Irkçılık kötü mü?

Türk, Arap gibi kelimelere ırk demek ne kadar saçma ise bu da o kadar saçma.

Dostum Türk ırktır kalıtımsal özyapıları bir olan insanların oluşturduğu doğal topluluklar ırktır. Orta asyada aynı dil ailesinde gelen toplumlar bir ırkı oluşturuyor ve dünyanın çoğu yerinde bu dil çıkıyor ise ve dünyanın en eski dillerinden olan runik yazı ile hala benzer özellikleri var ise bir ırktan koptuklarını gösterir ve bu bir ırkı işaret eder örnek germenlerde ırktır araplarda ırktır kenanilerde ırktır. Millet ise bambaşka bir kavramdır belirli çatı altında toplaşmış insanlar topluluğudur Türkiye'nin milleti vardır birleşik Arap emirliklerinin'de amerikanın'da.

@zmrZ Türkiye'deki ırkçılık- milliyetçilik aptallıktan öte bir şey değildir güzel kardeşim. (Kast ettiğim ülkücülük- vatanberverlik değil.) Çünkü Türkiye'de ırk diye bir şey yok. En azında yüzdelik oranında çıkıp falanca kişi ya da kişilere, işte bu falanca ırktandır diyemiyoruz lakin %99.9'umuz devşirme bir milletiz. Bu bağlamda yapılan ırkçılık dediğim gibi: Aptallık ve aynı zamanda öz karma ırkına ihanet etmektir.

Dostum Türk ırktır kalıtımsal özyapıları bir olan insanların oluşturduğu doğal topluluklar ırktır. Orta asyada aynı dil ailesinde gelen toplumlar bir ırkı oluşturuyor ve dünyanın çoğu yerinde bu dil çıkıyor ise ve dünyanın en eski dillerinden olan runik yazı ile hala benzer özellikleri var ise bir ırktan koptuklarını gösterir ve bu bir ırkı işaret eder örnek germenlerde ırktır araplarda ırktır kenanilerde ırktır. Millet ise bambaşka bir kavramdır belirli çatı altında toplaşmış insanlar topluluğudur Türkiye'nin milleti vardır birleşik Arap emirliklerinin'de amerikanın'da.

Demek istediğim böyle kavramların olması saçma. Günün sonunda sadece insanlara zarar getiriyor çünkü. Mesela şu an ülkemizdeki mülteciler yüzünden tüm Araplardan nefret eder hale geldik.

Irkçılık kötü bir şeydir. Kendi ırkını diğer ırklardan üstün görmek ırkçılık oluyor. Her ırk eşit görülmeli.
Fakat kendi milletine öncelik vereceksin tabii ki.
Bir topluluk gelip senin yaşam kaliteni etkiliyorsa ve sen bu sebepten bu topluluktan hoşlanmıyorsan bunda bir problem yok doğrusu bu.
Fakat yanlış olan şey bu topluluğun suçunu bu ırktan olan herkese yansıtmaktır.

Irkçılık en sevmediğim şeydir yapan varsa çevremde direk hayatımdan çıkartırım ama bu orta doğuda yaşayanlar için geçerli değildir (Evet bu da ırkçılık ama bize onca şey yaptıktan sonra ve halende yapmaya devam ettikleri için sevmemem için bir neden bence) ha görsem bir şey yapmam ama sevmiyorum aynı şuan ki yahudilerin almanlara karşı biraz ağır bastıkları gibi

Irkçılık en sevmediğim şeydir yapan varsa çevremde direk hayatımdan çıkartırım ama bu orta doğuda yaşayanlar için geçerli değildir (Evet bu da ırkçılık ama bize onca şey yaptıktan sonra ve halende yapmaya devam ettikleri için sevmemem için bir neden bence) ha görsem bir şey yapmam ama sevmiyorum aynı şuan ki yahudilerin almanlara karşı biraz ağır bastıkları gibi
Ben çıkarmam. Irkçılık güzeldir. En güzel ve özel ırk Türk ırkıdır. TTK.

Irk uydurma bir kavram. Bir insanin ozelliklerinin bizim uydurdugumuz "Turk", "Yunan" , "Rus" gibi karakterlere gore sekillendigini sanmak ahmakliktir.

Ote yandan, tanidigin 10 tane hirsizin 10 tanesi de Bangledesliyse, yeni bir Bagledesli gordugunde tedirgin olman irkcilik degil, "tecrube" dir.

Bugun piyasaya cikip sacmalayan politik dogruculuk zirvalarinin cogunun algilayamadigi sey bu biraz.

Demek istediğim böyle kavramların olması saçma. Günün sonunda sadece insanlara zarar getiriyor çünkü. Mesela şu an ülkemizdeki mülteciler yüzünden tüm araplardan nefret eder hale geldik.

Ben 2. mahmut olayların dolayı nefret ediyorum dostum :D.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı