden bakarsak farklı. Ama eğer tutupta din kaynak gösterilmesi ile ve bu dinin Müslümanlık ve kitabı Kur'ân işaret yola çıkarsak;
4 meleğin arasından Arzailin can alma icabetini yüklenmesi, Adem as.'nin topraktan can edilmesi, şeytan denilen Siccin isimli baş cin'in adem'e secde etmemekten şeytan olarak şekillenmesi ile ayetler ile kesin ifade edilmektedir.

Sadece insan oğlundan önce Allah C.C. Melekler ve Cinler ile bazı varlıkları (ADEMOĞLUNDAN OLMAYAN = İNSAN OLMAYAN) varlıkları yarattığını ve insanlıktan önce var olduğunu yine ayetler vasıtasıyla biliyoruz.

Ama iş Darvin'e dönerse orada savunmalar ve teoriler tamamen bilimsel bir açıklamaya ve şuura sığdırılmıştır. Herkesin inancına ve düşüncesine saygımız vardır. Seçimi ne olursa olsun yeterki yanlış bilgiyi doğru gibi savunup bilmeyenleri de yanlış şeyler ile doldurmasın Darvin teorisi bile olsa!!!!

Son düzenleme:
Suriyeliler, Afganlar, araplar, pakiler dışındaki kişilere yapılmaması gereken eylem. Akabinde bunlara saygım yok.

@cumhuriyetperver hail Hitler!
Yediği hurmaların kendisini tırmalayacağı günün geldiğini anlayınca korkudan intihar eden Adolf selamımı da verdikten sonra konuya giriyorum
Katiyen yanılıyorsun can...
Hangi bölge- coğrafya insanı olursa olsun, eşit hak ve imkanlara sahip oldukları sürece, her alanda eşitliği sağlayabilirler. Elini vicdanına koy ve o daracık odandan dışarıya kafanı uzatıp Siyahilerin ne kadar başarılı olduklarını gör mübarek. Az araştır, bir şey bulamazsan konuya geri dön beni etiketle sana tek tek sayayım.

Sana tavsiyem başkalarına özenme, kendin ol. Hem ''başkalarını bilmem neyiyle gerdeğe girilmez'' diye bir ata sözü var.

Ben zaten tüm siyahiler mal gibisinden bir laf kullanmadım. Elbette başarılı siyahi insanlar olur. Ben sadece toplum ortalamasından bahsediyorum bariz şekilde beyaz ırkların ortalamaları siyahilere göre daha iyi. Ve eşitlik sağlamak zor iştir sadece adalet sağlanabilir.
Ve ben gayet kendimdeyim şu bir ırkçı düşünceyi benimseyince "Özenti!, Havalı görünmeye çalışma" gibisinden laflar çok komik oluyor kardeşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…